7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823453
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Problemy forum.

ocenił(a) film na 10

Niesamowite co się dzieje z tym forum. Przez te półtorej miesiąca? Dwa miesiące? Było tutaj mnóstwo zachwytów, trochę zawodów, wielka afera z podbijaniem ocen filmom z pierwszej dziesiątki, niepotrzebne pobijanie tematów "zawiedzionych", mnóstwo dyskusji o niczym.

Wydaje mi się, że problemem, nie tylko tego forum, jest to że fani są fanami filmu, a antyfani są anty fanami.

Nie są przeciw filmowi, tylko przeciw fanom. To forum to wielkie trollowisko, większość fanów pouciekała na fora o Avatarze, to przykre bo się porozchodziliśmy po różnych forach, tam też są fani, ale jednak swój filmwebowiec to swój filmwebowiec. Szczerze powiedziawszy, mam ochotę zostawić forum Avatara na Filmwebie i gdzieś uciec, tylko że to nie jest rozwiązanie.

ocenił(a) film na 10
Nezumi

Masz rację.
Odnoszę to samo wrażenie. A jestem nowicjuszką ma forum.
W innych tematach to ludzie rozmawiają sobie o filmie, a tu? antyfani najeżdżają na fanów, "rzucają mięsem" itp.
Dziwne to wszystko!

Jedno jest pewne! NIkt, kto obejrzy Avatara nie pozostaje obojętny! Czy to fan, czy antyfan!.
To wszystko zdziałał ten film. To tez jest jego sukces. Poruszył umysły wielu! Jak myślisz?
:)

Iwonka

Tylko problem polega na tym, że 90% antyfanów nie widziala filmu

ocenił(a) film na 7
Iwonka

"kto obejrzy Avatara nie pozostaje obojętny"

to nie jest prawda.

Nezumi

Ale o czym można teraz dyskutować, poziom wypowiedzi spadł strasznie ponieważ fani którzy mieli coś ciekawego do powiedzenia - już swoje powiedzieli. Z racji istnienia 3000 tematów ich myśli zostały dawno zakopane w natłoku banalnych sporów - które nie odnoszę się do samego filmu tylko do chęci wykócania się. Fani narzekają na trolli ale sami ich karmią. Wystarczy ignorować ignorować i jeszcze raz ignorować - ale to nie takie proste.

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

Prawda jest taka, że ja bym założył parę tematów o postaciach filmu, ale mam pewność, ze odpowiedziałyby dwie osoby i temat by po prostu zleciał na dno forum, bo wszyscy się wykłócają zamiast odpowiadać w sensownych tematach. Przez to nie mam ochoty zakładać sensownych tematów i wpisuję się w ten patologiczny klimat forum.

Nezumi

Jedyne rozsądne rozwiązanie to poczekać, kilka osób sensownie piszących na temat Avatara jeszcze zostało - może uda się wtedy zawiązać jakąś dyskusję.

Nezumi

jest wiele forów .nie zmusza nikt nikogo do siedzenia na FW

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Ale Ciebie Kolego też nikt nie zmusza! :)
A czerpiesz z tego niewysłowiona radość, żeby na dopiekać! (Chyba)

Iwonka

bez Ciebie by nie istniał - karmicie to macie

Vimo

Oczywiście, a wy zachęcacie do karmienia.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Ale chciałbym siedzieć tutaj, w przyjaznej atmosferze, miałem sen, w tym śnie dało się na Filmwebie pogadać o filmie. :P

Nezumi

o pogodzie prędzej niż o filmie :)

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Masz rację krzyrzak. Jest:

* Największe polskie forum fanów Avatara:
http://forum.learnnavi.org/polski-(polish)/
* Najnowsze forum fanów Avatara:
http://avatar-forum.pl/
* Strona i trzecie polskie forum Avatara:
http://avatar.net.pl/
* Czwarte polskie forum fanów Avatara:
http://navi.phorum.pl/

elkociak

a na te fora nie zaglądam . Nie pakuję się w śmietnik bo tak są tylko ludzie co mają ołtarzyki z niebieskimi ludkami, tam bym mógł dostać zawału

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

więc zajrzyj tam koniecznie!!!

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

I to właśnie odróżnia Krzyżaka od typowego trolla-ścierwojada . Respect ;)

ocenił(a) film na 8
elkociak

Właśnie sprowadziłes zagładę na te fora...

ocenił(a) film na 7
Nezumi

Problemem nie są trolle, ale to, że dajecie sobie robić z was jaja. Jeżeli nie jesteście w stanie powstrzymać się przed skomentowaniem tematu/posta trolla, to nie liczcie na to, że sobie pójdą, kiedy mają takie sprzyjające warunki do robienia syfu.
Przestańcie się mazać.

ocenił(a) film na 5
Lu_0

Jaja, to sobie robi z was Cameron i jego infantylny "Avatar" ;P

David_Ames

już gdzieś wspominałem o tym że avatar jest infantylny to jedno z lepszych słów na określenie tego filmu

ocenił(a) film na 8
Nezumi

Ale przecież to normalne ! Tzn. jak na standardy "tak ściśle nie moderowanego" forum . Im więcej hype'u tym więcej ludzi się zjawia by robic sobie jaja , a nie rzeczowow gadać o filmie . Zwłaszcza , że to drugie wymaga jednak nieco więcej wysiłku .

