7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823807
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Jak myślicie, czy ten film zasługuje na tak wysokie miejsce w TOP 100? Ja się niestety na razie nie wypowiem, bo filmu nie widziałam, ale czekam na wasze wypowiedzi.

ocenił(a) film na 5
EnidAnGleanna

Jakim rankingu?

_Garret_Reza_

rankingu najlepszych filmów na filmweb
ja sie zgadzam i liczę na wyższe miejsce :)

ocenił(a) film na 10
samurajgrzes

Ja też ;* On daleko zajdzie , napewno kieyś bedzie w pierwszej 10

adriannalima6

Kiedyś? Jutro... <za krótki> <za krótki> <za krótki>

ocenił(a) film na 9
Dances_with_Life

48 miejsce, awans o 227 miejsc - holy shit, chyba najefektowniejszy debiut w historii top100

ocenił(a) film na 7
WujekAngelo

Nie, nie powinien być w top 100. Trudno o bardziej schematyczną historie i postacie.

ocenił(a) film na 10
ogrim

ogrim, a powiedz mi czy już w jakimś filmie była inwazja ludzi na obcych, czy w jakimś innym filmie były avatary...? Czy ty widziałeś film? I nie liczy się historia, a sposób jej opowiadania. Czy terminator 2 miał oryginalną fabułę, albo Aliens czy Titanic?

ocenił(a) film na 7
slavia9

Terminator miał bardzo dobrą fabułę, na tyle zawikłaną że nie rozumiałem jej w ogóle jak byłem mały. Aliensy również. Co z tego że były Avatary?
Jeżeli oryginalnośc polega na nowości to ja zrobie człowieka-kupę i tez bedzie to oryginalny film? Może i będzie, ale mało kto by się tym zachwycał:)

ocenił(a) film na 5
samurajgrzes

"rankingu najlepszych filmów na filmweb"

Czegoś takiego tu nie ma.

ocenił(a) film na 10
EnidAnGleanna

z pewnością zasługuje, moim zdaniem to jeden z lepszych filmów w historii kina. Ten film trzeba zobaczyć w 3d bo inaczej nie będzie tak niezwykły. Ja wychodząc z kina czułem się jakbym był w innym świecie, dosłownie w nim uczestniczył, a nie tylko go oglądał, yo niesamowite uczucie. Film może ma fabułę prostą, ale tu chodziło o to, że każdy tylko czekał na następny moment, aby zobaczyć kolejną scenę zapierająca dech w piersiach. Po prostu inny świat, film jest przełomowy !

radeknick

Tal ista to bagno, więc mało mie obchodzi na którym miejscu znajdzie się film.

Juby_

To jest film dla ludzi myślących a nie dla prostaków.

ocenił(a) film na 10
EnidAnGleanna

Na liście top 100 zasługuje na co najmniej 9 miejsce. Całkowicie, niezaprzeczalnie i nieodwołalnie :)

ocenił(a) film na 10
EnidAnGleanna

Moim zdaniem nie zasługuje na 48 miejsce ponieważ zasługuje na dużo wyższe byłem wczoraj w kinie w 3d i szok przeżyłem super extra gites

ocenił(a) film na 9
EnidAnGleanna

dosyć szybko wskoczył na to miejsce ale uważam, że zdecydowanie na to zasługuje. Myślę tak jak poprzednicy napisali, znajdzie się na naprawdę wysokim miejscu.

EnidAnGleanna

Jak dla mnie w pierwszej 15-ce powinien się znaleźć.

ocenił(a) film na 9
EnidAnGleanna

Nie zasługuje. To że sama Pandora jest piękna, magiczna i wciągająca tego nie usprawiedliwia. Film jako film kuleje strasznie. A to że sam chciałbym się podłączyć do takiego avatara i żyć w takim miejscu, to inna historia ;)

Nadal film ma u mnie naciągane 8/10.
Świat przedstawiony ma 55/10, ale nie o to chyba chodziło.

ocenił(a) film na 10
milek29a

Ale może napisałbyś, co jest w filmie złego w scenariuszu, reżyserii i tak dalej?

ocenił(a) film na 10
slavia9

Jak dla mnie to jest film nr 1 jaki widziałem przez całe życie, jednak gdy wyladuje na stałe w TOP 10 i tak będe zadowolony. Ten Film to arcydzieło !

ocenił(a) film na 9
slavia9

Cały temat napisałem o tym... nie będę dublować ;)

Tutaj: http://www.filmweb.pl/topic/1273542/Ogromne+rozczarownie.html

milek29a

jak to nie chodzilo o swiat przedstawiony w filmie?
zamieniacie sie powoli w otumanionych mediami ludzi bo film to raczej wymyslona rzeczywistosc a nie świat realny!!
avatar to piekny film pokazujacy co człowiek jest w stanie zniszczyc dla zysku!

ocenił(a) film na 4
EnidAnGleanna

Koniec świata! Top 100?! Avatar?! hehe

ocenił(a) film na 7
EnidAnGleanna

Film przede wszystkim widowiskowy i efekciarski, przeznaczony dla prostej, niewymagającej wiele myślenia widowni, ale obecność w top 100 mnie nie dziwi, bo już dawno zaczęła dominować komercha, a klasyka i to co na prawdę wartościowe i piękne odchodzi w zapomnienie.

ocenił(a) film na 10
u1pawel

"efekciarski"
Film jak dla mnie (i większości recenzentów) nie efekciarski, tylko epicki.

"niewymagającej wiele myślenia widowni"

Niektórym odbija od tych efektów specjalnych... W jakimś filmie są super sceny batalistyczne, świetne efekty i od razu musi to być film "odmóżdżający"...

ocenił(a) film na 7
slavia9

Nie zaprzeczę. że nie lubię oglądać takich filmów, ale powiedzmy sobie prawdę, to one ściągają tłumy do kin, plus niezły reżyser potrafiący wpłynąć na publikę. Cameron nie jest artystą, jest bardzo dobrym rzemieślnikiem, i brama mu za to, potrafiącym stworzyć niezłe widowisko, ale nigdy nie trudnił się w ambitnych filmach.

EnidAnGleanna

Byłam dzisiaj w kinie i powiem jedno na temat tego filmu: GENIALNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Sundown

Jest ekstra. To najlepszy film jaki widziałam. Powinien być dużo wyżej.

Racheals

Jak powiedział Jake: "Outstanding!" i tyle, powinien być w top 10 :D

ocenił(a) film na 9
Racheals

Na pewno jutro będzie dużo wyżej bo miejsce 48 jest zliczone jak film miał 1863 głosy. W tej chwili ma juz ponad 2500 przy średniej 9,14, czyli na pewno po aktualizacji podskoczy... Na razie filmu nie widziałem więc nie mogę powiedzieć czy to dobrze czy źle;p

lomniak89

oj bedzie wyrzej duzo, a czy zaslyguje to juz inna histeria, malo jaki zasluguje na top 100

ocenił(a) film na 10
stokroteczka101

Moim zdaniem ten film zasługuje na wysoką pozycję. Wyższą niż aktualnie ma.

Jezus_

No i już 18, i coś wygląda, że na tym nie poprzestanie.

ocenił(a) film na 6
Matt_888

Moim zdaniem na pierwszą 100 zasłużył, ale 18 to przesada. Są znacznie lepsze filmy tylko mniej efektowne i mniej nagłaśniane.