7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823897
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Mam wątpliwości co do tej premiery dvd. Film jaki jest każdy widzi, więc nie chcę sie tu spierać, gdyż już się nie raz wypowiedziałem a poza tym moja ocena mówi wszystko.
Chodzi mi tu o tą "sprytną" premierę, która pojawiła się w miarę szybko, gdyż film chyba miesiąc temu zszedł z ekranów. Można powiedzieć że super że tak szybko, gdyż każdy fan może mieć swoją "Pandorę" na pułcę, ale przyznam że tak biednego wydania DVD dawno nie widziałem. Menu ogranicza się do Play-Setup-Sceny!!!! Nie ma nawet trailerów, wywiadów itp. Dobrze że dzwięk jest w 5.1 a nie Mono. Czy to nie jest po prostu sposób na zarobienie kasy i sprzedanie tego samego filmu jeszcze 2 razy? za miesiąc może wyjdzie wydanie rozszerzone na dwóch płytkach, z wywiadami i komentarzami, a podobno na Wrzesień jest szykowana wersja 3D z wyciętymi scenami itd... Przyznam że sie trochę rozczarowałem, gdyż bardzo byłem ciekawy dodatków, a ta tzw "premiera" to dla mnie zwykłe demo...

ocenił(a) film na 7
Turkisz80

Mam na DVD i powiem ci,że do obrazu i dzwieku nie mam najmniejszych zastrzeżeń..czegoś tak ładnego na dvd chyba jeszcze nie widziałem.Zresztą Cameron coś wspominał podobno,że nie daje żadnych dodatków aby wydobyć jak najlepszy obraz i dzwiek.Wydanie wielopłytowe z tego co słyszałem ma byc w listopadzie.

pozdro.

użytkownik usunięty
nashty88

Czy na DVD jest wersja reżyserska, czy kinowa?

nashty88

Od kiedy to dodatki przeszkadzają w jakości? Sądząc po rozmiarze filmu, na płycie jest jeszcze z 2.5gb wolnego miejsca.

ocenił(a) film na 8
Turkisz80

Ja bym czekał,bo chyba w listopadzie jest wersja rozszerzona .
Szkoda kasy na zwykłą wersje .Jedyne jej plusy to dobry obraz i dżwięk.

ocenił(a) film na 8
Czarekk6

No tak.Jedyne plusy to dobry obraz i dźwięk...Co tam,że film jest?
Czytając komentarze niektórych to dochodzę do wniosku,że Ci ludzi byliby bardziej zadowoleni gdyby wypuścili dodatki jako główną zawartość płyty a sam film byłby w "bonusie"...
Kurde,ogarnijcie się trochę ;)

damek1690

Jak mówiłem nie chodzi mi o film ale o jakość dvd. Film widziałem i bardzo mi się podobał, ale teraz chciał bym jakies wywiady, wycięte sceny i komentarze. Poza tym bardzo mnie ciekawi od strony technicznej jak był robiony ten film

ocenił(a) film na 4
Turkisz80

A ja nie wiem po co dodatki.
Przez nie wiele filmów zamiast na dvd5 wydawanych jest na dvd9, co podwyższa cenę.

Brak 3d i jak czytam "będzie wersja reżyserska" daje mi jednoznaczną odpowiedź, że poczekam z zakupem.

Lord_Satham

Każdy film powyżej 120min wychodzi na DVD9. A o te pare złotych nie ma co płakać

ocenił(a) film na 10
Turkisz80

W zasadzie to nie planowali, by film tak długo utrzymał się na ekranach kin, w zasadzie rzadko który film tak długo cieszył się popularnością. Stąd paradoks, że premiera na nośnikach optycznych wyszła tak szybko. Niemniej co do kupna danej wersji DVD, BR czy czekania na 3D - w zależności od sprzętu jakim się dysponuje. Na 3D poczekamy jeszcze jakiś czas, szczególnie jeśli chodzi o sprzęt w realnej cenie (póki co jedynie projektory są optymalnym rozwiązaniem).