To jest bardzo popularny film, dużo głosów na filmwebie a ja go nie oglądałem, mimo, iż zawsze chciałem.
Nigdy się mogłem zabrać za Avatara. :D
Ktoś da satysfakcjonującą wypowiedź, czy warto? Gust nie ma znaczenia.
Krótko. Moim zdaniem warto. Nawet jeśli nie spodoba Ci się fabuła, to zawsze można popatrzeć na świetne efekty specjalne ;)
Jeśli nie oczekujesz intelektualnych podniet i fabuły, którą będziesz rozkminiał 3 dni, tylko dobrej hollywodzkiej rozrywki, która Cię odpręży i oderwie od rzeczywistości, gdzie białe jest białe a czarne jest czarne, gdzie nie znaczy nie a tak znaczy tak, to jak najbardziej warto. Nieskomplikowana, prosta, ale piękna widowiskowa bajka. Oglądałam co prawda w kinie, a w kinie zawsze wszystko lepiej się ogląda, ale te prawie 3 godz zleciały jak z bicza strzelił.
Warto obejrzec. Ja dlugo sie "bronilam" przed tym filmem. Nigdy go nie chcialam obejrzec, a teraz to jeden z moich ulubionych filmow.
W skrócie Pocahontas w wersji SuperHD3D1080p, ale obejrzeć warto dla samych efektów specjalnych, bo te rzeczywiście robią wrażenie
Warto obejrzeć, ja nie za bardzo rozumiałam o co w nim chodzi i obejrzałam kilka razy, aż w końcu pokochałam ten film i stałam się jego....śmiało można powiedzieć, że psycho-fanką. Na prawdę arcydzieło:
1. Wspaniała muzyka.
2. Fabuła, może i oklepana....ale i tak wspaniała.
3. Gra aktorska na prawdę dobra.
4. Scenariusz rewelacyjny, w szczególności dialogi.
5. W ogóle cały świat Pandory dopięty na ostatni guzik i wypolerowany ; )
6. Chwytające za serce i dające do myślenia sceny(oczywiście jestem dziewczyną więc często miałam ciary na plecach i łzy w oczach)
Na prawdę rozplanowany film i zostawił po sobie ślad, oraz kilka rzeczy na kolejne części. Z całego serca polecam i mam nadzieję, że cię nie zniechęci po kilku minutach...fakt, akcja na początku dość wolno sie toczy, ale tylko dlatego żebyśmy poznali bliżej głównego bohatera, zamiary ludzi.
Jeśli oczekujesz filmu, gdzie w każdej scenie będzie strzelanina i tryskająca krew to raczej nie dla ciebie film. Avatar ukazuje uroki Pandory i miłość do natury.