Film Jest po prostu fenomenalny, Długo i to bardzo długo nie będzie filmu który się będzie mógł z nim mierzyć. pierwszy raz w historii mojego życia łza mi się w oku zakręciła ze wzruszenia ( aby zaoszczędzić często odwiedzającym tę stronę tumanom, myśleniofobom i hipokrytom zbędnych komentarzy "wzruszenie to nie to samo co smutek!!!" ) świat przedstawiony przez Camerona jest przewspaniały i pierwszy raz kosmici (choć w tym wypadku tubylcy) wyglądają lepiej niż ludzie wiele filmów widziałem w których obcy to byli udoskonaleni ludzie, pozbawieni wad i lepiej przystosowani ale nigdy nie miałem odczucia że wolałbym wyglądać tak jak oni a tu proszę!
No i oczywiście fabuła i sam pomysł były mistrzowskie ale nie będę ich z omawiał by nie psuć zaskoczenia i magii filmu innym. Bez wątpienia i bez wyrzutów mogę powiedzieć że jest to najlepszy film jaki oglądałem a wierzcie mi oglądałem ich bardzo wiele.
a propos Camerona czytaliście info na pudelku?
http://www.pudelek.pl/artykul/22039/nie_jestem_ci_winien_zadnego_pieprzonego_aut ografu/
bo mnie jakoś się wierzyć nie chce, zapewne obskoczył go tłum paparazzi
taki mały offtop
To apropo Camerona czy apropo tanich prowokacji?
Cameron mówi co myśli, takie cwele o tym wiedzą więc podpuszczają kolesia żeby dal czadu. Film jest pociety i nie widac co mu powiedzial prowokator.
Szczeze to Cameron ma u mnie duzego plusa ze nie odpuscil i powiedzial kolesiowi co o nim mysli mimo obecnosci kamery. Przezorny czlowiek by sie stopowal, ale on ma to w dupie. Brawo :)
Niedawno wróciłam z kina i jestem zachwycona. Zgadzam się jest to świetny film, jednen z najlepszych. I nie zgadzam sie z osobami, które mówią, że fabuła jest tania, przewidywalna i takie tam. Wg mnie jest bardzo wzruszający. Całośc jest cudownie pokazana, widać prace jaka twórcy włożyli w ten film. Aż nie chce się wierzyć, że ktoś to wszytko wymyslił, dbałość o szczegóły i efekty najlepsze! Myślę, że film troche pokazuje sytuację na Ziemi i to jacy sa ludzie - niszcza wszytko, naturalne srodowiska itd, tylko by cos zyskać.
daje mu 10/10