7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823727
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Był ktoś może na Avatarze 3D w Cinema City i jeszcze jakimś innym kinie (Helion, IMAX, Multikino) i ma jakieś porównanie? Gdzie najlepiej się wybrać? Czy warto do Cinema City? Proszę o opinie.

fred1221

Jest już 10 tysięcy wątków o tym wystarczy troszkę się wysilić

P.s już wiem dlaczego tu nie ma moderatora ! prawdopodobnie się powiesił albo podciął żyły...

ocenił(a) film na 7
Psyhe

Byłem w CC w gdańsku,moje wrażenia:
ciepło było nie włączyli klimatyzacji,dalej,dali okulary a i owszem,ale zauważyłem nie tylko ja że są lekko zabrudzone,jak zaczeliśmy wycierać było jeszcze gorzej,czyli lepiej nie ruszać.Rząd najlepiej od 4 do 6-go bo okularki optycznie pomniejszają obraz,pewnie najlepszy Imax(jednak).
Dzwięk do dupy bardzo cicho,nie ja jeden to zauważyłem.

ocenił(a) film na 7
aronn

Acha i jeszcze jedno nie podali napojów ani drinków,trzeba było sie zaopatrzyć samemu.

fred1221

Ja moge odpowiedziwec byłem w Heliosie,film mi się bardzo podobał,jęśli lubisz ten gatunek,ale okulary jak zawsze zwalone,brudne,a doczyscic sie ich nie da ;/(moze ma kots jakis tajemny sposób0? :D

fred1221

Byłem w IMAX w Katowicach, i powiem ci, że efekt jest po prostu rewelacyjny. Człowiek czuję taką głębie, że nie da się tego opisać. To trzeba zobaczyć!:) Ten film to istny kosmos efekty specjalne, muzyka, aktorstwo, uczucia, budowanie atmosfery sprawia że widz nie ogląda filmu. On w nim uczestniczy!. Ja z pewnością pójdę jeszcze raz na Avatara, jeden raz to za mało. Przebywanie na Pandorze jest nie do opisania. Ja po zakończeniu filmu czułem że mógłbym tam zamieszkać razem z Netryiczykami. Niestety kiedy skończył się film, trzeba było przenieść się do naszej brudnej, szarej rzeczywistości. Film polecam z całego serca, to istne piękno, które trzeba zobaczyć. To także w pewnym stopniu kamień milowy w kinematografii. Jedno jest pewne, takiego filmu jeszcze nie było, i podejrzewam że James Cameron mocno postawił poprzeczkę. Pozdrawiam

godfather999

Też byłem w IMAX Katowice i efekt rewelacja.

godfather999

ja byłam dzisiaj w Multikinie w Koszalinie i bardzo mi sie podobało, efekty jak dla mnie super:-)

ocenił(a) film na 10
nikitka19872

UWAGA!!! Serdecznie odradzam oglądanie Avatara w Cinema City w Promenadzie. Szczególnie w sali numer 13 w której ja oglądałem. Obraz jest niewyraźny, zbyt ciemny, odległość ekranu od widowni zbyt duża, okulary zniszczone, za małe a format filmu ucięty.Polecam natomiast obejrzenie filmu w IMAXIE na Sadybie. Dziś tam oglądałem i wszystko było perfekcyjnie oprócz napisów , które były lekko niewyraźne ale i tak lepsze od tych z CC.Tylko trzeba przyjść kiedy znikają rezerwacje na mniej więcej 45 minut przed seansem żeby dostać jakieś miejsce.

ocenił(a) film na 10
l_m_siewicz

ja byłem w cc w gdańsku
efekty były ś∑ietne dżwięk super
a atmosfera też świetna bo była kompletna cisza
a nawet dobra temperatura była

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

Co ty gadasz w Gdańsku w CC dzwięk do bani ,sala nr 2...

ocenił(a) film na 10
aronn

też sala nr. 2
dżwięk dobry
a może za bardzo się zapatrzyłem
a tam własna opinia

ocenił(a) film na 8
fred1221

Byłem w Imax Łódź i Imax Poznań. Moja opinia: Cyfrowe kino musi ustąpić pierwszeństwa analogowi ale różnice są niewielkie. Ekran w łodzi jest mniejszy o 4 metry po przekątnej ale i tak miażdży:) Tylko Imax ! Helios w Łodzi kino Bałtyk był zbyt ciemny. Widać że Cameron robił film pod Imaxa więc Dolby 3D mocno kuleje:( Szkoda bo bilety tańsze.

Jumper19831

Właśnie w łodzi w Cinema City nie ma różnicy pomiędzy ceną biletów w IMax i reszcie.

ocenił(a) film na 10
fred1221

Tutaj masz świetne porównanie Heliosa z Cinema City:

http://www.filmweb.pl/topic/1331883/Krew+w+Avatarze+jest%2C+ale+nie+w+Helios..ht ml