7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823519
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Film efektownie jest rewelacyjny ale nic po za tym. Większe wrażenie odczuwam widzac efekty w Władcy Pierścieni. Dodajac fakt, że Władca bije avatara na głowe pod każdym możliwym względem. (Scenografia, muzyka zdjęcia, kostiumy, SCENARIUSZ.

użytkownik usunięty
Jakebloom

zgadzam się w 100%... ale na tym forum pewnie tylko ja więc zaraz spodziewaj się "zjedzenia" przez fanów Avatara:) Tak czy inaczej, zdrówko stary!;P

Jakebloom

SCENARIUSZ to akurat zasługa Tolkiena, który napisał Władcę nie Jacksona, który napisał scenariusz na spółkę z kilkoma innymi ludźmi.

ocenił(a) film na 10
ravensecond

Póki co nie zakazano prawnie pisania że LoTR jest lepszy od avatara więc trzeba korzystać z okajzji ;)

ocenił(a) film na 5
Jakebloom

_yarek_ muszę sie poniekąd z tobą zgodzic Powrót Jedi również zaskakuje technicznie. Dziękuję za to popaarcie a co do nominacji dla avatara 9 to stanowczo za dużo. Moze wygrac za efekty i dźwięk nic wiecej bo nei zasługuje

ocenił(a) film na 10
Jakebloom

A czy Władca posiadał kobietę która mogłaby się równać z Neytiri? Hmm? Taka Eowina sięgała jej może do kostek. Co do reszty zgadzam się...

ocenił(a) film na 7
loon

No wlasnie Wladca posiadal piekna KOBIETE a nie niebieskiego przerosnietego smurfa:)

ciekawi mnie fakt, czemu tak malo ludzi zdaje sobie sprawe z faktu, ze w Avatarze mamy do czynienia z rozwinieciem tego co bylo juz wczesniej, to jest ewolucja, a nie rewolucja ludzie! Postac Golluma z Wladcy chociazby powstala dokladnie na takiej samej zasadzie co Naavi u Camerona. Ciekawostka jest fakt, ze za efekty specjalne w Avatarze odpowiedzialne bylo nowozelandzkie studio, ktorego wspolwlascicielem jest Jackson...wiec gdzie ta rewolucja?

ocenił(a) film na 7
koordynator65

kwoli wyjasnienia, film mnie absolutnie urzekl, ale rewolucja ZADNA to on nie jest:)

Jakebloom

Fakt, Władca jest lepszy, ale między nim a Avkiem nie ma wielkiej przepaści