Witam
Wczoraj obejrzalem i drecza mnie 3 pytania.
1.Jak ludzie laczyli sie ze swoimi Avatarami na odleglosc ?
2.Co powiedziala na poczatku Avatarom pani doktor/nauczycielka w szkole tzn. skad sie wziela i czy ma
powiazanie z ludzmi ?
3.O co chodzilo w koncowej scenie gdy glowny bohater lezy obok swojego Avatara,odprawiane sa modly i nagle
otwiera oczy? O to ze moze oddychac ich powietrzem bo z tego co pamietam nie mial juz maski tlenowej.
2. Avatarom czy Na'vi bo to dwie różne kwestie o które miejsce ci chodzi.
3. Dokonali transferu jego świadomości z ciała człowieka do ciała Na'vi. Jakieś kwestie religijne wynikłe z odprawienia w ich świętym miejscu.
W drugim pytaniu chodzilo mi o Na'vi.
Co do trzeciego pytania - czyli Avatar bedzie dzialal bez czlowieka ?
1.Jak ludzie laczyli sie ze swoimi Avatarami na odleglosc ?
Mogli wykorzystać sieć GSM lub łączność satelitarną.
1. Nie wiem do dzisiaj się zastanawiam i spać przez to nie mogę:) prawdopodobnie chodziło o jakieś urządzenie transmisyjne działające na zasadzie właśnie łączności satelitarnej :)
2. Nie wiem o co chodzi na pewno źle napisałeś pytanie.
3. W tej scenie Na'vi przenoszą duszę/ świadomość ( nazwa do wyboru czytającego ;) ) Jakea - tzn " ja widzę, ja słyszę, ja myślę i podejmuje działania " z ludzkiego ciała na stałe do ciała avatara Na,Vi. Przeniesienie się udało, a ludzkie ciało Jakea bez świadomości/ duszy umiera. Jake żyje dalej jako Na,Vi.
W drugim pytaniu chodziło mi o to że nagle pojawia się pani nauczycielka w ich wiosce.Jak tłumaczyła swoje przybycie?