7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823018
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dla mnie jest spójna, może i prosta, ale dobrze poprowadzona, odpowiednio budująca napięcie i logiczna. ja ogladałem film w 3d i 2d. Oba były dla mnei wspaniałe. Poza tym stworzenei tego wspaniałego świata, opisanie zwyczajów na'vi itp. wciągnęło mnie. oryginalność?
pierwszy film który:
- krytykuje politykę pozyskiwania surowców droga wojny USA (wywiady z cameronem);
- nawiązuje w ciekawy sposób do WTC;
- pokazuje avatara jako pewien rodzaj zdalnie sterowanej broni i to cameron przemyślał kilka lat przed lotami predatorów;
- planeta jako sieć internetowa?

Dla mnei film jest oryginalny pod kątem fabuly, tych wszystkich szczegółów, dobrze dobranej obsady, i efektów specjalnych. Oczywiście można film rozpatrywać czy nie jest tylko efektem specjalnym, ale na pewno nie na zasadzie czy cos jest, jak wyslemy tam samych ślepców. owszem jest, ponieważ cały czas jestesmy wciągnięci w ciekawą fabułę (przynajmnie ja byłem) i nie czekałem z utęsknieniem przysypiając na sceny batalistyczne. To moje argumenty. A to czy sie komus film podoba czy nie to kwestia gustu i wydaje mi się, że nie ma co gadać film jest zły, film jest dobry, tylko film MI sie podoba, film MI się nie podoba i tyle w tym temacie.

użytkownik usunięty
nightwolves

Zgadzam się dokładnie