Uwaga nieogladajcie tego filmu!! !! calkowicie odradzam!! !! powod jest jeden i bardzo prosty!! znudzi sie wam rzeczywistosc ^^ hehe tamtejszy swiat jest zbyt piekny i Nadi zbyt dobrzy !! w porownaniu do ziemi i ludzi :D:D
zgadzam się z wami!
I mnie było wcześniej ostrzec. teraz ten film pustoszy moją kieszeń....
Nasz świat jest też piękny. Zapewne nie zwiedziłeś 90% naszej Ziemi i nie znasz większości gatunków zwierząt. Wasze życie obraca się wokół miejskiego gówna.
To, że Na'vi są zacofani w porównaniu do ludzi, to nie znaczy, że są lepsi -.-.
Jeśli chodzi o nasz świat to zgodzę się, ale jeśli chodzi o lasy nie znajdujące się blisko miast.
Bo wolałbym być jak to ująłeś "zacofany", ale żyć w pełni oddając się naturze, a nie żyć w nie wiadomo jakim świecie, gdzie rządzi pieniądz i posada.
Nie widzę problemu, zacznij od wyrzucenia swojego komputera przez okno,
odstawienia komórki, przyodziej sie w skóry i pójdź do lasu... nie rozumiem
waszego problemu, zwiedzałam wspaniałe lasy cedrowe w górach Atlas,
podziwiałam cudowne widoki przemierzając Syberię, podziwiając Bajkał... tam
ludzie żyją bez cywilizacji.... bierz plecak i w drogę. Nic nie robisz ze
swoim życiem, oglądasz głupkowate filmy pokroju Avatara, siedzisz cały
dzień przed szklanym ekranem telewizora, komputera i tak naprawdę jakby
ktoś chciał ci teraz to wszystko zabarać, to najprawdopodobniej nie zniósł
byś tego psychicznie... ale cóż, pogadac i ponarzekać zawsze warto, zamiast
zrobić coś ze swoim życiem.
''Wasze życie obraca się wokół miejskiego gówna. ''
Zapomniałeś o sobie bo wątpię abyś mieszkał na rafie koralowej.
Pustoszy nie tylko kieszeń, ale i myśli... Ja przez dłuższy czas, po obejrzeniu filmu, po prostu nie mogłam się na niczym skupić. Zachowywałam się dosłownie jak "zaczadziała", że tak to ujmę. Może to i głupie określenie, ale idealnie opisuje mój stan w tamtym czasie.
I choć opanowałam już "pierwsze zauroczenie" Avatarem, do tej pory zdarzają mi się różne wariacje na temat filmu...
hehe dokladnie !! !! !! miejskie bagno :) no i pomylilem sie nie nadi tylko navi. ja znalazlem takie wyjscie, ze godzine temu skonczylem ogladac film pierwszy raz a teraz ogladam drugi hehe. wogole tam wszystko jest takie idealne jak z snu... piekna milosc, wiezi zezwierzetami z przyroda. gdzie w naszym siwcie znajdziesz taka wiez?? chyba z własnym gownem jka sie zle podetrzesz :D:D:D:D:D:D hehehe Kto wie, moze jest gdzies taki świat:D
Powinni ostrzegać przed wykupieniem biletu, a potem jeszcze rpzed wyświetleniem filmu.