7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823090
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Witam wybieram się na film ale w wersji 2D (w moim mieście nie leci w 3D) i mam do was pytanie czy warto na niego iść właśnie w takiej wersji? Rozmawiałem ze znajomym który oglądał go w 3D i powiedział, że nic niesamowitego. Gdyby powiedział to ktokolwiek inny to bym nie miał wątpliwości ale jest on człowiekiem który z reguły niczym się nie zachwyca. Przykład z życia wzięty, jest zakochany w książkach Stephena Kinga jednak gdy się go zapyta czy by którąś polecił powie, że wszystkie do du*y.

Aras64

użyj wyszukiwarki

thengel

Używałem nic nie znalazłem jeśli nic nie wnosisz do tematu to radze nie odpowiadać ale to tak na przyszłość ;]

Aras64

http://www.filmweb.pl/topic/1299841/AVATAR+2D.html

ocenił(a) film na 6
Aras64

Ja ogółem w 3D nic fajnego nie widzę. Ot niby wystają obiekty na ekranie. A sam film jest do dupy, więc może nie idź wcale. No chyba, że się napaliłeś to ja już bardziej polecam 2D, bo oczy i głowa nie będą tak bolały po trzygodzinnym seansie.

ocenił(a) film na 9
Aras64

Dziś byłam na 3D i nic specjalnego, ściągałam co chwila okulary bo głowa boli a różnicy w efektach zbyt dużej nie było, szczerze mówiąc 3D mnie rozczarowało więc nie martw się, że obejrzysz w 2D. :)

trigerfish

WIELKIE dzięki za odpowiedzi ;]<br><BR><BR>

ocenił(a) film na 10
Aras64

Oczywiście że nie warto iść na wersję 2D, według mnie rzecz jasna. Wersja 3D naprawdę daje niesamowity efekt całości i powoduje że człowieka dosłownie wciąga do środka rozgrywającej się historii. Nieziemskie uczucie, inna rzeczywistość. Ja wybieram się jeszcze nie raz i nie dwa :). A piszę dlatego że niestety trafiłeś jak na razie w swoim temacie jedynie na odpowiedzi negatywne, co nie daje Ci możliwości porównania. Ja Ci ją daję :) Sprawdź sam, nie słuchaj pseudokrytyków :) Polecam!

ocenił(a) film na 10
Aras64

Ludzie sobie jaja tutaj robią. Różnica jest kolosalna. Jak między filmem czarno-białym a kolorowym albo i większa.

ocenił(a) film na 10
beton1234

Yyy tam film jest genialny i nawet w 2D zapewni wspaniałą rozrywke..ba znam ludzi co na komputerze -17 calowym monitorze oglądali i są zafascynowani filmem ;].

ocenił(a) film na 10
matmnich

Oczywiście że film jest genialny. To nie ulega najmniejszej wątpliwości. Jednakże beton1234 ma całkowitą rację i różnica jest kolosalna. Zwłaszcza jeżeli chce się w pełni podziwiać piękno Pandory.

ocenił(a) film na 6
Aras64

zdecydowanie tak

MistrzSeller

Aras64 możesz spokojnie wybrać się do kina na wersje w 2D. Ja byłem w kinie na wersji 3D i powiem szczerze że to nic specjalnego przereklamowany produkt gdybym miał wybrac się jeszcze raz do kina na ten film to tylko na wersje 2D.

Aras64

2D pewnie też będzie dobra, ale mimo wszystko to nie jest to samo co w 3D. A i widziałem na dużym telewizorze trailer Avatara i też robił wrażenie, chodź nie aż tak wielkie jak w 3D.