7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822213
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Genialny film

ocenił(a) film na 10

Jeśli komuś się ten film nie podobał to jedyne co można zrobić to współczuć takiej osobie
gustu, ale rozumiem to. Może się komuś nie podobać film bo zbyt bajkowy, może się nie
podobać wątek miłosny i słynny argument z Pocahontas.
Ale jeśli ktoś daje 1 na 10 to jest po prostu smutnym trollem. Myślę że film spotkało to samo
co zmierzch czyli masowy hejt. Na szczęście zobaczyłem Zmierzch przed falą hejta dlatego
uniknąłem tej zarazki. Najśmieszniejsze w tym wszystkim są działania antyfanów żeby tylko
obniżyć tą średnią.
Ludzie, ogarnijcie się bo gówno sie na temacie znacie a gadacie. Film dobry i każdy kto daje
ocenę mniejszą niż 4 to troll. Taka jest prawda jedyna i nieodwołalna.
Zamiast siadać przed filmem z negatywnym nastawieniem, a potem marudzić że film się nie
podobał i trollować lepiej zajmijcie się sobą smutasy i zrzędy.

ocenił(a) film na 10
PanKasztan

Każdy kto daję filmowi mniej niż 4, to po prostu osoba z innym gustem niż ty, a nie troll.

Ja rozumiem osoby które dają temu filmowi ocenę 2. Fabuła może im się nie podobać, ale efekty robią swoje. Moim zdaniem danie AVATAR'owi 1, to już lekka przesada, ale to samo można twierdzić o mojej ocenie. W końcu: efekty też nie każdy musi lubić ;).

Nie można nikomu wmawiać, że film jest fajny, bądź głupi. Można jedynie powiedzieć, że film ci się podobał, bądź nie.

Każdą ocenę trzeba szanować, tak jak każdą osobę. Chyba że ona nie szanuję ciebie, to wtedy inna sprawa ;).

andrzej_goscicki

Popieram. Ja na przykład nie lubię Harrego Pottera, a jednak nie mówię jego fanom, że są idiotami i trollami.

ocenił(a) film na 10
kenexgro

A ja lubię Harryego Pottera i nic do ciebie nie mam ;).

ocenił(a) film na 8
andrzej_goscicki

A ja mam w dupie Harrego Pottera i tym bardziej Was :) Czy świat nie jest piękny?? :) :)

ObywatelTB

Tez chce byc w twojej dupie :)

ocenił(a) film na 8
gejowy_marucha

Sorry, więcej już tam nie wcisnę :(

ObywatelTB

Trochę wazeliny i wejdzie jak nóż w masło :)

gejowy_marucha

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!! hahahahah :D:D:D Ale mnie tym roz.je.bałeś. Uważaj bo ludzie na forum zaczną się ciebie bać. hahahah :D

akusatiw

Czemu mieliby bać się prawdziwej męskiej przyjemności?

gejowy_marucha

hahahaha ;D no co kto woli xd

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 6
kenexgro

książka jest dobra, ale filmy to gnioty :c

andrzej_goscicki

Osoba dająca poniżej 6 to troll. Kropka.

Jezus_drugi

Nie to nie troll. Jest sporo osób które znają się 2 razy lepiej na kinie niż ty a dają temu filmowi poniżej 6. -,-

ocenił(a) film na 10
marvolo_1998

Są też osoby które znają się na kinie 2 razy lepiej niż ty i dają 10 ^^. Skąd wiesz jak dobrze "Jezus" zna się na kinie?

marvolo_1998

Jeśli ktoś da Avatarowi poniżej 6, to automatycznie się nie zna na kinie. Jedno wynika z drugiego. Jak w matematyce.

ocenił(a) film na 10
Jezus_drugi

polać mu!

PanKasztan

Dziękuje :)

ocenił(a) film na 10
marvolo_1998

Albo się coś podoba komuś, albo nie - całe te pseud - znawstwo kina tutaj to fikcja, albo masz wykształcenie, doświadczenie i jest to w zakresie twojej pracy czy pasji (ale takie osoby nigdy nie napiszą czegoś w formie jednego zdania w pochlebnej lub pejoratywnej formie), albo jesteś po prostu amatorem i poza subiektywnością nic więcej nie występuje.

