7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822305
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dzisiaj w wiadomościach na TVP był widoczny AMP Suit i babka mówiła o telewizorze, na którym można oglądać zwiastun Avatara w 3D ;))

Pamięta ktoś, czy to chodziło o wcześniej pokazywany telewizor Philipsa 21:9 (proporcje kinowe), czy może o jakiś inny telewizor? Bo philips twierdzi, że nie wypuszcza na razie telewizorów z 3D na rynek, a to by oznaczało raczej coś odwrotnego ;)

Swoją drogą mam wrażenie, że był to news płatny (reklama)... niby o gadżetach (na siłę), ale raczej w celu uświadomienia ludziom istnienia telewizorów z proporcjami kinowymi (a tylko Philips na razie takie ma).

ocenił(a) film na 10
Kazioo

No nie gadaj :O Nie oglądałem, ale w takim razie postaram sie zassać gdzieś w sieci :)

Z tego co wiem, to z Cameron współpracuje z Panasonic - oni wspierają Avatara, on promuje ich telewizory 3D (na rynku za rok). Był nawet o tym njus na filmwebie:

http://www.filmweb.pl/James+Cameron+będzie+promować+telewizory+3D+Panasonica,New s,id=53843

o Philips nic nie wiem, ale konkurencja sie jak najbardziej przyda :)

ocenił(a) film na 7
Kazioo

Prawdopodobnie był to Panasonic. Jedynie oni (I Sharp w Japonii) dysponują
taką technologią. A jeżeli dysponuje tym Sharp to za parę lat Philips, Sony
i (O ile podpiszą umowę) LG. Wiec prawdopodobnie był to Panasonic. Chyba że
transmisja była z kraju naszych żółtych przyjaciół:)

A Philips 21:9 ma fantastyczny obraz, naprawdę:) Ale tylko w filmach na
oryginalnych płytach DVD, piraty nie mają na nim racji bytu. Ale skoro ktoś
wydaję 20 000 na telewizor raczej nie ogląda Divixów.

Dorikin

Piszesz jakieś rzeczy z kosmosu wzięte ;p
Na takim telewizorze oglądać DVD to masochizm. Nie po to ma on rozdzielczość 2560x1080, żeby oglądać rozciągnięte, przedpotopowe DVD z niską rozdzielczością.

Dobry DVDrip prawie niczym się nie różni od DVD.
Zarówno czysty obraz jak i dźwięk przestrzenny jest zachowany.
Pirackie MKV natomiast bije DVD na głowę pod każdym względem (rozdzielczość HD), ustępuje minimalnie Blu-ray.
Nie bez powodu popularność wśród piratów wiedzie teraz odtwarzacz WD TV - tego nie osiągniesz żadnym DVD, co mają za darmo wredni piraci w domach ;)

Philips ma o wiele bardziej zaawansowaną technologię telewizorów 3D od Panasonica czy Sony. Już w 2006 prezentowali swoje WOWvx - największa przewaga nad konkurencją: BRAK OKULARÓW!

Dorikin

Piszesz jakieś rzeczy z kosmosu wzięte ;p
Na takim telewizorze oglądać DVD to masochizm. Nie po to ma on rozdzielczość 2560x1080, żeby oglądać rozciągnięte, przedpotopowe DVD z niską rozdzielczością.

Dobry DVDrip prawie niczym się nie różni od DVD.
Zarówno czysty obraz jak i dźwięk przestrzenny jest zachowany.
Pirackie MKV natomiast bije DVD na głowę pod każdym względem (rozdzielczość HD), ustępuje minimalnie Blu-ray.
Nie bez powodu popularność wśród piratów wiedzie teraz odtwarzacz WD TV - tego nie osiągniesz żadnym DVD, co mają za 350 zł wredni piraci w domach ;)

Philips ma o wiele bardziej zaawansowaną technologię telewizorów 3D od Panasonica czy Sony. Już w 2006 prezentowali swoje WOWvx - największa przewaga nad konkurencją: BRAK OKULARÓW!

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Z tym brakiem okularów to jest taki minus, że trzeba siedzieć zawsze w tej samej odległości od TV. Jak ktoś chce inaczej urządzić pokój, to ma problem. Przynajmniej tak czytałem, bo sam nie posiadam ani nie testowałem ;)

ocenił(a) film na 7
Kazioo

Tak, DVDrip nie różni się niczym poza tym że z regóły filmy DVD
(oryginalne) mają już format 23:9 (Nie 21:9). A DVDrip jak już to 16:10 (ew
16:9). Poza tym nie wiem czy wiesz ale Philips od 2004 bądź 2005 korzysta z modułów Sharpa:) I będzie to robił aż do 2013 roku.

PS. Teraz widzę że źle napisałem. Oczywiście chodziło mi o oryginalne filmy
(Bluray, DVD). Za pomyłkę przepraszam:)

ocenił(a) film na 10
Kazioo

http://www.tvp.pl/tvpinfo/wiadomosci/wideo/06092009-1930 - czas: 13.45

Nie było mowy o producencie, ale kobieta która mówiła o trailerze Avatara w 3D stała za logo Panasonic, więc chyba o tą firmę chodzi.

ocenił(a) film na 7
_morfeo_

Mi od początku śmierdziało to Panasonicem. Z tego względu że sam Cameron
mówił że będzie patronował telewizorom 3D tej firmy.