1. Czemu nie puścili wersji rozszerzonej?:P
2. Czym były te koraliki/obroże na szyjach "niebieskich" za pomocą których mogli się porozumiewać? To też działało na zasadzie przekaźników neuronowych (czy jakoś tak)?
Film oczywiście bardzo dobry. Oglądałem trzeci raz;)
te obroże to był wojskowy sprzet ludzi, normalne minikrótkofalówki używane przez wojsko- i to nawet w rzeczywistym świecie
To przypominało rzemyki i kamienie a nie radia. Jeśli to był sprzęt wojskowy to "niebiescy" dość szybko opanowali jego obsługę;)
To jednak szczególik.
To chyba były zwykłe "radia" jakie mieli żołnierze, prawdopodobnie z tego helikoptera co go ukradli.
A ja mam pytanie: jak i w którym momencie zginął ten głupkowaty dupek Parker, którego inny głupek zrobił dowódcą tej całej operacji? Bo w przeciwieństwie do śmierci Quaritcha, śmierci Parkera już nie pokazali, a przynajmniej trudno było zauważyć.
Parker nie zginął. Został wygnany przez niebieskich. Na końcu jest pokazany w masce jak zmierza na statek. Na Pandorze została tylko grupka zaprzyjaźnionych naukowców.
parker nie umarł, na koniec filmu jak eksmitowali rasę ludzką było ujęcie jak szedł w masce na statek
Parker nie zginął. Został jeńcem wojennym, a następnie został odesłany z resztą ocalałych ludzi na Ziemię.