Najbardziej idiotyczne jest wystawianie oceny i jej durnowate usprawiedliwianie potokiem jakichkolwiek aluzji względem elementów filmu, a w szczególności jak autor takich - w większości bredni - nieudolnie kryje się za fasadą wydumanych argumentów, które to niby mają uczynić z niego ów "znawcę", takie dziecinne przeświadczenie, że jak się stanie w opozycji do obrazu lubianego przez dużą cześć osób, to się uzyska wyższy statut... a tak naprawdę to zwykłe dokarmianie wątłego ego. Ot, całą filozofia powszechnego "hejtingu".

użytkownik usunięty
NommaD79

Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, popierając ją argumentami. Jeśli zapłaciłem za film i mi się nie podobał z różnych względów to chyba mam prawo napisać swoje zdanie i nie jest to "hejtingiem", ani kreowanie się na znawcę kina. Oczywiście te odczucia są czysto subiektywne, gdyż w takich wypadkach zachowanie obiektywności jest niemal niemożliwe.

ocenił(a) film na 10
Jezus_drugi

A ty nie szanujesz osób drugich (bądź sam jesteś trollem). Kropka ;P.

Jezus_drugi

każdy ma inny gust.....

PanKasztan

Popieram. Avatar też bardzo mi się podobał (byłam w kinie 2x, kupiłam potem DVD). Czego nie mogę powiedzieć o Zmierzchu, gdzie raziła fatalna gra aktorów (zwłaszcza Belli), fabuła była nudna, a klimat razem z muzyką przygnębiające i posępne.

ocenił(a) film na 7
PanKasztan

Ok, ale weźcie jeszcze pod uwagę, że lepsze wrażenie robi ten film oglądany w kinie w 3d niż w domu na ekranie ~20cali.. Nie miałam okazji obejrzeć w kinie, ale nie będę zawyżać oceny..ode mnie 7.

PanKasztan

Dobre :D W połowie się z tobą zgadzam, bo film jest mega, ale fakt trzeba mieć trochę szacunku dla innych. :) Po prostu my (+ jeszcze paru )mamy inny gust od reszty. :D

ocenił(a) film na 8
PanKasztan

Jak dla mnie to trochę przesada.Ktoś może dać Avatar'owi 1, ale to jego sprawa i jego problem, że mu się nie podobało.Choć mi się bardzo podobał, to trochę wkurzają mnie osoby piszące 'gniot, Cameron spadł na samo dno'.Po prostu każdy ma inny gust, a o tym się nie da dyskutować, bo jedny lubi Avatar'a, a drugi Teletubisie...

ocenił(a) film na 5
PanKasztan

Mw ha ha ha ha ha ah ha ha ha ha ha hu hu hu aha ha ha ha ha

andriej2

Tak merytorycznej wypowiedzi nie było już dawno.

PanKasztan

Ty to masz nasrane z tymi owocami, panie orzech....
to już chyba twoje 15 multikonto....

i to jest wzorcowy przykład TROLA.....

PanKasztan

Zgadzam się w 100%. Niestety obejrzałem nie w kinie ale na moim 37 calowym tv. Ale i tak zapiera dech. Efekty, koncept. A nawet oklepana dosyć historia miłosna - też robi wrażenie :) . Piękny film po prostu, oby więcej takich

użytkownik usunięty
PanKasztan

"Film dobry i każdy kto daje ocenę mniejszą niż 4 to troll. Taka jest prawda jedyna i nieodwołalna."
Nie ma to jak szacunek dla drugiej osoby i jej gustu :) Jeśli ktoś uargumentuje dlaczego wystawił słabą ocenę, to dlaczego od razu jest uważany za trolla? Ja oceniłem Avatar na 5 bo ten film jest taki typowy i schematyczny. Ma przewidywalną fabułę, słodziutkie zakończenie i ogólnie brakuje w nim jakiegokolwiek zaskakującego zwrotu akcji.

