No właśnie, jakie? Przeglądając zagraniczne forum, trafiłem na identyczny temat- i dopiero wtedy do mnie dotarło, że uwielbiam tą historię a nie znam jej założeń.
Jak to jest, że raz Jack jest 'skxwang' a niedługo potem mated for life?
No i można uznać, że on zakochał się w Neytiri, ale czemu ona w nim?
Ja już mam swój wniosek na ten temat, najpierw wysłucham waszych :)
Przecież między czasem kiedy uważała go za debila, a czasem aż rozpoczął się na dobre wątek miłosny minęły trzy miesiące nauczań Jake'a. Przez ten czas neytiri zdążyła go poznać, ponadto był pierwszym człowiekiem którego ludziom Na'vi udało się czegokolwiek nauczyć, a był dość pojętnym uczniem jak widać. Naytiri z resztą od początku doceniała jego pozytywne cechy skoro uznała, że ma "szlachetne serce" (przy pierwszym spotkaniu)
Głównie dlatego że wspólnie spędzają mnóstwo czasu ;p Jakbyś codziennie spedzał sporo czasu z jakąś dziewczyną to prawdopodobnie też byś się zakochał w niej zakochał a ona w tobie ... rozumiesz? :P
Ona się w nim zakochała na tej samej zasadzie, co ziemskie kobiety.
- Toruk Makto = najzajefajniejszy ziom w okolicy, wszystkie koksy i dresy mogą się schować.
- Najlepsza fura we wsi (czerwony Toruk niczym czerwone Ferrari)
- Największy ptak w klanie (ponownie: czerwony Toruk)
- Amerykanin(!), grany przez Australijczyka, ale jednak
- Wybraniec Eywy - Neytiri jest "trochę" moherowa, więc miało to ogromne znaczenie
Na poważnie: najbardziej interesująca postać, jaką poznała w swym życiu, flirciarz, ma gadane, a przy tym to taki słodki bobasek "like a baby! Making noise, don't know what to do!". Przy tym przystojny, a jak na Na'vi, to cholernie przystojny.
owszem, owszem ale czy miał gadane? oprócz akcji pod tree of voices to był za fajny, by mówić :D acta non verba' powiedziałbym.
Myślę, że tutaj szczerość, prostolinijność, honorowość i odwaga odegrały większą rolę. Z turukiem macto przesadzacie, turuk pojawił się już po fakcie rozkręcenia się watku, był raczej impulsem przywracającym neytiri wiarę w jake'a
Przecież ona się zakochała i spała zanim dojechał wielkiego ptaszka, więc punkty 3 odpadają :D