7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823453
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie wiem co jest takiego fajnego w tym filmie(wszyscy się podniecają)?
Poza efektami,to chyba nic!?
Typowy amerykański prosty-dla prostych ludzi obraz w 3d.
Scenariusz mnie rozwalił:),już chyba w Batman i Robin był lepszy(chociaż to najgorszy film wszech czasów)
Ps.Widzę że w tych czasach poza strzelaniną i super popatycznymi filmami s-f nic ciekawego się nie kręci;(
...Woody Allen,Joel i Ethan Coen,Martin Scorsese,Oliver Stone, Frank Darabont-to są reżyserzy z pierwszej ligi!

ocenił(a) film na 8
Drimek

No to dobrze, że tyle. Bo nie rozumiem o co bulwersacja. Wiesz ile wojny kosztują?

ocenił(a) film na 6
bansuj_

Ja się z pewnością nie bulwersuje, ale ludzie którzy twierdzą że avatar nie był reklamowany irytują mnie. Jakie wojny???

ocenił(a) film na 4
andrzej_zawadzki_79

Już od roku wszystkie media trąbiły o nowym filmie(pierwszym od 12 lat dziele Camerona)
Reklama to nie tylko plakaty!

ocenił(a) film na 8
Tomares

No i? W czym problem?

PS. Fajna koszulka - piękny róż. I te twardzielskie oksy. Do tego sprzeciw na Avatara i kozak jakich mało...

ocenił(a) film na 4
bansuj_

Nie wiem gdzie ty róż widzisz? hahha
Widocznie Avatar miał zły wpływ na twój wzrok?
Ps.Ja przynajmniej się nie wstydzę się pokazać swojego Avatara:)
Kocie Behemocie!

ocenił(a) film na 8
Tomares

Wstydzi? Kocie? Behemocie? Avatar, nie Avatar? Ty jesteś jakiś niezrównoważony?

ocenił(a) film na 8
Tomares

A dla mnie to jest róż. A twoja twarz jest brązowa, w żółć nawet wpada.

ocenił(a) film na 4
Tomares

Patrzcie też na drugie dno;)
Przereklamowany-niby to ma być arcydzieło;)( ale,tylko oglądane w kinie buhahaha)

ocenił(a) film na 8
Tomares

Jaaa. Teraz juz wiem. Ty jesteś zwykłym prowokatorem.... łe, a myślałem, że serio masz jakieś zdanie o tym filmie. Bieda. Cienias jesteś jakich wilu na tym forum. A po kątach pewnie obsrywasz się z miłości do Neytiti... Phi!

ocenił(a) film na 4
bansuj_

Gdzie jest twój Avatar?
buhahha

ocenił(a) film na 8
Tomares

Mój avatar jest tam gdzie twój, tylko że u mnie. A Avatar leci w kinach.

ocenił(a) film na 4
bansuj_

Specjalnie dla ciebie zmiana zdjęcia...skoro przeszkadza ci brąz?
Rasista czy co?

ocenił(a) film na 8
Tomares

Extra. Szukasz miłości,że foteczki sobie wybierasz? Nie ten portal...

ocenił(a) film na 4
bansuj_

Sam się parówko doczepiłeś zdjęcia,a teraz nie wiem o co ci chodzi?!
Spadaj na bambus...o przepraszam na Pandorę pięknem planety się podniecać!!!buhahha

ocenił(a) film na 8
Tomares

Pieprysz 3 po 3. Jakbyś czytał co ci ludzie odpisują, to byś się potem nie ośmieszał. A zdjęcia się nie doczepiłem, tylko stwierdziłem, że wyglądasz na nim jak lalka. Przecież nie mam pretensji że lubisz róż na klacie i beż na twarzy...

A te "buhyhy", to lepiej w płuco walnij, nie w klawiere. Moze ci trochę zejdzie...

ocenił(a) film na 8
Tomares

O jak miło. :) Czyli czasem warto wbijać gwoździe cfaniakom... Dziękuję za uznanie.

ocenił(a) film na 4
bansuj_

http://film.wp.pl/idGallery,6132,idPhoto,223487,galeria.html?ticaid=199d4

Poczytaj sobie cwaniaczku!;)

ocenił(a) film na 8
Tomares

Ale to ma mnie do czegoś przekonać? Taki jesteś chwiejny, że potrzebujesz podpory z portalu WP? Ja wiem co widziałem i żadne brednie żadnego pseudo dziennikarza mnie nie przekonają, że jest inaczej. Nie masz własnego zdania, własnych argumentów? No nie mogę... Artykuł z wp mi daje, żeby mnie zagiąć...

