Jak myślicie kiedy wyjdzie Avatar na blu...2 tygodnie temu przeglądałem filmy bluray na allegro i zauważyłem że jedna osoba (całkiem poważna bo miała 30tys comment) wystawiła film Avatar na sprzedaż z datą wysyłki w dniu premiery czyli 22 lutego może coś wiecie o tym może?:)
A oprócz tego mam pytanie...zauważyliście pod koniec filmu - scena wyprowadzenia jeńców że oprócz Avatara Jeka był także jakiś inny Avatar ubrany w spodnie i koszulkę??
Jake, Norm oraz Grace to nie jedyne osoby, które były operatorami. Oprócz nich była co najmniej trójka innych - para grająca w koszykówkę, kiedy Jake zaczął szaleć w swoim nowym ciele oraz jeden na torze przeszkód, jeśli dobrze widziałem.
bardzo bym się czieszył gdyby już 22 lutego Avatar był w sprzedaży na Blurayu.
Co do tego Avatara w spodniach to jak chyba wiesz nie tylko Jake i Norm mieli własne Avatary.
>>zauważyliście pod koniec filmu - scena wyprowadzenia jeńców że oprócz Avatara Jeka był także jakiś inny Avatar ubrany w spodnie i koszulkę??<<
A to nie był Norm Spellman? Dostał postrzała poważnego, ale czy mu Avatar zgona zaliczył, to pewności nie ma. Samo wyprowadzanie jeńców nie musiało się odbywać tuż po bitwie. Przecież musieli drugi wahadłowiec sprowadzić. Więc czasu na "naprawę" avatara Norma trochę było. Parę godzinek śpiewu wspólnoty Na'avi pod drzewem i już.
Zauważ że jak avatar Norma został postrzelony to Norm wybudził się trzymając za serce więc podejrzewam że jego avatar wtedy zmarł a to chyba jest jakiś inny:)
Na DVDmax pisze, że "Avatar" na dvd ukazuje się 25.05.10 Nie wiem ile w tym prawdy.
Sorry, że post pod postem, ale nie ma funkcji edycji. A na Blu Ray miesiąc wcześniej, bo 27.04.10
ale popatrz wtedy na tą ofertę
http://www.allegro.pl/item841376696_avatar_blu_ray_folia_zapowiedz.html
14 lutego niby jak?:)
Zobacz. I to jest najlepsze, że ten sam portal podaje dwie różne daty.
http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/27660
Jak już wydawać pieniądze to na wersję rozszerzoną. Czy wersja ta pojawi się również z normalną? Ciekawe?
Podejrzewam że wersja rozszerzona pojawi się pewnie za parę lat a teraz dadzą wersję kinową a dodatkowymi scenami i tyle...
Z Moich informacji wynika, że film ukaże się na Blu-Ray w okolicach Wakacji. Film będzie w proporcjach 2:35, choć jest szansa na 1:78 (IMAX). Dźwięk DTS-HD MA 7.1. Spodziewany Kodek obrazu: MPEG-4 AVC.
Prawdopodobnie będzie opcja "wersja fanowska" czy coś w tym stylu, która spowoduje, że film będzie kilkanaście minut dłuższy. Na oryginalną wersję avatara (4:17) bym nie liczył.
Też bym nie liczył. Z jednego głównego powodu...ciężko byłoby utrzymać niezły bit-rat. No chyba, że 1BD byłby tylko film + dwie góra trzy ścieżki audio gdzie tylko jedna będzie HD ;)
Podejrzewam że wersję 4.17 wypuszczą za parę lat jak wszystkim się przeje zwykła wersja - tak jak to było z Władcą Pierścieni który na w wersji reżyserskiej (czy jak tam) wyjdzie w sierpniu na blu więc spokojnie możemy kupować to wersję jaką dadzą:P a za parę lat pewnie rozszerzą pojemność płyt Blu tak że zmieści się wersja 4.17:)
Nie trzeba rozciągać pojemności BD. Wystarczy, że na pierwszym BD będzie tylko menu + film + dwie-trzy ścieżki audio + napisy. I Wtedy będzie średni bit-rat ok. 22-24 mbps ;)
podobno wersja blu będzie dłuższa o 10 min i będzie zawierała mnóstwo dodatków:)
To idiotyczne rozwiązanie :) Nie uważasz? :) Lepiej było dać pełen film na pierwszą płytę, a na drugą 50GB dodatków :)
wiadomo że wolałbym oryginalną wersje filmu ale to było do przewidzenia - dadzą jakiś ochłap (10min filmu) i masę dodatków potem za 1,5 roku dadzą wersję rozszerzoną a za 3 lata dadzą wersję reżyserską i wszyscy będą się cieszyć a Century Fox zarobi mnóstwo kasy bo wiele osób kupi wpierw wersję zwykłą, potem rozszerzoną a koniec reżyserską...
W UK dvd & blu-ray wychodzą wcześniej niż w Polsce. Zrobiłem małe rozenanie i nie ma jeszcze najmniejszej wzmianki na temat daty releasu Avatara na dvd. Jedyne co mi pozostaje to iść do jednego ze sklepów HMV i zasięgnąć wiedzy u źródła, a nóż coś będą wiedzieć.
No a w kinach cały czas leci na potęge i nie zanosi się, by szybko zdjęli go z repertuaru.