Bardzo interesuję się Avatarem i ucieszyłem się, że film został rozszerzony. Obejrzałem sobie scenkę, w której Jake Sully zabija Tsu'Teya i czegoś w tym nie rozumiem. Dlaczego Jake to zrobił skoro tuż przed bitwą pogodził się z Tsu'Teyem? Co prawda scenę oglądałem po angielsku, a ponieważ nie umiem posługiwać się tym językiem, to nie zrozumiałem kompletnie tekstów. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, o czym oni w tej scenie mówili i dlaczego Jake zabił Tsu'Teya? Stawiam, że Tsu'Tey zezłościł Jake'a, ale i tak wolałbym zrozumieć dlaczego naprawdę to zrobił. Tak więc czekam na Wasze odpowiedzi. Proszę, aby były prawdziwe (chcę znać prawdę). Za wszystkie wpisy, bardzo dziękuję.
Wszystko pięknie, tylko SPOILER. Edytuj post. A co do tematu, to z bardzo słabej jakości na yt słyszę, że Tsu-tey prosił Jake'a, aby im przewodził, ten nie chce, a on go prosi, 'to jest sposób'. Zresztą masz w komentarzach wyjaśnienia czemu go zabił.
1.Tsu'tey before he fell to the ground was shot a number of times by a gunman in the back of the shuttle so he would have died a very painful death, there are also story accounts that say he had his Queue cut off by Lyle Wainfleet like said below he would not have wanted to live after that. its included in the extended edition of the film for many deep reasons.
Przetłumacz to tłumaczu googlowym i już ;)
Tsu'Tey stracił swój warkocz, "tsaheylu" które umożliwia Na'vi łączenie się z Ikranami, Eywą i innymi Na'vi. Dla tej rasy życie bez warkocza to kalectwo (nie mogą jeździć konno, latać na Ikranach, itd), dlatego też Tsu'Tey wolał umrzeć i trafić do Eywy.
Wybrał Jake'a na swojego następcę z wiadomych względów - był Toruk Makto.