http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=59973
Pod tym linkiem jest filmik making of do Avatar, jest tam scena która mnie zaintrygowała, mianowicie widać, na niej jak odsłaniają spod czarnego materiału, chyyyba martwe ciało jak'a sully, a później spogląda na niego ktoś identyczny co jake, tyle że w długich włosach, a ktoś mówi że to jego zmarły brat który służył na pandorze...
Co w tym niejasnego? Mówią wyraźnie, że to jego zmarły brat, i nawet avatar chyba należał do tego brata a że mają takie samo dna to Jake może go wykorzystać :)
A chociażby to że, kim jest ten jego brat, głowny bohater czyli jake, ginie?????
A poza tym który to kto, bo ten co zasiada avtara to ten zmarły w krótkich włosach, czy ten gość w długich, bo nie wiem kto jesst głównym bohaterem, a w trailerze widać jak gościu mówi coś że jake ma 1 godzine, a on wsiada do tej maszynki jakby normalnie chodził...
Nie robię k.... problemu tylko chce wiedzieć czy ktoś się może domyśla o co chodzi...
Ja tam widzę, że robisz k... problem, ale służę pomocą :)
No więc awatary są dedykowane jednej osobie, w/g DNA. Tu akurat mamy bliźniaka Jake, który ginie w wypadku przed wylotem na Pandorę. Biorąc pod uwagę zwaliście wysoki koszt wyhodowania takiej zabawki odnajdują brata i proponują mu przejęcie roboty bliźniaka. Koniec tajemnicy.