7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823837
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Czytałem wiele negatywnych opinii że ten film tu pustak z fajnymi efektami.
Dla mnie ten film ma coś więcej. Jest po prostu przepiękny, wzruszajacy, mimo prostego przesłania jest ono uniwersalne i dotyczy jednych z najważniejszych wartości od szacunku, po miłość, przyjaźń, tolerancję, wyraźne potępienie konfliktów i żądzy pieniadza. Proste, ale jakże uniwersalne i ponadczasowe.
Poza tym wspaniałe efekty spcejalne - postacie genialnie zaanimowane, ich mimika bardzo realna. Mnóstwo wspaniałych pięknych, scen. Jak wiele osób zazanczało - jedna z najbardziej zapierajacych dech w piersiach to kiedy para bohaterów lata w górach na pterodaktylach. Niesamowite wrażenia to na mnie zostawiło. Poza tym ta kosmitka też niczego sobie, potrafi skupić uwagę widza :)
Moja dziewczyna płakała ale ja się jakoś powstrzymałem.
Ogólnie, wielkie doznania, a to się w filmach liczy. mówcie co chcecie ale oceny nie zmienię. Długo nie czułem czegoś takiego w kinie.
10/10

francoco84

Mam nadzieję że nie zostanę zjedzony przez trollernię :)

ocenił(a) film na 10
francoco84

Żebyś się nie zdziwił... xD

użytkownik usunięty
Sylvio_O

Raczej nikt się nie przyczepi jeśli nie ma w tekście błędów faktycznych np. kultowy, ponadczasowy, arcydzieło.

francoco84

Ja również daję 10/10. Pozdrawiam

francoco84

Avatar rządzi 10/10 polecam wszystkim to wspaniały film

ocenił(a) film na 9
francoco84

zgadzam się z autorem tematu w 100%

a przy okazji:
ATAB - alll trolls are bastards

użytkownik usunięty
francoco84

"Czytałem wiele negatywnych opinii że ten film tu pustak z fajnymi efektami.
Dla mnie ten film ma coś więcej. Jest po prostu przepiękny, wzruszajacy, mimo prostego przesłania jest ono uniwersalne i dotyczy jednych z najważniejszych wartości od szacunku, po miłość, przyjaźń, tolerancję, wyraźne potępienie konfliktów i żądzy pieniadza. Proste, ale jakże uniwersalne i ponadczasowe.
Poza tym wspaniałe efekty spcejalne - postacie genialnie zaanimowane, ich mimika bardzo realna. Mnóstwo wspaniałych pięknych, scen. Jak wiele osób zazanczało - jedna z najbardziej zapierajacych dech w piersiach to kiedy para bohaterów lata w górach na pterodaktylach. Niesamowite wrażenia to na mnie zostawiło. Poza tym ta kosmitka też niczego sobie, potrafi skupić uwagę widza :)
Moja dziewczyna płakała ale ja się jakoś powstrzymałem.
Ogólnie, wielkie doznania, a to się w filmach liczy. mówcie co chcecie ale oceny nie zmienię. Długo nie czułem czegoś takiego w kinie.
10/10 "

W dużej mierze się z tobą zgadzam. Moja partnerka akurat nie płakała, a byłem niewątpliwie bliższy tego stanu :-D.

Co do fabuły to mnie śmieszy, że tyle osób ją w filmie krytykuje, pewnie dzieciaki po prostu jej nie rozumieją. Cała zagadka rozwiązana.

A efekty najlepiej smakować przy projekcji 3D, polecam gorąco ;-).