http://tinypic.com/player.php?v=2d9u1f&s=4
Jakość mizerna, ale i tak nie mogę podnieść szczęki - leży na podłodze :D
Kolejny japoński trailer
http://www.youtube.com/watch?v=-ci118tiyS8&feature=channel
podobno nowe sceny...
Jak wynika z klipu Cameron zwątpił w umiejętność czytania napisów przez Amerykańców i nie pozwolił ufoludkom mówić w ich własnym języku.
To ja może jednak odpiszę, bo jeszcze ktoś pomyśli, że ten ignorant dobrze pisze.
Te 3 niebieskie postacie w tym klipie to L-U-D-Z-I-E (w specjalnych ciałach, zwanych awatarami), nie "ufoludki" - kapisz?
Kurczaki.. obejrzałam dziś w okolicy 11:00, a już wieczorem, o 19:00 plik zniknął! Czyżby FOX zabrał się za wycinkę? Chciałam pokazać to cudo mężowi, a tu - lipa :( Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć jeszcze ten krótki klip?
http://rs20.rapidshare.com/files/308614702/Hell_yeah.mpg
pokaż mężowi, niech sie cieszy ;)
A ja też nie zobaczyłem :P Choć wasze wpisy są wielce zachęcające. Ciężko się tak powstrzymywać i chyba kompa wyłącze :) Chcę to zobaczyć dopiero w IMAKSIE. I tak już widziałem sceny, których bym nie chciał zobaczyć :/ Za dużo tego. Do grudnia będziemy znali początek czy środek każdej akcji jaka jest w filmie. Mam nadzieję, że jaest tak super jak mówicie ;)
Nie, wielkie, przeogromne dzięki z trzema wykrzyknikami nie wystarczy; 0.7 dobrego single malt ślesz na wskazany adres, bez dyskusji! ;]
wrzucone wcześniej: http://i33.tinypic.com/23h9m3b.gif WBIŁO mnie w podłogę razem z fotelem i tkwiłam tak dobre 10 min.
Aż strach pomyśleć, jak przeżyjesz tą scenę na dużym ekranie w świetnej
jakości obrazu i dźwięku oraz w przestrzeni trójwymiarowej!
(pewnie sam zareaguję podobnie... :P)
To będzie wspaniałe widowisko i nieziemskie doznania. (;
Troche wku*wiony ten smurf co? :P
Dwa słowa: BAD ASS!
Nie ma sie co rozpisywać o detalach, emocjach na jej twarzy itd bo to każdy widzi chyba ;)
szczegóły (światło!), realizm, emocje, klimat, kolory... FENOMENALNE, po prostu... co ja się tu Wam będę uzewnętrzniać... czas się chyba zaopatrzyć w respirator, bo mogę tego seansu nie przeżyć.
Zawsze było tak, że obcy, inna cywilizacja, czy jakiekolwiek życie z innej
planety musiało być obleśne i obrzydliwe. A choćby "Dystrykt 9", gdzie mamy
jakieś przerośnietę krewetki. Albo "Obcy kontra predator" - stwory
przesadnie "ubrzydzone"... :/
Avatar to film, w którym obca rasa bywa nawet piękniejsza od ludzi, na
którą chce się patrzyć. I ten cały niesamowity świat. To jest niewiarygodne
i takie naturalnie piękne. :) Aż sam chciałbym mieć ciało Na'vi... (;
I pomyśleć, że jakiś power-ranger nazywał Na'vich "smerfo-końmi".
PS. Chcesz sprawdzić jak to jest mieć ciało Na'vi? Pobaw się w LD (świadome sny, poszperaj w google). Ja spróbuję właśnie stworzyć swojego własnego avatara ;)
Uwielbiam ten fragment, ogladam go na okrągło i nie mogę przestac!
Ciekawe czy zobaczymy tę scenę w kinie?... W końcu Avatar ma kategorię wiekową PG-13, a kilka epitetów się pojawia... będą je wycinać a może cenzurowac?:/ Mam nadzieję, że zostawią to tak jak jest.
