Ja człowiek sprawiedliwy, jak coś mnie bierze to chcę się tym pochwalic przed całym światem.
No i wzieło mnie, wzieło mnie jak cholera!
Nie wierzę w rewolucję, nie wierzę, że oto nagle nawet dzieci będą oglądały dobranocki w pełnym 3D.
Wierzę, że powstanie naprawdę cudowny film. Tylko tyle? I aż tyle.
Wrażenia? Cóż, zapierają dech, nie pamiętam kiedy ostanio podczas oglądania jakiegokolwiek trailera czułem mrówki chodzące po plecach a w przypadku "Avatara" tak właśnie miałem.
Cameron jak zawsze dba aby film podobał się każdemu, zarówno chłopcom jak i dziewczynom i wychodziło mu to i wychodzi nadal znakomicie.
Na'Vi? Wg mnie, po prostu jest śliczna:) Czuję, że sam mógłbym się w niej nieźle zabujac.
Panie Cameron, jest pan wielki:)
na'vi to rasa, pewnie chodziło Ci o Neytiri ;)
Zgadzam się, kobietom podobają się kolorowe fantastyczne światy, a romansidła "jak ze snu" to dopiero, natomiast faceci lubią rozpierduchę i dobre efekty, więc film będzie praktycznie dla każdego. Jedynie zwolennicy mrocznych klimatów, którzy niczego poza "brudnymi" filmami nie oglądają, nie będą pewnie zadowoleni.
Co do "dobranocek w 3D" - człowiek widzi w 3D na co dzień, więc teoretycznie telewizja nie powinna ograniczać się do nienaturalnego 2D, do którego zostaliśmy zmuszeni się przyzwyczaić od dziecka. Niestety aktualna technologia stereoskopii, tym bardziej ta wymagająca okularów, jest jeszcze na tyle niedopracowana (wiele jej jeszcze brakuje do oddania prawdziwych warunków widzenia podwójnego), że na dzień dzisiejszy zdecydowanie nie powinniśmy przerzucać się na "3D" i raczej do tego jeszcze nie dojdzie. Może się doczekamy czasów prawdziwego 3D, które całkowicie wyprze 2D i należycie wykorzysta tą wspaniałą umiejętność naszego wzroku, kto wie...