7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823519
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Mam pytanie...

ocenił(a) film na 7

Czy mieszkańcy Pandory są avatarami?
Czy tylko główny bohater?

ocenił(a) film na 10
SmartDog

Fajny pomysł :) Oni wszyscy to avatary. W ten sposób spędzają urlop :)

A poważnie, avatara mają Jake, Norm i Grace. Jest jeszcze parę avatarów, ale one w dżunglę się nie zapuszczają. Cała reszta niebieskich ludków to oryginalni na'vi z Pandory, urodzeni na miejscu i zrobieni metodami naturalnymi.

ocenił(a) film na 3
SmartDog

Litości... jaki film tacy fani... jak można nie zrozumieć tak podsatwowej rzeczy w filmie? co jak co ale to nic nie wymaga.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

Janku, sam nie jesteś lepszy, też nie rozumiesz tego filmu :)

ocenił(a) film na 7
sprocket73

Hmm... w takim razie na'vi nie ma swojej "większej" nazwy?
Wydawało mi się, że avatar w tym filmie ma tak jakby dwuznaczne znaczenie...

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Widziałam, ale chyba starasz się pmp dorównać, bo nie jesteś taki jak on. Nie potrafisz chociaż się starasz, chłopaczku trollerski. I daleko Ci jeszcze. A może jak świadkowie Jehowy zacznij chodzić po domach i nawracać?

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Wiesz, też nie pamiętam, może dlatego, że leję na to co piszesz ;D Jaki znów troll? Pomieszaliście definicje xP Ja mam jedno konto, nie 120.

ocenił(a) film na 7
miss_understood_

Droga miss... z łaski swojej załóż sobie oddzielny temat i tam sobie wszystkich obrażaj. Koledzy też powinni. :)

ocenił(a) film na 8
miss_understood_

jannek1990 masz 20 lat i pewnie już jaja zarośniete a zachowujesz się jak trzynastolatka. Ja nie byłem na tym w kinie i nie pójde, a Ty nie dośc że wyłożyłesz kase to teraz tracisz czas i narzekasz.
Duze dziecko któremu się nie spodobała zabawka i teraz musi ją zepsuc.

ocenił(a) film na 9
miss_understood_

hahahaha xD
co za osioł :DDD

ocenił(a) film na 3
SmartDog

w orginale czyli w noweli Poula Andersona osobniki zwane avatarami tutaj miały pełnic role przywódców/kapłanów w tubylczej cywilizacji i miały byc drugim zyciem dla inwalidów czy nieuleczalnie chorych
wiec nie ma sensu aby wszystkie osobniki były avatarami-w noweli wynikło to z koniecznosci przylotu statkiem w okolice jowisza-w filmie podobnie-trzeba by ogromnej ilosci tych łozek do połaczen zbudowac:)

ocenił(a) film na 7
pawel_bialek1

Zrozumiałam:)