7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823249
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Witam
mam tutaj pewien już dość znany film na temat tego jak robili avatara, ukazujący że nie jest do do końca a nawet w większości animacja komputera lecz gra aktorska
http://www.youtube.com/watch?v=P2_vB7zx_SQ

moim zdaniem Zoe powinna conajmniej dostać za rolę Neytiri nominację ale cóż widać akademia nie dorosła jeszcze do nowej ery emotion capture w której mimo że postać nie wygląda jak człowiek to jednak już naprawdę grają ją aktorzy a nie komputer

ocenił(a) film na 10
Filvaender

dopisek: (eh ten brak możliwości edycji postów)

najlepiej widać to w 3 minucie. naprawdę to co zrobił Cameron i spółka, robi wrażenie

ocenił(a) film na 10
Filvaender

W zupełności się zgadzam.
Ale w moim osobistym rankingu Zoe ma Oscara ;-)

vardas

a w moim osobistym rankingu ma złotą malinę ... i co teraz

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

A w moim osobistym rankingu... lubię twoje odpowiedzi krzyrzaczku :)
Zoe zagrała naprawdę świetnie, ale nie można też zapomnieć o Stephenie, zagrał role Quaritcha naprawdę świetnie.

ocenił(a) film na 1
vardas

w moim odczuciu również złota malinka
z drugiej strony może lepiej aby takiej gry aktorskiej nie promowano nawet przy pomocy złotej maliny...

ocenił(a) film na 3
darokrol

Avatar dalej jest dla mnie jedną wielką animacją, w której aktorzy są jedynie dodatkiem.

Zoe miałaby dostać oscara? Może Sam W. też ? Za co ? za PRZECIĘTNĄ grę aktorską? Mają po prostu umiejętności, nie są jedynie "gwiazdami" a to nie powód żeby odrazu dostawali nagrody.. Bo nie wybijają się ponad przeciętną. Szczerze mówiąć Saldana lepiej wypadła w Star Treku ;]

ocenił(a) film na 10
aPosing

a może jednak?
cóż ja osobiście dawno nie widziałem tak zagranej roli po której na forach męszczyzni piszą 3-partowe tematy na temat jaka ta postać jest doskonała.
w moim subiektywnym odczuciu Zoe swoją rolę zagrałą perfekcyjnie i jakoś wątpie żeby dało się ją zagrać lepiej
w moim odczuciu zasługuje na conajmniej nominację

natomiast co do Sama cóż w avatarze nie grał zle ale jednak nie wybił się tak ponad poziom reszty jak Zoe. aczkolwiek nominację można było mu dać za dość słabego terminatora. też dość ładnie zagrał postać Marcusa ale raczej na oskara nie miał szans

w każdym razie wiele (nie wszystkie) kobiecych ról nominowanych do tegorocznych oscarów jest znacznie słabsza niż rola Neytiri ale cóż takie były wybory akademii

mnie się jednak wydaje że akademia nie wybrała jej dlatego, że uważają te postaci za animacje.. może nie zapoznali się z takimi "rozszerzonymi" materiałami o filmie zanim ogłosili nominacje.. kto wie możemy tylko na ten temat spekulować

ocenił(a) film na 10
Filvaender

"mnie się jednak wydaje że akademia nie wybrała jej dlatego, że uważają te postaci za animacje.. może nie zapoznali się z takimi "rozszerzonymi" materiałami o filmie zanim ogłosili nominacje"

Musieli się z podobnymi materiałami zapoznać przy wyborze nominacji za efekty specjalne...

ocenił(a) film na 10
Sqrchybyk

cóż nie jestem znawcą kina więc nie będę wchodziłw polemikę. może i tak ale wybrane role kobiece do tegorocznych oscarów w większości nie dorastają w moim odczuciu neytiri do pięt
np.
Gabourey Sidibe ('Precious") - w tym filmie moim zdaniem zagrałą dość marnie o pare klas niżej niż Zoe ale jednak nominację ma.. w sumie niewiem za co

ocenił(a) film na 10
Filvaender

"cóż widać akademia nie dorosła jeszcze do nowej ery emotion capture"

Lub po prostu uznali (tak jak np. ja), że jej rola nie jest az tak wspaniała...

Sqrchybyk

http://www.youtube.com/watch?v=2zaJdq0VUtk&feature=fvw

to jest dużo lepsze:P

ocenił(a) film na 9
pepe_14

hahah prawdziwy avatar;] ale ma na baniiiiiiii ^^