Wiem ze bylo duzo tematow na ten temat ale jestem ciekaw co myslicie o rozdaniu oscarow ktore odbedzie sie juz za kilka godzin i czy zmienilo sie wasze zdanie o zwycięzcach .Wiem ze komus moze sie nie podobac Avatar ale mysle ze kazdy mysli ze minimalnie Avatar zasługuje na 1 oscara-Efekty Specialne choc moze wolicie inny film nominowany do Efektow... .Mam nadzieje ze Avatar otrzyma jak najwiecej oscarow .Milo by bylo jakby dostal 9 oscarow ale ma bardzo dobra konkurencje wiec nie wiem czy wygra ze wszystkimi ale licze nato wiec podam kategorie oscarow jake chcialbym zeby dostal
Najlepszy film(Piekny)
Najlepszy reżyser(film mowi o reżyserze)
Najlepsza muzyka oryginalna(bardzo mnie wciągnęła)
Najlepsza scenografia(Swietnie..)
Najlepsze efekty specjalne(chyba kazdy wie o co chodzi)
Najlepsze zdjęcia(Swietnie..
Najlepszy dźwięk(bardzo dobrze dobrany)
Najlepszy montaż(swietnie..)
Najlepszy montaż dźwięku(super)
Tak wymienilem tutaj wszystkie kategorie jego nominacji i chociaz moglbym,,zostawic na chwile swoje fanowskie ja"i podac kategorie przecietnego fana ale nie moge poniewaz dla mnie jest on najlepszy,przepiekny,czarujacy?.Jak macie pisac cos nie madrego to nie temat na takie wypociny.:)
Oczywiście, że będziemy kibicować naszemu kochanemu filmowi! Obojetnie ile Oscarów zdobędzie-nic nie zmieni naszego zauroczenia. Magia, którą nas potraktował z ekranu przecież nie zniknie ot tak sobie!
Ona będzie nadal! Tzn mam taką nadzieję!
A magia ta jest naprawdę. Szkoda ,że nie ma takej kategorii Oscarów:
Magia jaka płynie z ekranu!
Avatar byłby pierwszym laureatem!
heh ,,magia" mysle ze dla niektórych po czesci chodzi tu o nia ale ja nie moge opisac to co mi sie w nim podobalo i dlaczego go kocham.Musialbym pisac od malego listka Pandory do Bohaterów.Magia kina-Magia filmu trzeba miec wyobraznie zeby ja dostrzec .Nie obrazam nikogo :)?
NO i właśnie o to chodzi!
O tzw całokształt.
Po prostu- człowiek jest wchłonięty przez film i po wyjściu z kina nie potrafi powiedzieć co tak dokładnie mu sie w filmie podobało!
Bo po prostu wszystko było naj!
Tak samo z miłością.Nie kocha się kogoś za "coś". Po prostu zakochało się w kimś i nic na to nie poradzimy.
U nas padło na Avatara! Zakochaliśmy się w nim. :)
Mam rację? :)
wygra Hurt Locker. Stawiam dla Avatara Oscar za efekty specjalne/kostiumy czy coś w tym stylu
tak moge to tak nazwaz ale nie wiem czy zakochac sie w filmie to jest dobre okreslenie moze zakochac sie w tym wszystkim co w nim jest(tak wiem wszystko to film ale mysle ze kto ma takie samo odczucie wie o co chodzi :) )
W każdym razie wiemy o co chodzi!
"Nadajemy na tych samych falach"
To taka przenośnia- zakochać się w tym filmie. Tzn- zakochać się w Pandorze, Bohaterach, pięknej historii, przekazie, itp, itd.
Ja w ten sposób to rozumiem.
I see You! :)
Napisałam to już w innym temacie, ale co mi tam:
Z dedykacja dla fanów Avatara:
Ja Avatar
Chodzę we śnie
Ja- kaleki, mały człowiek.
Odkrywam przed sobą życie
Rzeczywistość ze snem mieszam.
Nie chcę żyć już tak jak dziś.
Wielki człowiek? mały człowiek?
Co jest prawdą, a co fałsz?