7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823766
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Hmmm

użytkownik usunięty

Jak dla mnie to
1. Podróż na Księżyc - pierwszy film Sciene-Fiction. Niezwykły na swój sposób i klimatyczny. Bez efektów ale z inwencją twórczą - tak najlepiej.
2. Odyseja Kosmiczna 2001 - ponadczasowa.
3. Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia (oryginał oczywiście) - był to powojenny apel do ludzkości aby się opamiętała. Też niezwykły, normalnie sama treść, której było dużo, czyli tyle ile powinno być.
4. "Ja, Robot" - rewelacyjne przeniesienie na ekran książek Asimova wraz z ich głębią i ciekawymi pytaniami (czy robot ma świadomość?). Bonusowo świetne efekty specjalne.

Tyle jeśli chodzi o ulubione. A z tych nowszych spodobał mi się nawet "Dystrykt 9", ale nie widziałem całego niestety.

użytkownik usunięty

Po co zakłądać 10 takich samych tematów niezwiązanych z tym filmem? pisz na forum ogólnym bądź tamtych filmów takie posty.

ocenił(a) film na 8

"1. Podróż na Księżyc - pierwszy film Sciene-Fiction. Niezwykły na swój sposób i klimatyczny. Bez efektów ale z inwencją twórczą - tak najlepiej."

Bez efektów? Pełno tam efektów specjalnych!

ocenił(a) film na 3
bansuj_

Jakoś tak głupio wymieniać Avatar jednym tchem obok takich filmów jak 'Blade Runner', 'Wojna Światów', 'Tron' czy 'Odyseja'. Mimo wszystko to nie ta liga.
Moim zdaniem bliżej mu do disneyowskich bajek (to nie jest zarzut!)chociażby do 'Króla Lwa' czy (no jasne;) 'Pocachontas".