7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822258
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

http://img36.imageshack.us/i/111rw.jpg/

Co do na'vi jestem absolutnie na tak. Czyż ona nie jest piękna.

ocenił(a) film na 7
marggo86

Po pierwsze: To zdjęcie już było parę razy na forum.
Po drugie: Nie jest piękna (moja subiektywna opinia). Z reguły nie podobają
mi się niebieskie kobiety. Białe, czarna a czasami i żółte ale niebieskie
raczej nie. Czy jest pięknie zrobiona? To się okaże...

ocenił(a) film na 9
Dorikin

W tej chwili mogę powiedzieć tylko że jest ciekawa.

Oby tylko nie okazała się cienka jak kompot z desek, coś więcej można powiedzieć po obejrzeniu filmu.

ocenił(a) film na 10
marggo86

było było.. ale widzocznie sie podoba to ludzie wrzucają :P

jak dla mnie wygląda świetnie, widać że ma charakterek. najważniejsze jednak jak będzie sie ruszać zachowowywać i mówić, ale myśle że będzie dobrze :)

ocenił(a) film na 10
_morfeo_

a ja myśle że niebieskie też mogą sie podobac. wystarczy spojrzec na Mystique z filmów X-Men :)

ocenił(a) film na 7
Walker_

Mystique najbardziej mi się podobała jak zamieniała się w kobietę o
normalnym kolorze skóry albo jak już dostała "lekarstwo" na gen X i stała
się normalna.

ocenił(a) film na 6
Dorikin

bo ja wiem.. aktorka ładna, cholera, piękna, ale jakaś taka płaska była gdy się zmieniła.. bez wyrazu..

marggo86

"[James Cameron] wanted them to be very beautiful. And I do believe that, at some point, he said something to the effect of...THE AUDIENCE HAS TO WANT TO FUCK HER. I mean, Jim is very plain in his language."

To wiele wyjaśnia ;p

ocenił(a) film na 7
Kazioo

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem wypowiedź Camerona ale jeżeli tak to chyba
nie jestem THE AUDIENCE ponieważ nie chce FUCK HER...

Dorikin

Fuck her może nie, ale przytulić i pogłaskać jak kotkę, to i owszem, chciałbym :)

ocenił(a) film na 7
ravensecond

Od głaskania to są ziemskie kobity, potem można brać się za obce xD

Dorikin

Ale na Pandorze nie będzie ziemskich kobit :P

ocenił(a) film na 8
ravensecond

właśnie:) lepszy wróbel w garści niż kaczka pod łóżkiem:)

zwiastun jest po prostu świetny - najlepszy od czasu genialnych zwiastunów do "300" i "Watchmen" jeśli nie lepszy... ten klimat, jakby ze snu...i ta gitara a później ten oddech i wreszcie ten pulsujący dźwięk jak bicie serca w połączeniu z genialnym montażem - to nie będzie kolejny Terminator czy Aliens czyli najlepszy film w swoim gatunku, ale piękna kosmiczna przygoda mistrzowsko zrealizowana z klimatem i rozmachem...za wcześnie oczywiście to osądzać ale wkurzają mnie z lekka typy, które kręcą nosem tylko dlatego, że Cameron nie zrobił hard sf - przecież co ma to za znaczenie jeśli film będzie udany (a czy Cameron kiedyś zawiódł? No poza tą Piranią...)?

ocenił(a) film na 5
radex78

Ale to co ci sie tak nie podoba u innych uprawiasz wlasnie w tej chwili tyle, ze w odwroconej wersji.
"Mistrzowsko zrealizowana, piekna kosmiczna przygoda z klimatem i rozmachem". Wybacz ale tego na podstawie trailera nie da sie powiedziec tak samo jak tego, ze film bedzie infantyna wersja Pocahontas z kiepska animacja.
No i ten montaz... ja rozumiem, ze teaser zawrocil ci w glowie ale to jest jedynie charakterystyczna dla videoklipu sekwencja zdjec z odpowiednio dopasowana muzyka. Rzeczywiscie ladnie i z wyczuciem to zmontowano ale wydaje mi sie, ze okreslenie "genialny montaz" pasowalo by moze bardziej do filmow Riefenstahl, Haggisa, Marshala albo, zeby bylo latwiej Kubricka czy Scotta nie zas do zajawki filmu.

ocenił(a) film na 8
Borys_17

nie pitol - przecież DODAŁEM, że może być inaczej, i WIEM, że na podstawie zwiastuna nie można stwierdzić ze 100% pewnością jak będzie zrobiony cały film, ale pamiętaj też, że mówimy o Jamesie Cameronie, który jest nie tylko doskonałym reżyserem i scenarzystą ale także doskonałym MONTAŻYSTĄ i montował lub współmontował swoje filmy a i prawdopodobnie ten zwiastun. Weź np. braci Coen, którzy również sami montują swoje filmy a "Blood Simple" wyprodukowano dzięki zrobionemu i zmontowanemu przez nich zwiastunowi. I bardzo BARDZO wątpliwe jest, że film będzie infantylny a już zupełnie niemożliwe by miał kiepską animację - przecież widać to na zwiastunie (a nie wszystko jest jeszcze dopracowane - jak chociażby mechy i broń) a każdy film Camerona był wręcz rewolucyjny pod tym względem - nawet bardziej niż filmy Spielberga czy Zemeckisa.

marggo86

mogli dac wieksze cycki, wtedy byloby ok

ocenił(a) film na 10
barte27

nie cierpię "pamelowatych " piłek ,dla mnie w sam raz, poza tym widziałeś ziemskie kobiety plemienne
też mają takie...niewyrośnięte...sorrka Neytiri :)

ocenił(a) film na 10
marggo86

Do zapamiętania: nie wchodzić i tym bardziej NIE CZYTAĆ, tego rodzaju tematów. Nigdy nic dobrego z tego nie wychodzi.

Mam nadzieję że następnym razem będę pamiętał...

ocenił(a) film na 10
marggo86

ale odpowiem na pytanie ..tak Neytiri jest piękna i to bardzo