Mimo płaczu wielbicieli ambitnych obrazów, ja z uporem maniaka będę twierdził, że Avatar jest wielki ;) Nagroda zasłużona, bo to co dla jednych jest "papką dla mas", innym sprawiło niesamowitą przyjemność. A czy nie o to właśnie chodzi w kinie? Muzyka Hornera bardzo przyjemna (szczególnie "pandorskie" motywy), jednak dla mnie to także zmiksowana Troja z innymi wcześniejszymi kompozycjami...
to sobie twierdz kto ci zabroni?:/ a ja bede twierdzil ze film nie jest wielki i tez mi nikt nie zabroni:/
Nawiązuję jedynie do Złotego Globa ;) Dla niektórych będzie to zapewne cios w samo serce (bo niby jak taki gniot mógł dostać nagrodę...). Zresztą patrząc po ostatnich wydarzeniach na forum, poziom nienawiści do tego tytułu (chociażby "masowe" zaniżanie oceny na FW) jest bardzo wysoki , a nagroda jeszcze bardziej wszystko podsyci. Szkoda...
Ja tam się cieszę z nagrody i to bardzo, ale zaraz wielu polaków zakompleksionych, któych szare jest życie zaraz zaczną pisać że film to gniot, dla ciemnych mas, ze ta nagroda zeszła na psy, że to przez popcorn itp.
Szanowni polscy krytycy, waszymi opiniami na temat tego rewelacyjnego filmu chce mi się już wymiotoweać. Jedyną ciemną masą, która sie wypowiada o filmie to ta któej sie film nie podobał bo oczekiwała po filmie rozrywkowym jakiś psychologicznych intrygujących wątków. Każdy głupi po trailerze widzi co to za film, ze widowiskowa baśń a nie ''ambitne kino eutropejskie''. Dl;atego śmiem twierdzić ze oni są tą ciemną szarą masą o któej piszą, bo po trailerze myśleli nie wiadomo co. Już byle dziecko ma szerzej otwarty umysł od was i rozumie o czym będzie film widząc zapowiedź.
Wg mnie również jest... duży, tym niemniej było pare lepszych rozrywkowych - LOTR żeby daleko nie szukać. Takie uwielbienie dla tego filmu to moim zdaniem przesada. Nagroda za najlepszy film to IMO pomyłka (ja bym jednak na "Hurt Locker" głosował), ale w sumie niewielka i do przełknięcia, snu mi z powiek nie spędzi. Powiedziałem jedno dwa brzydkie słowa po ogłoszeniu werdytku i więcej tego przeżywal nie będę...
Hurt Locker to proamerykańska propaganda. Nic wybitnego, jedynie poparcie poliyki Busha. WIdać ze mało wiesz w temacie. Poza tym LotRy nie były w tym roku więc co to ma do rzeczy...
Współczuję to ze twój temat zaśmiecają ludzie, których opisałęś w temacie. Narzekający, negatywnie nastawieni do życia i innych krajów, pokazujacy jedynie ksenofobię i swój żal do swiata potwierdzają to co piszesz. WIelcy pseudo-inteligenci i krytycy. Żal mi was. Przez takich jak wy ocena bardzo dobrego filma jest żałosna i przypomina jedynie tą z onetu. Krytycy np. Kinopmaniak, gazetka Film, Spielberg ocenili film bardzo świetnie, poza tym teraz Złote Globy a potem pewnei Oscary, ale wy wiecie lepiej i bedziecie to tłumaczyć odmóżdżaniem amerykanów i popcornem. Na pudelek powinniście się przenieść marudy