7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822213
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Zastanawiam się czy po raz pierwszy oglądać,i czy warto poświęcić jemu aż 3h?;D

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

Obejrzałem 2 dni temu po raz pierwszy. Bieda. Można obejrzeć ale wieje nudą, a fabuła jest tak bardzo przewidywalna, że w sumie do pewnego momentu można się domyślić zakończenia. Bajka, nic więcej.

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

Film słaby i infantylny. Fabuła jest okropnie przewidywalna. Naprawdę szkoda czasu, bo to słaby średniak. W tym czasie można obejrzeć, o wiele lepsze filmy.

ocenił(a) film na 9
RemiRose

W żadnym stopniu nie przewidywalna. Trudno zrozumieć dlaczego Jake'owi spodobała się kosmitka, skoro o wiele ładniejsza była pilotka śmigłowca grana przez Michelle Rodriguez.

użytkownik usunięty
Hagan

może lubił niebieskie zwierzaki... Ja nie mam zamiaru nawet tego gówna oglądać bo wiem że jakbym obejrzał to wyrżnąłbym 1 ewentualnie 2/10 jedynie za efekty bo fabuła zapewne jest tak głupia, tak idiotyczna że nie chce sięgać po to...

jazdowicz2666

Ludzie. Co z Wami? Jest tyle filmów z infantylną fabułą (np. Star Wars), a tylko w Avatarze jakoś wyjątkowo Wam przeszkadza. A co do przewidywalności - rozumiem, że każdy film oglądacie tylko raz? Bo przecież przy drugim podejściu już wszystko wiadomo.

Jak chcesz obejrzeć przyjemny film, który oderwie Cię od otaczającej rzeczywistości, to jak najbardziej polecam. Jeśli jednak jesteś "fachowym krytykiem", który ogląda filmy, by wystawić ocenę, a nie dla rozrywki, zdecydowanie sobie odpuść. Nie spodoba Ci się.

kenexgro

nie mam nic do infantylnych filmów, lubię Star Wars a to może też mi się spodoba, niedługo się przekonam

ocenił(a) film na 8
jazdowicz2666

ja oglądałam Avatara wczoraj pierwszy raz, dziś oglądam go drugi na Polsacie. Jak dla mnie piękny film, pod względem wizualnym i wzruszający, nic infatylnego tam nie widziałam, to w końcu film science ficition a nie dramat psychologiczny :/

ocenił(a) film na 9
LoveKills

Ja jednak ściągam z Torrentów wersje 3D,bo słyszałem że jak oglądać dla efektów to tylko w 3D super ogląda,a w wersji tv ich tak nie widać

ocenił(a) film na 8
jazdowicz2666

no efekty 3d jak dla mnie świetne

użytkownik usunięty
jazdowicz2666

Nie słuchaj innych -.- warto!!!!!

ocenił(a) film na 7

Jasne że warto a jeśli masz możliwość zobaczenia go w 3D to tym bardziej. Najlepsze 3D jakie kiedykolwiek widziałem. Historyjka średnia, szału nie ma, przewidywalny jak cholera ale co z tego skoro wizualnie daje ogromną przyjemność i nie nudzi się.

ocenił(a) film na 4
jazdowicz2666

Szkoda czasu na taki film. Do bólu przewidywalny, w innych filmach nie jest to tak irytujące, jak tutaj. Ściągnięta masa pomysłów z innych produkcji. Nie są to inspiracje tylko kopie. Dobrzy naukowcy, źli wojskowi i korporacja, niewinni tubylcy (tu w wersji chodzących na dwóch nogach wysokich kotów), którym zabiera się ziemię, do tego motywy z Pocahontas, trochę Tarzana i to wszystko wysłane w kosmos. Daję "aż" 4, bo ma niezłą oprawę wizualną, ale ja nie przepadam za grafiką 3D.

użytkownik usunięty
mizuki92

Mnie się film podoba :) ale cóż.. każdy ma inny gust ;]

ocenił(a) film na 3
jazdowicz2666

Film jest naprawde slaby. Nie warto go ogladac jesli widziales pocahontas to jest to to samo tylko w kosmosie a moim zdanie pocahontas duzo lepsze.