W terminatorze 4, zauważyłam, że wycieli scenkę rozbierającej się Blair... tu akurat nic nie straciłam,
ale sypiący dowcipnymi wiązankami Jake??? To chciałabym zobaczyć!
"Ciekawe czy zobaczymy tę scenę w kinie?"
Nie, zrobili tą scenę dla jaj, żeby nie dawać jej do filmu i żeby była w nim luka. To nie jest zwykły nagrywka kamerką, żeby to mogli wyrzucić. Pragne także zauważyć, że kilka scen z tego klipu jest w trailerach i spotach.
I po za tym, mały szczegół -jest to jedna z najważniejszych scen w całym filmie, bo właśnie przez ten wypadek z Thanatorem Sully natknie się na Neytiri.
Więc nie zadawać idiotycznych pytań ;) zresztą pod koniec filmu jest wojna, mechy z brzytwami tną Na'vijczyków na kawałki i ich rozstrzeliwują, mutanty rozrywają ludzi na strzępoy itp. Więc gdzie tu mowa o cenzurowaniu...
Tutaj o wiele lepsza wersja, niestety także z kamery.
http://www30.zippyshare.com/v/92343578/file.html
Klikać "Click here to download file."
Aha, nie wklejajcie tego linka na imdb i marketsaw, bo znowu zniknie ;/
Jedynie w grę wchodzą jakieś fanowskie, kameralne stronki typu AMZ.
Jakość wciąż słaba, ale o wiele lepsza od pierwszej wersji. :) Normalnie
przeszły mnie ciarki - genialne! Tutaj widać więcej detali, trochę
ładniejsze kolorki. I ten wielki z tym młotem na nosie w tej wersji zrobił
na mnie jeszcze większe wrażenie. Dźwięk, choć tutaj jest słaby, to jednak
słychać, że w filmie jest niesamowity. :D CUDO! :) Ja chce do kina... ;( :P
"Zawsze było tak, że obcy, inna cywilizacja, czy jakiekolwiek życie z innej
planety musiało być obleśne i obrzydliwe. A choćby "Dystrykt 9", gdzie mamy
jakieś przerośnietę krewetki. Albo "Obcy kontra predator" - stwory
przesadnie "ubrzydzone"... :/
Avatar to film, w którym obca rasa bywa nawet piękniejsza od ludzi, na
którą chce się patrzyć. I ten cały niesamowity świat. To jest niewiarygodne
i takie naturalnie piękne. :) Aż sam chciałbym mieć ciało Na'vi... (;"
pozwolę sobie zacytować całość.
zgadzam się w 100%. Na'vi są niesamowicie piękni. fascynują swoją innością, są nieco androgeniczni (osobiście uwielbiam taki typ urody). jest w nich coś dzikiego, nieposkromionego. poza tym - wystarczą screeny i clipy, by stwierdzić, że te postacie żyją... i nie chodzi mi tu o nieprawdopodobne efekty/realizm. to pełnokrwiści bohaterowie. czuć emocje. czuć, że to dumna rasa, świadoma swojej kultury... kurcze, może za bardzo się zapędzam, ale jestem praktycznie pewna, że w kinie moje przypuszczenia się potwierdzą.
a na początku nie byłam przekonana do opisu 'humanoidalne koty', ha... ale kiedy zobaczyłam Na'vi w akcji - zrozumiałam, że patrzę właśnie na jedne z najwspanialszych istot, jakie przyjdzie mi oglądać w kinie. są wspaniali, przepiękni... mogłabym się tak zachwycać jeszcze długo. czekam już tylko na grudzień.
Miło czytać takie wypowiedzi od artysty. Obawiam się, że ogół tego tak nie będzie pojmować, tym bardziej, że ostatnio promuje się urodę typu "przy kości", a Na'vi bardziej przypominają anorektyków niż pulchnych Amerykanów.
