Rewelacja super film, jeden z najlepszych a napewo najśmieszniejszy film 2005 roku. Jak widzisz opinie mogą być bardzo skrajne ;)
Do tego filmu trzeba dorosnąć. Zakładam że ten kto pisał ten komentarz ma albo 12/13 lat albo umysł 12/13 latka, który ceni głupowe filmy amerykańskie.
Jak dla mnie to najgorszy film jaki kiedykolwiek widziałam. Nawet nie byłam w stanie obejrzeć całego taki był debilny :/
Ehhhhh. Aniu jesli masz jeszcze zbyt malo lat to poczekaj troszke i ogladnij ten film jak bedziesz starsza. PS . ten film jest na podstawie ksiazki wiec ksiazka jak mniemam jest dla ciebie takze debilna. To ciekawe, nie zastanawialas sie dlaczego ktos zrobil debilny film na podstawie debilnej ksiazki.
Lat mam prawie 17 i po prostu nie lubie takich filmów. A co do książki - lubię czytać, ale rzeczy, które są/mogą być realistyczne.
Każdy lubi coś innego.
ja tam lubie wszystkie... dobre filmy ;) ale moze to dlatego ze mam 25 lat. Książka i film są lekko mówiąc abstrakcyjne ale mają wiele odniesień do naszego realnego świata. Reasumując film raczej dla ludzi lubiących humor Monty Pythona, ty do nich się nie zaliczasz, to wcale nie źle, najzwyczajniej trafiłaś na film którego nie powinnaś oglądać i tyle. Wydaje mi się że nie powinnaś się wypowiadać na temat tego filmu na forum bo nie jest to typ filmu który preferujesz. Jeśli mialaś w zamiarze ostrzec innych przed tym filmem wystarczyło napisać że film nie dla kazdego ew dla lubiacych humor ala monty, ale nie debilny, bo film wcale debilny nie jest.
Dobra, sorki. Rzeczywiście.
Po prostu jak ktoś nie lubi zbytniej abstrakcji, fantastyki niech sobie ten film odpuści :)
czemu wszyscy czepiają się, że do tego filmu trzeba dorosnąć? Bo ja jakoś nie czuję się specjalnie dorosła, a film mi się b. podobał, choć nie tak, jak ksiązki, które przeczytałam jak byłam jeszcze młodsza. No to ma PRAWIE 17 lat, OMG, OMG, a jakby miała te 17, to na pewno byłaby o TYYYYLE mądrzejsza.
Drodzy Filmwebowicze..Badzmy tolerancyjni.. ;D Skoro Tematotworca pisze ze mu sie n ie podobalo trudno...Ja i wiele innych Osobek doceniamy piekno i oryginalnosc Autostopa... :D Tak Groteskowej komedii od dawna nikt nie zmontowal... A jesli ktos mysli inaczej..Trudno...Niech dlaej karmi mozg Strasznymi Filmami... :p Marvin RLZ .... ;D:D:D:D:D:D
chyba nie widzialem tak dobrej komedii w calej historii kina....A wy?
Adams bylby zadowolony z takiej ekranizacjii jego dziela.. ;D
Odwoluje sie do wypowiedzi Monsona... Kolega Monson ma racje.. ;D to taka komedyja dla ludzi z pokreconym poczuciem Humoru...Wszak nie mam 25 lat ale jestem wstanie to stwierdzic.. :D
Nie no tu nei chodzi o wiek tak dokońca jest sporo osobliwości na tym forum które pokończyły 20 a zachwycaja sie albo brazylijskimi telenowelami albo mimo 20 lat zachowuja sie jak by mili 12.
Tak wogole to jeden z najelpszych groteskowych filmów jakie widizałem:]:]:] Można sie pośmiać i to zdrowo. Przecież takich filmów nie ma duzo a jak sie pojawia jakieś groteskowe to trzeba je ogladać bo to najlepszy gatunek filmu:):):) 10/10
Jednakże niepodobaja mi sie negatywne opinie o filmie bo to kłamstwa
Wreszcie ktos myli jak Ja... ;D
to ideał nie??? Scena jak byli na planecie Vogonów i te łapki ich nawalały jest przecudna! AUTOSTOPEM RLZ...... :D
mi tam najbardziej podobają sie teksty Vogonów jak ich rasa . Dość ciekawa sprawa np. Najgorsi strzelcy w galaktyce ...stoją przed tymi ludzmi w 500 i trafić sobie nie mogą. Pozatym ich teksty miaźdzą "Uciekajmy on ma ręcznik" ,"O nie furtka jest zamknięta od drugiej strony musimy uciekać" ale na ich planecie najlepszy był tekst przy ucieczce "dzisiaj to sobie zamówie zupke" .Poprostu "Autostopem..." RLZ!!!