bansuj_

Jak przeczytałem tą wiadomość to aż mi szczena opadła, zobaczcie!
http://www.projektassassin.pl/3506.html

ocenił(a) film na 8
Tomares

No ale dobra, poczytałem. I co to ma być? Wywody naukowe na temat bajki sci-fi? Może porozmawiajmy o "miażdżącej krytyce" Króla Lwa "w świetle nauki", co? Naukowiec się znalazł... Jak nie lubisz fantastyki, to się za nią nie zabieraj, proste.

ocenił(a) film na 9
Tomares

Przeanalizujmy naukowo Obcego, Gwiezdne Shity, Matrixa, Tron, Predator, Terminator, Blade Runner etc. Żaden z tych tytułów nie podlega nawet pod próbę analizy naukowe, czysta fikcja nie poparta nawet źdźbłem nauki. Sam Donnie Darko popiera się teoriami naukowymi niż wszystkie te tytułrazem wzięte, nie wspominam o Kontakcie czy Horyzoncie Zdarzeń.
Przeczytaj sobie mój argument cwaniaczku.

ocenił(a) film na 10
Kolbe

LOL, ale argument powalający film camerona, prawdziwa pandora jest inna niż ta na filmie, nie no ja jestem zdruzgotany.

ocenił(a) film na 9
Negative

Mi z tego całego komantarza najbardziej podobają się słowa: "przeanalizujmy naukowo". Po nich następuje jakże bogata w treść analiza...
Super, że się na FW trafiają się takie perełki potrafiące poprawić człowiekowi nastrój od samego południa:)

ocenił(a) film na 9
Negative

problem w tym że jak ktoś chce to się uczepi wszystkiego...

"Nie jest jednak planetą lecz jednym z księżyców"
~~ a ktoś mówił że to planeta? ja wiedziałem że to księżyc...

"Na tym podobieństwo się kończy. Ponieważ panująca tam temperatura bliska jest -180 ºC"
~~ na tytanie, nie na pandorze.
"Druga kwestia to fale – z racji tego, że Tytan ma bardzo gęstą atmosferę i niskie różnice temperatur"
~~no tak. skoro tytan ma gęstą atmosferę, to pandora też musi mieć!

"Góry Hallelujah mają za mały przekrój poziomy, aby gromadzić takie ilości wody. Poza tym – w przeciągu całego okresu, w jakim toczy się akcja deszcz pojawia się tylko raz i to na krótką chwilę. Nie przeszkadza to jednak wodospadom płynąć w najlepsze."
~~ tutaj autor się ośmieszył totalnie. ja jakoś zauważyłem że wodospady wypływają za połową (od góry) skał, tam gdzie woda mogła się już zgromadzić. pierwszy videolog był jeśli się nie mylę 19maja, akurat skończyła się na pandorze pora deszczowa (padało, padało, padało...) i stąd ta woda w skałach. oczywiście nic nie trwa wiecznie, jakoś nie zauważyłem by 3miesiące później jakoś dużo wody spływało z owych skał.

"to w jaki sposób przekazywały by one sygnał ukrytym w metalowych kontenerach ludziom"
~~ tak samo jak mogli wykryć na'vi na czujnikach podczerwieni. tak samo jak mogli sterować dragonem. tak samo... długo by wymieniać, zresztą avatar niebotycznie drogi na perwno ma zapewnioną transmisję dużo lepszą (i droższą) niż inne nadajnikoodbiorniki...

te teksty są tak głupie jak pytanie czemu ampsuit miał lusterko wsteczne (bo musiałby mieć tam ekran zamiast lusterka i do tego kamerę gdzieś z tyłu - a jakby kamera się w dżungli błotem ubrudziła to co?)...

ocenił(a) film na 9
Kolbe

Wiecie co, bo ten gatunek to się chyba nazywa science-FICTION, chociaż moge się mylić :)

ocenił(a) film na 7
Tomares

mnie film zauroczył. nie mowie ze wszyscy muszą lubić takie filmy. ale
lepiej sie nie klucic. bo ja np lubie this is it a nie lubie moonwalkera
czy high school musical. qale nie mowie ze przereklamowane. bo ma wielu
fanów.