Na'vi jednak bardziej się różnią od ludzi niż nam się wydaje. Ciekawie czy w filmie będzie poruszona sprawa dotycząca charakterystyki biologicznej tego gatunku (np. przez dr Grace). W końcu Na'vi nie są łożyskowcami, tak jak my. Są ssakami (w końcu Neytiri ma piersi, co nie?), ale ciekawi mnie, jakimi ;) Może składają jaja, bo kangurzej torby na żadnym zwiastunie nie znalazłem xD
W dodatku nigdzie nie widać dzieci Na'vi
Może się też okazać, że Avatary są biologicznie z nimi "niezgodne".....
Biorąc pod uwagę, jak Cameron jest zboczony i "nieprzeciętny" (5 żon) i w ogóle wprowadza takie aspekty do swojej produkcji, to możemy się spodziewać wszystkiego, co zmieści się w PG13 czy PG i mam nadzieję, że zostanę zaskoczony wieloma motywami.
(po 16 grudnia blokuje sobie dostęp do filmwebu, marketsaw, imdb i amz, pozostanie mi licznik recenzji na rottentomatoes)
Mówiąc o w wyglądzie Na'vi to , to jak pierwszy raz czytałem opisy , skojarzyło mi się to - ciekawe czy pamiętacie - ze starą grą Unreal , jeszcze tą z 1998 r . Jedną z ras były tam istoty , chude , wysoki na 3 metry , też żyjące w technicznym "średniowieczu" , i nazywające się Nali (!) . Tyle że mieli 4 ręce , a zacofanie technologiczne zastępowały im paranormalne umiejętności , jak lewitacja , przenikanie przez ściany . Ciekawe czy Cameron jakoś się tym inspirował , i jeszcze ciekawsze czy Na'vi też posiadają jakieś paranormalne moce , o których dopiero się dowiemy .
A co do klipu : ależ ten Gargamel wyrósł ;)) fani smerfów w szoku .
Urzekły mnie w tym wszystkim jeszcze ich ogony. :) Wspaniały sposób na
wyrażanie emocji, a jego ruch praktycznie zrealizowano idealnie. Jest
bardzo naturalny i choć nie posiadamy ogonów... to i tak potrafimy na
podstawie jego ruchu wiele odczytać. Ciekawe, prawda? :) Gdy Neytiri
naciąga swój łuk, szybko porusza wtedy ogonem, który jest wyraźnym obrazem
jej silnych emocji i złości. A gdy Jake przemawia: "This is our land!",
jego ogon staje się niesamowicie przekonywującym wzmacniaczem, który w
niewerbalny sposób mówi praktycznie to samo, a tym samym staje się
potwierdzeniem szczerości tych słów. :) I uszy! Nie stoją sztywno, ale też
bardzo przemawiają.
Niby jesteśmy ludźmi - nie mamy ogonów i nie potrafimy poruszać uszami. A
jednak takie znaki do nas przemawiają, rozumiemy je... :)
Bo mamy koty i psy. Psom często klapią uszy, koty też uszami nie raz ruszają. Zachowanie się ogonów jest raczej wzięte od kota, no chyba, że Jake zacznie nim merdać jak zobaczy Neytiri xD...
Druga połowa tego klipu, ale w boskim HD ;)
http://movies.ign.com/dor/objects/800318/avatar/videos/avatar_trl_thanator_chase .html?show=hi
Morfeo, powiedz mi, jak ty zawsze wszyćko pierwszy znajdujesz, a nawet tego nie sprawdzasz? O_o
Wypas. I muzyka jednak jest! W jakości HD zawsze da się wyłapać mnóstwo rzeczy, które wskazywałyby na to, że to wszystko CGI. Ale... ja nic nie znalazłem -Moja szczena opadła na podłogę przy wersji CAM, a teraz zmiażdżyła tą podłogę i leży w piwnicy O_O
http://streamingmovies.ign.com/movies/article/104/1047900/avatar_trl_thanator_ch ase_wmvhd.wmv
bezposredni link, lepiej ogladac z poziomu Media Player niz z przegladarki