7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823766
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Ile to mowiliscie ze bedzie oskarów? Przynajmniej 7?? W tym za najlepszy film gwarantowany? xDDD

ocenił(a) film na 5
Shinichi

Zaraz ci fani napiszą, że:

- mają to w dupie, bo Oskary i tak już nic nie znaczą i zeszły na psy
- dali filmom zaangażowanym, bo to teraz modne i poprawne politycznie
- to przecież nic nie znaczy bo liczy się, że Avatar jest przełomowy i Oni swoje wiedzą, a statuetka i tak by tu nic nie zmieniła.
- tak w w ogóle, to leczysz swoje kompleksy i każdy kto krytykuje Avatar je leczy, bo to przecież oczywiste - teraz najwyraźniej kompleksy leczy też Akademia Filmowa.

i jeszcze pewnie ze 100 innych dziwacznych powodów nawymyślają dlaczego to Avatar nie dostał - jak jeszcze na godziny przed rozdaniem deklarowali, zasłużonego Oskara - teraz dopiero będzie śmiesznie, już się nie mogę doczekać XD

ocenił(a) film na 8
BelzeBoobies

Zapomniales o argumencie tego pajaca ktory cos tam do mnie pisał w innym temacie
- o z tego że Avatar nie dostał oscara i tak zarobił kupe kasy!!!!!11

ocenił(a) film na 5
Shinichi

o spisku zydo-komuny juz nie wspomne :D Komisje sledcza trzeba powolac i pierwszego sledzcego-Kempe ;)

ocenił(a) film na 8
yossarian3x

Nie podsuwaj im pomysłow bo zaraz urządzą petycje o unieważnienie gali xS

ocenił(a) film na 10
Shinichi

Starscream jesteś fanem Transformerów tak? Więc poszukaj cobie w internecie jakie "nagrody" dostał
Transformers: Zemsta Upadłych
:)

ocenił(a) film na 8
yager

Nie wychodzi ci zgrywanie cwaniaka xD Nie jestem fanem transformersów, mam taki nick po jedynym transformersie ktorego lubie (i to bynajmniej nie za jego 'role' w filmie). Ale próbuj dalej

BelzeBoobies

Zapomniałeś o najważniejszej opcji
-Mi się podobał i jest fajny, Oscarami się nie interesuję (tak, wiem nie jestem true koneserką kina(tm))

Shinichi

bo amerykanie przegrali z indianami.

ocenił(a) film na 5
Krzyrzak69

- bo zupa była za słona

ocenił(a) film na 5
Shinichi

No żydo-komuna, iluminaci, masoni, liberałowie, a przede wszystkim ANTYFANI są , zapewne, przyczyną tej spektakularnej klęski. Oczywiście dupa tam z jakimiś Oskarami, bo nie od dziś wiadomo, że wartość filmu mierzy się ilością wydanych na niego i zarobionych przezeń pieniędzy - każdy normalny człowiek to wie, przecież;]

ocenił(a) film na 10
Shinichi

No, a ja np. nie mówiłam, że gwarantowany za najlepszy film. Więc przestań uogólniać człowieku. Nie mówiłam też, że będzie 7. Wczoraj powiedziałam, że mogłaby być chociaż 1/3 z nominacji. I proszę! ;D
Polska, jedyny kraj, w którym wyszydzany jest film dlatego, że dostał za mało Oscarów (!). Zobaczcie jak to brzmi! Absurd. Zawsze jak film zdobył chociaż jednego Oscara to już był cool. A teraz co? Bee? Już nawet zdobyte Oscary przemawiają przeciwko Avatarowi?

ocenił(a) film na 8
miss_understood_

Czemu mam nie uogólniac? Bo ty cos innego napisalas, mam to w dupie, ja tylko wyciagnąlem srednia z tego co przeczytalem na roznych stronach, a oczekiwania co do ilosci oskarow dla Avatara były wysokie.
Poza tym skąd wiesz ze Polska to jedyny kraj w ktorym szczydzą z loserów? Bylas w kazdym kraju na Ziemi? Nie zawracaj mi d*py bo twoje wypowiedzi są nic nie warte

ocenił(a) film na 10
Shinichi

Bo niby Twoje to warte? Haha. Uśmiałam się. Miłego dnia życzę, nie będę tracić tu mojego cennego czasu i energii.

miss_understood_

hahahahahahahahahhahahahahahahahahah upokorzenie avatara! nędzny film pod względem artystycznym

ocenił(a) film na 8
miss_understood_

A ja żałuję, ze to nie "Bękarty wojny" dostały Oscara:(

ocenił(a) film na 8
The_Slayer

Ja też :( Hurt Locker nie jest niczym specjalnym, nic godnego zapamiętania.

ocenił(a) film na 8
miss_understood_

Tak, moje sie przynajmniej opiera na faktach i wiedzy. Ciesze sie ze sie usmialas, widać ciemny lud sie z wszystkiego smieje :D

miss_understood_

Dlatego powinny byc tak wyniki uzgodnione, ze jezeli jakis film otrzyma dwa lub wiecej oskarow (szczegolnie w spokrewnionych kategoriach), to powinien dostac tylko jednego oskara (w kategorii o wiekszym prestizu), a miejsce zrobic kolejnemu filmowi z rankingu wytypowanego przez akademie. Proste.

ocenił(a) film na 4
Shinichi

3 oscary, a kto to pisał ze avatar dostanie w każdej nominacji oscara? Może teraz oni dojrzą że bajka o smerfach z pandory nie jest arcydziełem??

zawias_16

zastanawiam się tylko jak to możliwe że film w 90% procentach wyrenderowany na komputerze, w całości krecony w blue boxie i innych pierdołach dostaje oscara za zdjęcia...czyżby upadek sztuki operatorskiej?

