7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822067
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

I po co tyle efektów i 2h filmu...skoro opis na FW opowiada cały film, na moje oko to jest wierna kopia
scenariusza :

"Jake, sparaliżowany były komandos, zostaje wysłany z misją na planetę Pandora. Na miejscu
zaprzyjaźnia się z lokalną społecznością i postanawia jej pomóc. "

ocenił(a) film na 5
UPADLY_WIDZ

No... Może dlatego, że ten film był robiony dla efektów? Które są z resztą bardzo dobre i choćby z ich powodu ocenienie go na 1 to rzecz co najmniej dziwna:>

ocenił(a) film na 1
Sharikov

Czy jak cukierek ma zajeb.... opakowanie a smakuje jak gów... to też zachwalasz cukierka ?

UPADLY_WIDZ

Czemu to absurdalne porównanie jest takie popularne? Opakowanie cukierka = opakowanie płyty, plakat filmu

Efekty specjalne to SKŁADNIK cukierka. W filmach kładących duży nacisk na doznania wizualne, stanowi zdecydowaną większość cukierka. Wydawało mi się, że osoba lubująca Transformers Bay'a powinna to rozumieć, ale hipokrytów nie brakuje.

ocenił(a) film na 1
Jezus_drugi

Bay stworzył niezwykłe kino akcji, a nie sztuczny film przyrodniczy jakim jest avatar...

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 5
UPADLY_WIDZ

No kurcze, ktoś mnie ubiegł z odpowiedzią :P Nie pamiętam opakowania tego cukierka, ale pamiętam składnik, który stanowił połowę składu i był dobry.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 9
UPADLY_WIDZ

Pięć lat minęło a ty dalej się tutaj produkujesz??

ocenił(a) film na 1
Stilnes

tak, a co mi jeszcze powiesz bo teskniłem za tobą !

ocenił(a) film na 10
Stilnes

Trzeba nołlajfić :D

ocenił(a) film na 1
sandy97

niema to jak 10 dać takiemu filmowi ! haha

ocenił(a) film na 10
UPADLY_WIDZ

niema to jak 1 dać takiemu filmowi ! haha

ocenił(a) film na 1
sandy97

JAKIEMU ?

UPADLY_WIDZ

Jesteś lepszy niż ja .Ja dałem 4 :) i masz racje :)

ocenił(a) film na 1
wort801

wiem !