Tak się zastanawiam jakie nominacje do Oskarów należą się filmowi.
Ja bym nominował w takich kategoriach:
* Najlepszy Film
* Najlepszy Reżyser
* Najlepsza Aktorka
* Najlepsza Scenografia i Dekoracja Wnętrz
* Najlepsze Zdjęcia
* Najlepszy Montaż
* Najlepsze Efekty Specjalne
* Najlepsza Muzyka
* Najlepsza Piosenka
* Najlepsza Charakteryzacja
Podkreślam że chodzi o NOMINACJE.
Proszę trolli, spammerów i hejterów o nieudzielanie się bez sensu i bez logicznych argumentów. Proszę o dyskusję na poziomie, bez kłotni.
mysle ze blizej mu do zdobycia zlotej maliny w takich kategoriach jak najgorszy scenariusz i najgorszy aktor pierwszo i drugoplanowy
Twój post też jest nie na temat, gdyż pytanie dotyczy OSCARÓW, a ty z
malinami wyjeżdżasz...
wczoraj ogladałam ten film i jestem zachwycona, film genialny, prawdziwy kozak, oglądałam na samsungu led i jestem bardzo zaskoczona efektami i grafiką, rewalacja jak dla mnie
Jeśli naprawdę chcesz zobaczyć efekty i grafikę, idź do kina, zobacz to w 3D, pirackie kopie które teraz krążą, są nieostre i mają kolory do kitu.
Dla mnie pewniakiem jest Oscar za scenariusz :P. A na powaznie to tylko zdjecia, montaż i efekty specjalne gdzie moim zdaniem nalezy sie w dwoch ostatnich kategoriach. Smieszne wydaje mi sie nominowanie Tej aktorki od glownej roli zenskiej, ktora w ogle mnie nie powala nie umywa sie do golluma.
Jak Avatar może dostac nominacje za charakteryzacje czy za dekoracje wnętrz? Przecież w tym filmie wszystko to podchodzi pod nominacje za efekty specjalne. Nie ma jasno sprecyzowanej kategorii za artystyczne walory efektów graficznych.
Nominacje moim zdaniem:
- Najlepszy Reżyser
- Najlepszy film
- Muzyka
- Dźwięk
- Montaż dźwięku
- Efekty specjalne
- Najlepszy montaż
- Najlepsze zdjęcia
Proponuje nominacje do Golden Raspberry :) Rozpedziles sie szanowny kolego z tymi nominacjam jak cholera?! Co najwyzej - najlepsza muzyka i efekty speclane. Wiecej z siebie nie wycisne. Nie lubie animacji komputerowej wole zywych aktorow kunszt podziwiac.
obejrzyj to
http://www.youtube.com/watch?v=x-JYMqXrn8U
od 3:26 :> Może zrozumiesz czemu podałem ten link.
Podałem listę nominacji, a nie kategorie w których otrzyma statuetkę. FIlm z tyloma kontrowersjami będzie nominowany w niejednej kategorii np. najlepszy film.
Z kolei pewniakiem jest że otrzyma statuetkę za efekty.
Czy wy ocipieliście z tą nominacją dla Saldany ? :| Widzieliście w tym roku popis aktorski chociażby Sandry Bullock w 'Blind Side' ,Helen Mirren w 'Last Station' , Emily Blunt , Carrey Muligan czy Meryl Streep w "Julia i Julia" ,czy w "To skomplikowane ? :/ No właśnie. pozdrawiam :)
Na pewno Najlepszy film, Najlepsze Efekty Specjalne, Najlepsze Zdjęcia, Najlepszy Film i Najlepszy Reżyser. Z efekty specjalne powinien jednak dostać oscara, bo są po prostu niesamowite :D
Po przemyśleniu nominacja pewna: efekty specjalne, a raczej pewniaki: montaż, zdjęcia, reżyser i może film.