NieMamNogi

to samo zresztą tyczy się scenografii...zaraz...jakiej scenografii?

NieMamNogi

Czy ty w ogole wiesz jak byl krecony Avatar? Pogladaj "Making of Avatar", potem zrozumiesz (moze) na czym polega kunszt operatorski w tym filmie.

ocenił(a) film na 10
Shinichi

Oskar za najlepszy film dla Avatara się należał. Wszystko za tym przemawia.
Nagrodę dostaje film o którym nikt nie słyszał tylko dlatego, że jest o
wojnie w Iraku.

Tylko że takich filmów mamy na pęczki i Hurt Locker niczym nowym nie powala
widza.

Avatar poruszył swoim pięknem cały świat. No ale widocznie smutni panowie w
jury lubią oceniać filmy po swojemu nawet jeśli nie ma to odzwierciedlenia
w świecie fanów kina. Jak zresztą wszyscy krytycy.

keeveek

Gówno prawda. O Hurt Locker w Polsce faktycznie mało kto słyszał ale to tylko przez niezrozumiałe zabiegi dystrybutora. W stanach film odbił się niemałym echem, bo podejmuje temat niełatwy, kontrowersyjny i aktualny, przy czym jest zrobiony naptawdę dobrze i wywiera niemałe wrażenie. Avatar być może jest dobry, może i jest piękny ale jest po prostu pusty.

ocenił(a) film na 10
NieMamNogi

Obejrzyj Platoon. Film o tym samym a milion (co najmniej!) razy lepszy od
Hurt Lockera. I powstał już ponad 20 lat temu

keeveek

...nie będę podejmował tematu który lepszy bo nie ma to sensu ale tematyka jest zdecydowanie rózna. Upraszcając można by tak porównać całe kino wojenne. A że 20 lat temu? "Most", "Wzgórze" czy "ścieżki chwały" powstały w latach 50 i 60 a biją zarówno Pluton jak i HL na głowę.

Shinichi

Ja mowilem ze bedzie 4. Za te efekty, scenografie, zdjecia i rezyserie. I zakladalem sie ze nie bedzie za najlepszy film :) Wiec w zasadzie mi sie udalo :) No, jeszcze troche liczylem na dzwiek, ale na dzwieku sie nie znam.

ocenił(a) film na 8
baryluk

Liczyles na oskar za zdjecia? Dla mnie jest wlasnie zaskoczeniem ze dostal. Poza tym za co Cameron mialby dostac oskara, ten czlowiek jest beznadziejny

ocenił(a) film na 9
Shinichi

oj juz nie przesadzaj. cameron to jeden z najwybitniejszych rezyserow s-f !!
ja sie osobiscie bardoz ciesze, ze avatar nie dostal najbardziej prestizowych nagrod, bo na nie nie zasłuzyl.
pozatym bylo z gory wiadomo,ze nie dostanie, bo jeszcze nigdy zaden film s-f nie dostal oskara za najlepszy
film!
jednak zaluje, ze bekarty nie dostaly za najlepszy film, mimo ze nie lubie tarantino!

ocenił(a) film na 10
Shinichi

Boże, widzisz ten bałagan i tych antyfanów i nie grzmisz ;(
Żal :P

ocenił(a) film na 8
agnessailormoon

boże, widzisz tych płaczacych smerfów i nie grzmisz ;(
A pisanie żal juz wyszło z mody:P

ocenił(a) film na 9
Shinichi

daj mi powód by nie nazwać cię durniem

ocenił(a) film na 8
plantum

Ej ja rozumiem ze musicie sie wypłakać po porażce tego g*wna ale prosze opuscic mój temat!
xD

ocenił(a) film na 4
Shinichi

dostał 3 oscary a i te uważam że na wyrost i trochę przypadkiem...
gdyby avatar powstał w 2010 to by może i zadnego nie dostał - za efekty specjalne miałby dużą konkurencję, a za zdjęcia i scenografię też by na pewno miał ciężko wywalczyć cokolwiek...

zawias_16

Zgadzam się z założycielem tematu. Film "Avatar" przegrał bo jest zwyczajnie pusty i błahy. Tyle nagród to on może zdobyć na gali "TEEN CHOICE AWARD". Dzieci nie płaczcie i przyjmijcie porażkę z godnością.

Bialy_Pielgrzym

Moim zdaniem avatar bardziej zaslugiwal na te oscary niz hurt locker......
Ci co te oscaty wybueraja choler.... gustu nie mają..... W ogóle oscara za
jakas najlepsza role druga planowa dostala jakas baba ktorej nikt prawie
nie zan i dupa mi z takimi oscarami..

ocenił(a) film na 7
beeti95

St4rscream napewno trzy statuetki dla avatara tylko trzy można nazwac porażką,bo ambicje były wygórowane,sam nawet myślałem że Avatar zdominuje wszystkich kandydatow nominowanych do oskara a tu mały psikus,myśle że to dobrze(nie zasługiwał na to miano),trzeba dac szanse mniejszym,swoje pięć minut Cameron juz miał.Ale porażka avatara(głównie reżysera)była tylko podczas gali oskarowej.Sukces komercyjny film osiągnął czy to komus sie podoba czy nie,takie sa fakty.

ocenił(a) film na 7
aronn

Ale przelknąłbym juz zwycięstwo Avatara(hipotetycznie)niż innego filmu(twojego ulubionego zresztą)jakim jest Transformers,to by dopiero był śmiech na sali:D
Atakujesz film mega komercyjny a bronisz inny który jest o lata świetlne gorszy,nawet kijkiem nie dotknąłbym tych twoich transformersów.