Utworzyłem ten temat po to żeby się dowiedzieć różnych rzeczy i was o nie zapytać.Bardzo ładnie proszę o wypowiedzi i nie pisanie czegoś w stylu "jesteś głupi że tak myślisz" itp.
Moje pytania:
-czy możliwe jest żeby nasze rośliny z ziemi świeciły jak na pandorze
-czy posiadanie takiego warkocza jak Na'vi jest możliwe czy to tylko wymysł Camerona
-jak myślicie przez co na Pandorze wszystko jest takiego dużo
Proszę o odpowiedź
Ja się pytam czy to możliwe że jak spotkamy jakiś tam ludzików w kosmosie to czy to możliwe że będą mieli takie warkocze i czy jakiś gatunek rośliny na ziemi tak świeci jak na Pandorze
Ja się pytam czy to możliwe że jak spotkamy jakiś tam ludzików w kosmosie to czy to możliwe że będą mieli takie warkocze i czy jakiś gatunek rośliny na ziemi tak świeci jak na Pandorze
Co do warkocza to jasne, że to jest możliwe. Wszystkie moje sprzęty elektroniczne to mają. Wkładasz wtyczkę do kontaktu i gotowe. Jesteś połączony.
No daj spokój, chłopak chce sie dowiedzieć a ty go jedziesz...
1. Bioluminescencja jest możliwa - jest kilka gatunków roślin które świecą - można je zamówić w internecie.
2. Tsahaylu (warkocz) teoretycznie jest możliwe ale na wykonanie poczekamy z 20 lat w wersji optymistycznej.
3. Grawitacja na Pandorze wynosiła 0.8g dlatego wszystko było większe (gdy astronauci wracają z kosmosu są wyżsi przez brak przyciągania).
- widziałem na allegro kiedys w dziale "przeróżności" rośline która tanczyła i WYDAJE mi się o ile mnie pamiec nei zwodzi ze byla tam tez swiecąca roslina.
- jasne ;] tyle ze musialbys hodować go dobre kilka wiosen.
- hmm wydaje mi sie ze to ze względu na dziewiczą nature jaka tam panuje oraz brak jakichkolwiek zanieczyszczeń, przyczyna tez moze byc UNBOTANIUM jak wiadomo ludzie tam polecieli po ten pierwiastek ktory miał stanowic zrodło energii, tym samym gdy byl w ziemi mogl dawać "kopa" roslinom/ zwierzętom/ a nawet dla Na'vi i dla tego byli tacy wyrośnięci
Pozdrawiam Sanchez
Unobtainium jest nadprzewodnikiem w temperaturach pokojowych - dla tego ludzie go potrzebowali (dzisiejsze nadprzewodniki muszą być schłodzone do temperatur ok. -150*C aby działały) nie ma on nic wspólnego z świeceniem roślin ani dużymi rozmiarami wszystkiego (patrz poprzedni post)
Pozdrawiam xD
-czy możliwe jest żeby nasze rośliny z ziemi świeciły jak na pandorze
Może nie aż tak, ale istnieje świecący strorczyk, a na własne oczy widziałam dziki świecący mech:)
-czy posiadanie takiego warkocza jak Na'vi jest możliwe czy to tylko wymysł Camerona
Nigdy o niczym takim nie słyszałam, choc pomysł podłączaniasie do maszyn/świata otaczającego jest stary jak fantastyka
-jak myślicie przez co na Pandorze wszystko jest takiego dużo
Duże, bo ponoć grawitacja mniejsza, a dużo bo to dżungal dziewicza.
Pozdrawiam