7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823612
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Bo ja wiem...

ocenił(a) film na 4

Mdła i niezbyt oryginalna fabuła, zbytnie stawianie na wizualność tego "dzieła" sprawiają, że film traci na wartości. Można doszukać się wielu nawiązań do innych - starszych produkcji, co bynajmniej nie wpływa pozytywnie na odbiór filmu. W pewnym momencie oglądania czułem się lekko znużony (nie mylić z rozczarowany) i sam nie wiem co zmusiło mnie do obejrzenia całości. Może wpłynął na to fakt, że bardzo lubię Camerona za jego "Otchłań" i "Terminatora"... Nawiasem mówiąc z ostatnio oglądanych pozycji polecałbym bardziej "The Hurt Locker", "Invictus" czy też "Up in the Air" - bardziej oryginalne:)

ocenił(a) film na 10
Restless

No niestety, oryginalność jest, ale tylko wykonania. Stare historie połączone w jedną, spójną całość i naprawdę wyjątkowo upiększone ;) Mi film wyjątkowo się spodobał, nie do końca wiem czym najbardziej mnie urzekł ;] Pięknymi krajobrazami, magią świata czy wątkiem miłosnym (powtarzalnym aczkolwiek w ciekawym wydaniu).

Restless

nie muszę nic pisać a inni skrytykują avatara

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

nie musisz nic pisac, ale twoje posty prowokuja innych ;]

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

nie musisz nic pisac, ale twoje posty prowokuja ;]

ocenił(a) film na 10
Restless

Filmy mają swoich widzów, nie można zrobić uniwersalnego, który spodoba się każdemu. Nie wiem czy oglądałeś go w 3D, daje sporo do obrazu. Czy "Hurt Locker" jest oryginalny, nie sądzę - wojna, konflikty i wszystko co z nią związane zostało już opowiedziane na wszystkie możliwe sposoby, niemniej produkcja obowiązkowa do obejrzenia. Jedno muszę przyznać, że faktycznie w Avatarze postawiono na stronę wizualną w maksymalnym stopniu, niektórych może to trochę przytłaczać, no ale to jest indywidualna sprawa.

NommaD79

Przeglądałem ostatnio rozkład ocen na IMDB i średnio filmy dostają około 3% ocen 1/10. Z taką też różnicą że już 2/10 jest średnio 0,4%. Pod względem minimalnej ilości ocen negatywnych w czołówce jest Goodfellas - 1,2% ocen 1/10.