IMAX MANUFAKTURA ŁÓDŹ, coś niesamowitego. Poczułem się tak jak na Poszukiwaczach zaginionej arki, gwiezdnych wojnach w czasach gdy nie było mowy o efektach. Odpłynąłem zacząłem marzyć czuć sie dosłownie jak w innym świecie, Cameron sprawił,że humor mam do teraz. Film jest piękny po prostu. Akcja,krajobrazy,postacie sama pandora, REWELACJA. Choć muszę przyznać,że gdyby nie 3D to nie byłby taki dobry,ale nie ma co gdybać mamy 3D cieszmy się. Wyobraźcie sobie teraz Gwiezdne Wojny, Władce Pierścieni w 3D.... CUDO. Czekać teraz na telewizor 3D, odtwarzacz blue ray, jakiś projektor 3D i jazda, bo na dvd avatar nie będzie tym samym filmem.
Wymieniłeś trzy filmy, które zdobyły 11 Oscarów. Sugerujesz, że Avatar też tyle zdobędzie?
Nie, wymieniłem film, które posiadały coś więcej i wyróżniały się na tle innych, te filmy wbiły mnie w fotel dosłownie na przestrzeni kilku lat. Myślę,że nie ma szans na tyle Oscarów, efekty, montaż, dźwięk może tak, ale na więcej nie ma co liczyć
film jest wspaniały i swoją magią potrafić zaczarować ludzie bez względu na wiek. :) W tym tygodniu zamieszczę swoją obszerną recenzję.
Avatar zawdzięcza swój sukces dzięki wspaniałym wizualnym efektom, pięknej wzruszającej opowieści i postaci Neytiri - czyste piękno.
Jestem święcie przekonany, że otrzyma masę nagród.. Film jest przepiękny pod każdym względem.
Max dostanie 3-5
A co do efektów to jednak Star wars-Nowa nadzieja w 1977
czy Star wars -Imperium kontratakuje 1980 bardziej wyprzedził epokę z efektami specjalnymi niz Avatar w 2009 resztę.
Miałem przyjemność oglądać go w 3D oraz 2D, wrażenia? Prawie identyczne, z lekkim wskazaniem na 3D. Nie ma aż tak kolosalnej różnicy o jakiej mówi większość osób.