PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119043}

Autostopem przez galaktykę

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
2005
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37932
7,0 24 krytyków
Autostopem przez galaktykę
powrót do forum filmu Autostopem przez galaktykę

ale tylko dla starszych i nieco bardziej... hmm myslacych. bardzo fajny humor, abstrakcja na nawyzszym poziomie(trzepaczki na planecie wogonów, stekajace drzwi, no i oczywiscie realistyczna ucieczka ze statków wogonów... ) boze jak mozna wymyslec wieloryba 10 km nad ziemia? ze sens zycia to 42 ... tez nie najgorsze.jesli lubisz straszny film albo matrixa to nie ogladaj tego filmu, bo główka sie zagrzeje

ocenił(a) film na 10
bennyblanco

1- dlaczego tylko starszych? ja mam 16 lat i baaardzo mi się podobało, choć parę rzeczy było zwalonych i lepiej przedstawionych w książce (chociażby Marvin). Wystarczy... no właśnie hmm, myśleć i miec absurdalne poczucie humoru;)
2- lubię matrixa i główka mi się nie podgrzała ani troszeczkę, no cyba, że śmiech ma jakieś termiczne konsekwencje, o jakich nie wiem

mi się super podobała pelargonia- 'oh no, not again!'

ocenił(a) film na 9
ares_maskot

Misie wydaje ze film jest dla ludzi ambitniejszych i o specyficznym poczucie humoru.... Ja tez mam 16 lat i jak slysze jak qmple z klasy zachwycają sie Strasznym Filmem to mnie krew zalewa.. :P Mimow wszystko wydaje mi sie ze Marvin byl wrecz kapitalny.... w ksiazce byl wrecz identyczny. Superasny humor - ' zamkniete od srodka, idziemy na okolo! ' .... powalajace... :D:D:D:D:D

ocenił(a) film na 10
Longusiowe_Szalenstwo

mi w filmie teksty Marvina wydawały się takie bardzo... sztampowe. Wydaje mi się, że w ksiązce bardziej twórczo narzekał, ale może to tylko moja wyobraźnia:)

ocenił(a) film na 8
bennyblanco

A ja mam 14 lat i także mi się film bardzo podobał, całkowicie specyficzny i różniący się od wielu innych komedii tego typu... Może według mnie film został nakręcony raczej dla fanów książki, wiele rzeczy w filmie mogło by się wydać absurdalne, jednak dla tych którzy czytali książke film jest extra... choćby ręcznik i słone orzeszki ;D:P z czystym sumieniem moge polecić osobom które lubią myśleć na filmach, a nie obrzerać sie popcornem ;P:P:P

ocenił(a) film na 5
bennyblanco

Filmy jest fajny jednak nigdy nie pobije ksiazki, która jest trylogią w 5 częściach :D Adams napisał ksiązkę absurdalna taki jest też film i za to go kocham:D:D:D. Ja lubię humor ala Monty Pythona(Adams współpracował trochę z tą grupą) i dlatego czekam na środę 4 października kiedy telewizja tv4 zacznie powtarzać odcinki Latającego Cyrku Monty Pythona. Wezme wtedy mój ulubiony ręcznik i siądę przed TV :D:D:D:D