7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823090
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Na wersję 2D mogę iść za darmo, zaś na 3D musiałabym zapłacić. Czy jest aż tak ogromna różnica miedzy tymi wersjami?

cora5

Było już to wałkowane ze 100 razy poczytaj poprzednie komentarze

ocenił(a) film na 8
Kuki_7

Ja też bym prosił o konkretne info w tej sprawie :] Ponieważ nie wiem jak namówić rodziców na ten seans, ja ogólnie nigdy za 3D i tymi okularami nie przepadałem, czy to patrząc na trójwymiarowe zdjęcia czy oglądając w 3D na DVD chociażby "Podróż do wnętrza ziemi", to wszystko było dla mnie takie plastikowe, i szczerze mówiąc po oglądnięciu jakichś 10-20 minut w tych okularach, miałem serdecznie dosyć, o wiele lepiej mi się to oglądało bez okularów. Aczkolwiek już każdy niemal pisał że jeśli 3D to tylko w kinie, a w dodatku Avatar przecież został niemal od podstaw zrobiony na 3D, a jakoś sztucznie przerobiony...Mimo wszystko, proszę o jakieś konkrety :) Muszę jakoś rodziców namówić, bo im też się jakoś te okulary itp. nie widzą, ale skoro to miałoby być ich dotychczas największe przeżycie w kinie, to czemu by nie! Proszę o opinie :]

rocck

Powiem krótko tylko 3D. Gdy pójdziesz to przekonasz się dlaczego. Jeśli szukasz konkretnych informacji poczytaj poprzednie komentarze

ocenił(a) film na 9
cora5

Ja ci odpowiem. To tak jakbyś za to darmo posłuchał koncertu swojego ulubionego zespołu na starym TV z monofonicznym głośnikiem. No niby wysłuchasz od początku do końca, ale porównując do niezłego zestawu nawet kina domowego ze średniej lub wyższej półki, to będzie dzień a noc w przyjemności i dokładności odbioru. Tutaj z obrazem jest tak samo, 3D w tym przypadku to nie jakiś dodatkowy bajer, to esencja przyjemności odbioru - oczywiście IMHO ! :-)

ocenił(a) film na 9
WILUsiek

Jeszcze dodam że miałem często taki motyw z "bieganiem" oczami po ekranie bo ciągle coś chciałem zobaczyć poza główną akcją, np. gdy 2 osoby rozmawiały to tak samo ciekawe było zobaczyć co się dzieje za nimi, obok nich. A to z boku coś ciekawego wyskakiwało (cały czas 3D) a to fajnie wyglądał mózg na ekranie komputera, a to w głębi extra robociki lub zwierzaki itp.

cora5

Pierwszy raz obejrzałem Avatar w wersji 2D. Zrobił na mnie ogromne wrażenie, ale miałem ochotę obejrzeć go jeszcze raz w 3D. Więc wybrałem się na ten film po raz drugi spodziewając się jeszcze większych wrażeń i bardzo się rozczarowałem. Okulary bardzo pogorszają jakość obrazu, a efekty trójwymiarowe nie były zbyt interesujące. Czasami nawet ściągałem okulary, żeby nacieszyć się barwnym obrazem. Nie wiem, czy tak jest w każdym kinie 3D, ale w Cinema-City nie polecam obejrzenia Avatar'u w wersji 3D. Dziwne, bo film został stworzony specjalnie w 3D, a dla mnie 2D było lepsze.

ocenił(a) film na 10
vercetti2

to idz do iMAX i wtedy porównaj sobie. tam wogłóle nie traci się kolor.
Zupełnie inne okulary są na normalnych cyfrowych 3D a inne w iMAX> Ten film
był kręcony kamerami iMAX także efekt powala.

Sarin

Też oglądałem go w "zwykłym", cyfrowym 3d i jakoś efekt mnie nie powalił, a raczej zmęczył i zirytował w niektórych momentach. Miejsce miałem na środku sali. Do najbliższego IMAX-a mam 200km, więc sorry ale dla takiej fanaberii Camerona nie mam ochoty robić eskapady na cały dzień.

ocenił(a) film na 1
cora5

I wy wierzycie że on pyta serio?
Ja doradze wogule nie iść ani nie oglądać w 2D strata pieniędzy i czasu.
Pozdro

ocenił(a) film na 10
Oolka

a świstak siedzi i zawija je w te sreberka...

ocenił(a) film na 10
cora5

Dają za darmo, to trzeba brać. Oraz kupic bilet na 3D, jako że na ten film chodzi się więcej niż jeden raz. Wtedy też zobaczysz różnicę.

Warto obejrzeć to w 3D.