7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823090
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

i dlaczego Watykan go potępia. Bo ten film jest zbyt mądry, ma zbyt silne przesłanie na temat ludzkości, naszej zawiłości często też tępo, zaściankowości. Ludzie nie mogą być zbyt mądrzy i mieć swoje zdanie, dlatego trzeba nas ogłupiać żeby Ci "wyżej" mieli nas za robili i każde ich zdanie żeby było dla nas świętość. Niestety taki świat takie czasy nie napisze bo zawsze tak było. Niby jak Hitler czy Stalin zyskał tylu zwolenników ? Omamiali ludzi, a Ci którzy byli wybitni, mądrzy i mieli swoje zdanie to sami wiecie jak kończyli.

PS. Choć właściwie powodem dla którego Watykan potępil ten film może być to, że nie ma tam boga- tego boga którego oni wyznają i czuli się zagrożeni czy coś :)Choć w sumie to banalny powód ale nigdy nic nie wiadomo.

Pozdrawiam

kondzik1

watykan potępił awatara, żeby nie czcić fałszywych niebieskich bożków
są trochę przestraszeni, ponieważ na'avi są wyżsi od Jezusa, a ponadto mają zajebiste USB we włosach

ocenił(a) film na 10
SASoldier

Przesłanie filmu jest proste i niezgodne z przekonaniami Watykanu: Życie człowieka zależy tylko i wyłącznie od natury, to ona go stworzyła i podtrzymuje przy życiu. Jedynym bogiem dla człowieka powinna być nasza planeta a nie siwy dziadek mieszkający w chmurach i wymyślony przez kilku cwanych żydów kilka tysięcy lat temu.

zajjack

zawsze sikam do morza, mam przejebane, planeta mi tego nie wybaczy

ocenił(a) film na 7
SASoldier

Watykan nie potępił filmu,tylko go skrytykował,a to jest spora różnica.

ocenił(a) film na 8
behemot_9

Na razie z tego co się orientuje to Chiny. Jednym z powodów jest to, że Avatar może być zagrożeniem dla rodzimej produkcji o Konfucjuszu.

użytkownik usunięty
SASoldier

Ostrzegam jeśli ktoś z uwielbieniem wierzy w Kościół to niech tego nie czyta zależy mi żeby post został a to nie łatwe przy takiej wypowiedzi

A ja powiem tak Watykan to od zawsze była jedna wielka korporacja i faceci w sukienkach którzy za kasę nas wyzwolą (i my to się niby rozwijamy taa my to może i tak ale nie kościół który został na poziomie średniowiecza ,szok odpusty za kasę czy uczestnictwo we mszy świętej) i od razu do nieba powędrujemy. Więc nie ma się co dziwić że jak zobaczyli film który mówi o tym jak bardzo na`vi są złączeni z matką naturą że wszyscy są jednym organizmem i inne piękne rzeczy które naprawdę w naszej rzeczywistości też są możliwe to się wściekli. Nie potępiam Watykanu niech se istnieje ,ale jak już oni się zaczynają wpychać w nie swoje sprawy to nie ręczę za swoje komentarze bo to co oni wyrabiają i to nie tylko ostatnio to jest karygodne potrafią wynieść na ołtarze kogoś tylko dlatego bo nie mył się całe życie i przypalał ogniem czy pił wodę po trędowatych w imię Jezusa i gdzie tu jest logika? Ano właśnie nie ma. Avatar jest filmem niesamowitym ja to wiem i jego fani też to wiedzą ,ale ma też coś co w dzisiejszych czasach ma mało filmów-posiada prawdziwe przesłanie takie drugie dno.

Jak wam się mój wpis nie podoba to sobie go kasujcie ,ale takie jest moje zdanie i kropka
Pozdrawiam normalnych ludzi i fanów Avtara

ocenił(a) film na 7
kondzik1

W których to krajach jest zabroniony?tak z ciekawości pytam.

ocenił(a) film na 3
kondzik1

Człowieku..., gdzie Ty wyczytałeś że Watykan potępił film? Oni tylko stwierdzili, że jest słaby (dzięki czemu można stwierdzić, że ich wiedza filmowa jest zdecydowanie większa niż Stowarzyszenia Prasy Zagranicznej w USA, i również, jak się okaże niedługo, akademii filmowej.)

ocenił(a) film na 10
Louis_de_Pointe_du_Lac

Oczywiście, bo Watykan powiedział, że Avatar jest słaby, a że wg Ciebie też, no to ich wiedza filmowa jest wyższa niż specjalistów w tej dziedzinie...

kondzik1

wow

co za ironiczny tekst o tym że avatar jest zbyt mądry. Ładnie sobie zakpiłeś z filmu :P

Krzyrzak69

zajjack - kapitalnie powiedziane (bez ironii)! pozdrawiam .