7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823328
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Film Jest po prostu fenomenalny, Długo i to bardzo długo nie będzie filmu który się będzie mógł z nim mierzyć. pierwszy raz w historii mojego życia łza mi się w oku zakręciła ze wzruszenia ( aby zaoszczędzić często odwiedzającym tę stronę tumanom, myśleniofobom i hipokrytom zbędnych komentarzy "wzruszenie to nie to samo co smutek!!!" ) świat przedstawiony przez Camerona jest przewspaniały i pierwszy raz kosmici (choć w tym wypadku tubylcy) wyglądają lepiej niż ludzie wiele filmów widziałem w których obcy to byli udoskonaleni ludzie, pozbawieni wad i lepiej przystosowani ale nigdy nie miałem odczucia że wolałbym wyglądać tak jak oni a tu proszę!
No i oczywiście fabuła i sam pomysł były mistrzowskie ale nie będę ich z omawiał by nie psuć zaskoczenia i magii filmu innym. Bez wątpienia i bez wyrzutów mogę powiedzieć że jest to najlepszy film jaki oglądałem a wierzcie mi oglądałem ich bardzo wiele.

ocenił(a) film na 10
RudyOFH

Wierzę Ci i mam tak samo. :)

użytkownik usunięty
RudyOFH

a propos Camerona czytaliście info na pudelku?

http://www.pudelek.pl/artykul/22039/nie_jestem_ci_winien_zadnego_pieprzonego_aut ografu/

bo mnie jakoś się wierzyć nie chce, zapewne obskoczył go tłum paparazzi
taki mały offtop

ocenił(a) film na 10

To apropo Camerona czy apropo tanich prowokacji?

Cameron mówi co myśli, takie cwele o tym wiedzą więc podpuszczają kolesia żeby dal czadu. Film jest pociety i nie widac co mu powiedzial prowokator.

Szczeze to Cameron ma u mnie duzego plusa ze nie odpuscil i powiedzial kolesiowi co o nim mysli mimo obecnosci kamery. Przezorny czlowiek by sie stopowal, ale on ma to w dupie. Brawo :)

użytkownik usunięty

Zgadzam się dokładnie

RudyOFH

Niedawno wróciłam z kina i jestem zachwycona. Zgadzam się jest to świetny film, jednen z najlepszych. I nie zgadzam sie z osobami, które mówią, że fabuła jest tania, przewidywalna i takie tam. Wg mnie jest bardzo wzruszający. Całośc jest cudownie pokazana, widać prace jaka twórcy włożyli w ten film. Aż nie chce się wierzyć, że ktoś to wszytko wymyslił, dbałość o szczegóły i efekty najlepsze! Myślę, że film troche pokazuje sytuację na Ziemi i to jacy sa ludzie - niszcza wszytko, naturalne srodowiska itd, tylko by cos zyskać.
daje mu 10/10