Witam wszystkich.
Zanim wybralem Imax w Poznan Plaza, troche szperalem w sieci nt. jakosci i przyjemnosci ogladania w tym kinie. Opinie byly bardzo rózne. Jedni pisali, ze poznanski Imax jest analogowy, ze nie polecaja, ale znalazly sie tez opinie pozytywne, które mnie przekonaly do obejrzenia wlasnie tam. Przed samym filmem chcialem sie upewnic, ze Imax w Poznaniu jest cyfrowy i bez problemu dorównuje obiektoowi w Lodzie. Otóz prosze Panstwa... jest cyfrowe i jest jest jednym z najlepszych tego typu kompleksów na swiecie.
Rzad/miejsce: 4/19
Data: 18.01.10, 22:30
Najwieksze moje obawy spowodawane byly miejscem na sali, jakie wybieralem w ostatniej chwili. Gdy tylko zaczela sie projekcja, wszystko stalo sie jasne...TO JEST TO! Obraz przepiekny, juz od pierwszych sekund czulem sie jak bym tam byl. Szczególy postaci i obiektów z pierwszego planu bardzo ostre i dokladne - bez wachania moge stwierdzic - tak duzego obrazu w HD jeszcze nie zdarzylo mi sie ogladac, bo dla mnie to bylo jak HD, naprawde. Staralem sie znalezc jakiec niedopracowania, rozmycia itd. których oczywiscie nie znalazlem.
Dzwiek niesamowity jak na moje miejsce, czulo sie porzadny surroound i bass w scenach akcji.
Jesli jeszcze masz watpliwosci, wynikajace z bardzo róznych opinii krazacych na necie nt. Czy DD3D czy Imax to powiem Ci, ze tez sie wczesniej troche o tym naczytalem, ale w zadnym wypadku nie zaluje i jestem mega zadowolony, co widac po moich ocenach ponizej.
Czy wystepuja objawy zmeczenia po projekcji? Jestem bardzo wrazliwy na czynniki wywolujace bóle glowy itd. ale o dziwo, po filmie nie czulem ani zmeczenia, ani bólu glowy/oczu, czym sie sympatycznie zaskoczylem :)
Ale wiadomo, kazdy ma inny organizm :)
Polecam wszystkim!
Moja ocena
Fabula: 8,5/10
Obraz: 10/10
Dzwiek: 9/10
Zdrowie po filmie: 10/10 :D