ocenił(a) film na 8
PanKasztan

Właśnie pięć minut temu skończyłem oglądać i muszę przyznać, że specyficznie podchodziłem do tego filmu (że niby okrzyczany i zwykła bajka dla dzieciaków). Ale szczerze film zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Tak jak wiele filmów pokazuje, że gdzie się człowiek nie pojawi, musi siać zniszczenie, ale to niestety chyba typowe dla naszego gatunku. Dziwi mnie, że ludzie doszukują się tutaj wątków antychrześcijańskich. Film raczej głosi uniwersalne przesłanie i ja osobiście nie widzę sensu by szukać innego. Bardzo mi się podobała Pandora i jej mieszkańcy, ich wierzenia - to coś nowego w kinie i oryginalnego. Myślę, że film zasługuje na wysokie noty - spokojnie 8. Ale to moje subiektywne zdanie. Jeśli ktoś nisko go ocenia, jego sprawa, ale nikt nie ma prawa narzucać swojego zdania innym, bo każdy ma rację, a zależy ona tylko od subiektywnych odczuć. Gdy mamy oceniać, czy coś nam się podoba, czy nie, to zawsze jest ocena subiektywna. A nawiasem mówiąc, to jeżeli takie cywilizacje we wszechświecie istnieją, to lepiej by ludzie tam nie dotarli.

PanKasztan

"Jeśli komuś się ten film nie podobał to jedyne co można zrobić to współczuć takiej osobie
gustu"- chciałabym tylko zauważyć, że o gustach się nie dyskutuje, a nie każdy interesuje się takimi filmami.
Mam prawo wyrazić własne zdanie, które brzmi tak: nie lubię, nigdy nie lubiłam i chyba nie polubię filmów s-f. I mogę z czystym sumieniem powiedzieć: nie, ten film mi się nie podobał. I nie jestem w tego powodu żadnym "trollem".

ocenił(a) film na 10
maniaczexx

Film oczywiście mógł się niepodobać, ale dawać mu ocenę 1 lub 2 (jestem pewny, że wiele osób tak go oceniło) to gruba przesada. Nie wierzę po prostu, że nie ma w nim dosłownie nic wartego uwagi (choćby zdjęcia, muzyka, nowatorskie techniki, scenografia, itp.), bo przecież tylko taki film, w którym nie ma nic pozytywnego zasługuje na noty typu 1 lub 2. Ktoś, kto ocenia w taki sposób: film mi się podoba to daję 10, a jak nie to 1, jest ewidentnym trollem i nie dlatego, że ma taki czy inny gust, ale dlatego, że nie szanuje innych użytkowników tego serwisu. Takimi ocenami wypacza średnią ocenę, a tak się składa, że wiele osób w pewnym stopniu kieruje się tą oceną, decydując się, czy iść do kina lub kupić płytę...

ocenił(a) film na 9
PanKasztan

A ja dalam 9 bo mi sie podobalo, a opinie innych troli czy sroli mnie nie obchodza, no bo czemuz niby by mialy? Jak dla mnie to najlepszy film SCI-FI jaki do tej pory obejrzalam:). Na seans nastawiona bylam nieco sceptycznie, myslalam, ze to jakis badziew, co wiecej nie lubie SCI-FI wiec sam gatunek mnie zrazil, przez co obejrzalam film dopiero teraz. Na poczatku tak srednio srednio, ale z kazda minuta bardziej mnie ciekawil i jak sie zaczela akcja rozkrecac to sie wciagnelam. Przezylam nieco maly "szoking" jak zobaczylam te niebieskie ludki z ogonkami smigajace po lesie i jakos tak dziwnie mi sie ich ogladalo z poczatku, ale poznie jwzbudzily moja duza sympatie. Co wiecej film sliczny i taki kolorowy, piekny naprawde! Charakteryzacja swietna, fajna muzyka, fabula ciekawa ogolnie taka historia bajkowa troche jak to moja mama stwierdzila, ale dla mnie bardzo ciekawy film. Wzruszajacy, piekny tez dajacy do myslenia... Daje 9 bez zalu i ciesze sie ze w koncu obejrzalam, bo nosilam sie z tym zamiarem juz jakis czas niestety to SCI-Fi mnie dorzucalo, ale skusilam sie i nie zaluje. Jak ktos jeszcze nie widzial to polecam:)!

PanKasztan

Zgadzam sie !!!! Swietna wypoowiedz, gratulacje. Oczywiscie 10/10 !!!!!!!! P;)

ocenił(a) film na 6
Shurtugal_Eragon

.... lub z dużej chmury mały deszcz.

ocenił(a) film na 6
PanKasztan

Wiele hałasu o nic ....