We wiadomościach filmwebu znalazłam info, że 11 tygodni, ale czy dotyczy to Polski? Ogólnie jak długo zwykle filmy są wyświetlane w IMAX-ie - tak orinetacyjnie np. 2 tygodnie czy raczej 2 miesiące? Proszę o odpowiedź jeżeli ktoś się orintuje.
gdyby zakończyli emisję po 2 tygodniach to by była katastrofa - Polacy by roznieśli kino w drobny mak :P
Zasada jest taka, że jak film dużo zarabia to jest wyświetlany. Taki np. Titanic był w kinach prawie rok. Przecież żaden dystrybutor nie stwierdzi, że teraz wycofuje film mimo, że zarabia sporo kasy. Tak jak i kina nie zaprzestaną go grać w takim wypadku. Jak długo są wyświetlane filmy w IMAXie nie mam pojęcia, ale na pewno nie tylko 2 tygodnie.
Na 100% będzie wyświetlany jeszcze kilka dobrych miechów. Wystarczy zerknąć na rezerwacje w kinach. To co się dzieje w weekendy a nawet w tygodniu wieczorami jest niesamowite. Ten film nie zwalnia a na walentynki zapewne przyśpieszy.
avatara wyświetlają teraz w multikinie z większą częstotliwością niż na początku xD - tylko 2d było przez 3tygodnie, ale 3d jakoś nie słabnie - nadal sala 1 (i inne) - czyli druga w kolejności od największej xD
Jeżeli mówisz o multikinie na ursynowie to można tylko żałować że nie wyświetlają go w 7 w 3d. Na szczęście Złote tarasy to tylko 20 min metrem.
aKTUALNIE NA aVATARA 3D PRZYCHODZA PEłNE SALE W WEEKENDY. A w Imaxie przynajmniej w Krakowie zeby miec dobremiejsca trzeba rezerwowac z jakims 2 tygodniowym wyprzedzeniem . mysle ze film bedzie jeszcze na ekranach dobre 2 miesiace . Poniewaz w marcu do kin wchodzi "Alicja w Krainie czarów "
Nie wiadomo jak będzie przyjęta Alicja. Jak będzie słaba frekwencja to po kilku tygodniach ją zdejmą. Poczekamy zobaczymy.
wiem że 20 minut metrem ale ja mam 15minut piechotą (z domu) ze sklepem po drodze (bo cola jest 20x tańsza xd)... a w 7 przez 2 pierwsze tygodnie leciała wersja 2D... - tylko nie wiem czy tam mają projektor cyfrowy, bo żaadnego filmu tam nie wyświetlali... (no dobra - harry potter and the half'blood pronce (6) subtitles było niby cyfrowe) ale też ekran polaryzacyjny do okularków polaryzacyjnych 3d chyba musi być*...
* nie wiem nie znam się w razie czego...