Tomares

Kolejny znawca kina, psudo inteligent, intelektualista, indywidualista a zarazem ksenofob narzekajacy i pokazujący swoją cienką wiedzę o kinematografii i marketingu się znalazł.

ocenił(a) film na 9
Tomares

"Przereklamowany-niby to ma być arcydzieło;)( ale,tylko oglądane w kinie buhahaha)"

a więc autor tematu oglądał film ściągnięty z internetu? no to panu serdecznie dziękujemy, do widzenia na innym durnym wątku.

ocenił(a) film na 4
plantum

Oglądałem w kinie;)
Jak jest napisane!
...Jak film jest dobry,to nie ma znaczenia na czym się go ogląda;)
Zaprzeczysz?

ocenił(a) film na 10
Tomares

Jak gra jest dobra, to nie ma znaczenia na czym grasz, jak muzyka jest dobra, to nie ma znaczenia na czym słuchasz :]

ocenił(a) film na 9
Tomares

Kolejny głupie i popularne zdanie:)

ocenił(a) film na 9
Vir00z

hmmm... ja powiniennem zrobić upgrade kompa bo nowsze gierki mi nie chcą działać... mam jedną z najlepszych kart graficznych (w grze już jest zajebiście i się nawet nie tnie) ale procek słabszy, i np. 1 misja w world at war ładowała mi się 5minut...

ale oczywiście, jeśli gra dobra, nie ma znaczenia na czym się gra! jeśli film jest dobry, nie ma znaczenia na czym się go ogląda!

ocenił(a) film na 7
Tanceflam

Do najbardziej przereklamowanych filmów w historii kina chyba można też zaliczyć "Znaki". Piszę "chyba", bo czasami po powtórnym obejrzeniu filmu, który za pierwszym razem mi się nudził, zdarza mi się odkryć w nim coś więcej.

ocenił(a) film na 4
osjan33

To od 2010 roku mamy na tej liście Avatara!

Tomares

Popieram w zuepłności kolegę i zapraszam do siebie.
pozdrawiam, miłego dnia.

ocenił(a) film na 8
Tomares

Najbardziej przereklamowanym filmem w historii to jest Slumdog.

ocenił(a) film na 9
Zakrza

- najbardziej przereklamowany - czyli stosunek ilości reklamy do jakości filmu jest jak najbardziej rożny - precyzując miliony wydane na reklamę a byle jaki film - wiec ja się pytam ..pytam się , gdzie do jasnej a niespodziewanej te reklamy avatara... bo ja poza kinem w tv np widziałem ok 20 w radiu słyszałem 0 ,plakatów bilbordów niet a np sherlocka Holmesa 82152 reklam jednego dnia w każdej TV widziałem . . a możne to ogólnoświatowy spisek coś jak Amway reklama bezpośrednia, a skoro tak to jaki przereklamowany...NORMA JEST OGÓŁ A NIE MARGINES...CZASAMI NIESTETY OCZYWIŚCIE...

ocenił(a) film na 8
Tomares

hahah ja sie do zadnej z waszych głupich grupek nie zaliczam ktos tu udaje mądrzejszego niz jest... według mnie i to tylko moja opinna film ok ... jak bym poszła na niego do kina nie czytając wcześniej tych wszystkich recenzji opinii reklam pewnie powiedziałabym po wyjscu wow.... a tak spodziewałam sie niewadomo czego i troszkę rozczarowana yszłam z kina ;/ co tam jest poza efektami??? i jak ten film mozna porownac z titanic`iem?! przecież to dwa inne swiaty kinematografii!

ocenił(a) film na 10
annagiex

zgadzam się z tobą tylko debile mówią że to film słaby ja uważam że był zajebisty najlepszy film w historii

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Tomares

padło ci na mózg po co takie bzdury piszesz ten film był zajebisty i większość ludzi ci to powie wsadź se to w dupe!!!!!!! :/

ocenił(a) film na 7
adrian5022

Przereklamowane to są filmy kompletnie nieudane, a jednak ich billboardy wiszą miesiącami, jak w przypadku większości komedii romantycznych. Tu po prostu film jest może odrobinę poniżej oczekiwań, no ale przecież jest to obraz udany. A najbardziej chwalone w nim są efekty specjalne i tu raczej przekłamania nie ma!

ocenił(a) film na 4
adrian5022

Był zajebisty?Już nie jest?
Widocznie już zapomniałeś o nim;)