Strasznie nie mogłem się doczekać jak obejrzę go,olbrzymie emocje wzbudzał we mnie,jak obejrzałem zwiastun miałem mieszane uczucia.
Zacznę od pozytywnych rzeczy.
Genialny wizualnie,na prawdę obraz czasem przepiękny.
Dość ciekawy,parę niezłych akcji...hmm i chyba to wszystko jeśli chodzi o dobrą stronę.
Powiedziałem na początku że ogólnie Fajny ale niestety ostro się zawiodłem!
Kiedyś napisałem tak (Boje się że postawi na Efekty...na bajerę 3-D...NiC poza tym.)
Oto chodzi że nawet tego niema:((
Czego od filmu oczekiwałem ? Że mnie rozwali genialnymi efektami 3D i efektami specjalnymi że akcje będą wbijały w fotel !!!
Że będzie totalny Przełom !
A co mamy ? O jakim kolwiek przełomie można sobie tylko pomarzyć !
Wspomnę tak na marginesie że( Byłem w Heliosie na normalnej sali,to nie było sala nawet 3D tylko najzwyklejsza...może przez to bardzo dużo straciłem.)
Więc tak na początku przez ok 20mi. czułem lekko te 3D a później się już przyzwyczajałem...czułem jak bym oglądał normalny film a nie w 3D!!! Wielka porażka po tym względem.
Żadnych akcji 3D...to nawet w tym totalnym gniocie Oszukać przeznaczenie 4 były parę takich akcji że niby coś wylatuje z ekranu !
Ale nie robiły na mnie wrażenia gdyż były bardzo słabe!
Przecież jak byłem w Wawie na Ekspresie polarnym to cała bajka mnie po prostu Rozwaliła :)
To były genialne Efekty 3D...kurde głupi płatek śniegu spadał i miałem odlot,kapitalne nagłośnienie :)
Najlepsze akcje po prostu człowieka miażdżyły,totalnie wbijały w fotel.
Nigdy nie byłem na lepszym filmie 3D !!!
Nie jeden człowiek nawet dorosły wysuwał rękę dla zwały że niby ten płatek na niego spadnie itp.
Jak coś ogromnego jechało to sie wydawało że Ciebie zaraz rozjedzie...cała sala w zachwycona,podniecona była :)
Czułeś sie jak byś tam był.
A tu niestety takich rzeczy niema :(
Żadnych rewelacyjnych efektów,akcji,w ogóle mało akcji.
Poza tym jak już kiedyś pisałem nie podobają mi się strasznie te Avatary...jeszcze bardziej mnie rozłożyli na łopatki jak zobaczyłem te konie,psy i ala nosorożca/triceratopsy !!!
Boże jedyny co to ma być kolejna porażka.
Ta planeta Pandora to porostu inna ziemia...wiele wspólnego mają.
Kurde czy ktoś nie morze stworzyć kompletnie nowatorskiej planety na której obcy będą kompletnie nowatorskie jedyne w swoim rodzaju...że nic nie będą miały wspólnego z człowiekiem itp.!!
Czasem nawet zdejmowałem te durne okulary,bez nich o wiele jaśniej jest,lepsze kolory są,a z okularami jest ostro ciemno a czasem nawet bez okularów był lepszy obraz!
Wgl gdyby dało sie oglądać 3D bez okularów było by o wiele wygodniej,lepiej.
Co do fabuły - nie podobało mi sie strasznie to że ludzie mogą zamieniać sie w kosmitów żal !!!
Nie podobało mi sie to że kosmici są dobrzy a ludzie źli...zdecydowanie wole na odwrót.
Niby ostro sie wkurzyłem,smutno mi było jak ludzie niszczyli Pandore,te największe drzewo ale kicha że jak drugi nalot robili na te białe drzewa to im się nie udało i wszystko skończyło sie dobrze!
Nie za bardzo lubię Happy end !
W ogóle dziwnie sie skoniczyło.
Poza tym kompletnie inaczej wyobrażałem sobie ten film.
Np; że ludzie dopiero lecą na tą planetę,odkrywają różne rzeczy w tedy by pokazywali piękno Pandory...ale niestety tak nie jest:(
Niczym mnie nie zachwycił,nie podniecił a rozczarował.
Muzyka do filmu jest żenująca...czasem nawet pasowała.
Tak wiec jeśli ktoś liczy na jakiś przełom to sie zawiedzie.
Jeśli ktoś liczy na dużo akcji to sie zawiedzie.
Czyli nadal pozostaje przełomem w efektach specjalnych trylogia Matrix :))
Można obejrzeć ale nic szczególnego.