Każdy ocenia to i ja ocenie.
1. od strony graficznej i efektów specjalnych: 10/10 (na tyle samo oceniam 2012 i transformers)
2. za wyobraźnie w stworzeniu Pandory: 10/10
3. za efekt 3D(w imax): 3/10 (bardzo słabo przez 80% filmu wszystko rozmazene jednym słowem fuszera, poza kilkoma fajnymi momentami)
4. fabuła: 2/10
5. gra aktorów 5/10
Ogólna acena: 8/10 ta ocena nie jest średnią. Ocena tak wysoka ze względu na widowiskowość.
Ten post jest próbą pogodzenia fanów i antyfanów bo rozumiem jednych i drugich i jestem gdzieś pośrodku.
Tak jak fani uważam że ten film jest wspaniałą rozrywką i zachwyca mnie piękno pandory.
Tak jak antyfani zgadzam się że to nie jest arcydzieło bo avatar doskonały jest tylko graficznie a prawdziwe arcydzieło powinno mieć coś więcej niż piękne i kolorowe efekty.
Podsumowując: Mimo iż film fajnie się ogłądało to się rozczarowałem bo jest MEGAprzereklamowany.
8/10 to sprawiedliwa ocena...
byłem w IMAX Łódź - i film był mniej rozmazany w ruchu niż w toruńskim Cinema-City
jeśli wybrałeś inny imax niż ten w łodzi to nie zazdroszczę - bo oglądałeś wersję analogową :/
ale właśnie jak powiedziałeś "MEGAprzereklamowany" - tak
bo nikomu nie powiedzieli jakie kina są dobre - a tylko powtarzali jak katarynka: imax imax....
głębia - pamiętaj - głębia w tym filmie była >subtelna<
dlatego film miał był bardziej naturalny.
wiem że oszukać przeznaczenie miało większą głębię ale czy film był przez to lepszy?
w pełni sie z toba zgadzam. w prawdzie 3d oglądałem w innym kinie ale byłem zawiedziony, fabuła jak w pocahontas (chroń przyrode bedzie fajnie), przereklamowany ten film.
P.S. kiedy w końcu wygra zło?