Unikat...Nie wiem gdzie sie uchowal ten film.... Rozbrajajace sa drzwi....AAAAAAaaaaacchhhhh... . :D:D:D:D:D
Dopisuję się jako następny gorący fan. Dodam tylko że flegmatyzm Trillian był genialny, tudzież wydała mi się atrakcyjna ;] No i wątek z Marvinem i komputerem, tu dopiero możemy mówić o nieprzyziemnych problemach :)
Na ten film natrafiłam zupełnie przypadkowo. Zanim go obejzałam znałam tylko tytuł, myślałam że to będzie jakaś komedia amerykańska lub coś w tym stylu. Chyba juz po pierwszych 10 min filmu zmieniłam zdanie "Do zobaczyska i dzieki za rybki" :D Od tego momętu wiedziałam że to jest to co lubię :D Z początku przypominało to jakąs kreację Tima Burtona, ale ta(autostopem przez galaktykę) była bardziej dla dorosłych i więcej było zabawnych sytuacji.
Z tym filmem jest troche podobnie jak z Desperado2. Większość odbiera ją jako nieudany głupawy film, a tak naprwde jest to doskonała komedia, która została tak, a nie inaczej nakręcona. Taka jest właśnie zaleta tego filmu, że rozsmiesza tych, którzy nie są w stanie śmiac się z amerykańskich komedi, które są czasami wręcz obrzydliwe..
Świetny film. Dzięki Bogu znacznie różni się od książki, dzięki temu podczas seansu ryczałem ze śmiechu. Dla fanów Monty Pythona - pozycja obowiązkowa! Mam nadzieję, że kiedyś nakręcą "Restaurację na końcu wszechświata" bo chętnie bym zobaczył "walkę" Marvina z robotem bojowym ;)
R- Jakie masz uzbrojenie?
M- Zgadnij...
Hehehehe ;)
czemu 'dzięki Bogu' i czemu 'znacznie' różni sie od ksiązki? Moim zdaniem był b. podobny- naturalnie fabuła byla wypadkową kilku powiści, ale więszkość tekstow zamieszczona byla żywcem z pierwowzorów. Dzięki Bogu.
Gdyby film był wiernym przeniesieniem książki na duży ekran raczej bym się nie uśmiał. Dlaczego? Bo powieść Adamsa znam niemal na pamięć. Bardzo się cieszę, że Douglas dodał sporo nowych wątków, miejsc i bohaterów. No bo co to za zabawa oglądać komedię w której zna się każdy gag?
rzeczywiście niewielka, ale filmy rzadko robi się z myślą o ludziach, którzy są maniakami, może dlatego, że stanowią niewielki % widowni. Ja jestem raczej za zostawianiem tego, co dobre, a w książkach Adamsa większość żartów taka była. W każdym razie, czytając twój poprzedni post, można było odnieść wrażenie, ze to 'dzięki Bogu' zostało dodane, bo uważasz ksiązki za gorsze. Cieszę się, że tak nie jest:). Pozdrawiam.
Scenariusz do tego filmu napisał sam mistrz Adams! ;) I to jeszcze wiele lat temu, tylko jakoś nikt się nie kwapił z realizacją. Może to i dobrze? Bo efekty w tym filmie powalają na kolana, a juz zwałaszcza widok fabryki planet! No i ci Vogoni... :D
tak, wiem, że ppisał (ale chyba do spółki z kimś). Niemniej, ksiązki pododbały mi się bardziej, jak już pisałam, np. wypowiedzi Marvina sa moim zdaniem mniej zabawne w książce, bo bardziej sztampowe.
komedia?? hehe teraz to owszem uśmiałem się!!
ja widocznie też jeszcze nie dorosłem. jestem 12/13latkiem uwięzionym w ciele 24latka. Na szczęście nie jestem takim starym piernikiem jak WY!
stado debili zebrało się i wymądrz jaka to zaj.... komedia, jaka groteska...hehe. Mało chyba widzieliście. I to dno porównujecie do Pythona?????
coś mi się wydaje że sami macie po 12/13 lat i chcecie uchodzić za starszych iiii iiiinteligentnych(heh)!!
nikogo nie przepraszam za swoje słowa. to po prostu moja opinia o piernikach!
możesz mieć nawet lat 50 ale rozum to faktycznie masz 12/13 latka niepozdrawiam zagubiona Alicjo.