BTW. Zarówno wśród antyfanów jak i fanów zdarzają się oszołomy które zamieniają każda rozmowę w wycieczki osobiste . Z tym , że jest to bardziej widoczne wśród haterów , gdyż jakby nie było , Avatarowi jest jednak BLIŻEJ :) do arcydzieła niż do gniota parszywego .

50_GROSZY

Avatarowi jest jednak BLIŻEJ :) do arcydzieła niż do gniota parszywego .

prawda leży gdzieś po środku

ocenił(a) film na 5
Krzyrzak69

Wiesz mi czy nie, ale kiedy to przeczytałem, identyczna myśl mnie naszła!

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

O rety!
Krzyrzak! NIe wierzę. W twoich ustach jakieś dobre słowo nt Avatara ? :) POzdrawiam!

Iwonka

prawda leży po środku czyli oznacza notę 5,5 wiec czy ja wiem czy takie tyo dobre :P

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Zawsze to tzw "większe pół" !
W Twoich ustach to już jest coś.
Może zaczynasz "widzieć" ?

ocenił(a) film na 7
Iwonka

Tak z ciekawości szczerej, czy w środowisku fanów avatara przyjęło się to "widzieć/widzę cię" czy to tylko iwonka?

ocenił(a) film na 10
Lu_0

To chyba tylko ja?
Mnie akurat ten zwrot sie podoba.
I see You nie równa się I love you.
To coś większego.
To widzieć świat oczami tego kogoś Drugiego, kochać Jego sercem, słyszeć Jego uchem, czuć Jego duszą. przynajmniej ja to tak rozumiem.
Cudowny zwrot po prostu.
Chyba będzie zwrotem fanów Avatara. :)

ocenił(a) film na 7
Iwonka

Mhm...

ocenił(a) film na 10
Lu_0

Tak, tak.

To " widzieć" - to nasza broń- przeciwko złu. Tak myślę.

Iwonka

a mi się on kojarzy z TVNowskim mamy cię :) czy jak leciał ten program co wkręcali gwiazdy

Iwonka

zawsze widziałem między 10 -1 =9
9/2=4,5
1+4,5= 5,5 - czyli prawda leży po środku. żadne większe ani mniejsze pół

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Krzyrzak chyba łagodnieje. Na moim temacie też wypowiedział się w miarę rozsądnie. Wzbudza to we mnie pewien niepokój, że jednak kryje się w tym jakiś podstęp.

ocenił(a) film na 10
dabus

Żaden podstęp!
On naprawdę chyba "coś tam widzi". W gruncie rzeczy czai sie w zakamarku jego duszy jakaś dobra część! ( to większe pół- hi,hi)

Iwonka

zgadza się zobaczycie jaki będę łagodny jak film wyleci z top100> będę wtedy spełniony.. poki co król Lew jest wyżej i to mi starczy hehe

użytkownik usunięty
50_GROSZY

''Z tym , że jest to bardziej widoczne wśród haterów , gdyż jakby nie było , Avatarowi jest jednak BLIŻEJ :) do arcydzieła niż do gniota parszywego .''

Jest więcej haterów, gdyż na forum wchodzą fani głównie z powodu aby się podzielić swoim zachwytem filmem, a antyFani którzy nie mogą znieść zachwytu wchodzą by prowokować. Nie jest to wytyczna, jednak trzeba przyznać że większy procent osób krytykujących niż chwalących można na oko ocenić jako trolli lub prowokatorów.

Jakaś osoba z możliwością blokowania IP by się przydała teraz, troll znowu wylazł z bagna

użytkownik usunięty
AlmostGreen

Wchodzi przez proxy. Banowanie IP na nic się nie zda. Można jedynie dać mu bana. Przez proxy można się logować ale nie jestem pewny czy da radę na nowo się zarejestrować.

chyba da rady , ale to moje skromne zdanie . pewności nie mam

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Albo przerobimy Cię na Avatara.
Pod Drzewo Dusz z Krzyrzakiem! MAMY GO!

Iwonka

bije wam na dekiel ! nie macie swoich kolegów idzcie się pobawić z niepełnosprawnym jakiem

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Ale to tak przyjemnie poganiać Cię po własnej sieci.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

No coś TY Krzyrzaczku! Miałbyś taki fajny warkocz! Łączyłbyś sie jak USG z kompem i nie musiałbyś nic tu wpisywać- od razu przekazywałbyś swoje myśli do forum. Nie chcesz nawet spróbować?

Iwonka

przez USG to możesz się kontaktować z płodem .

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

MIałam na myśli USB ! Z rozpędu napisałam inna literkę !. No ale przecież rozumiesz o co chodzi.
:)

Iwonka

nie nie rozumiem. pobaw się z natalką i izabelką . ja mam inne zajęcia , nie molestuj krzyżaków

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

W nawiązaniu do pomyłem o 1 literkę to chyba przekręciłeś swój nick. Bo chyba nie posądzasz Iwonki, że będzie molestowała pająki.

dabus

napisałem w liczbie mnogiej... ja jestem jedyny i niepowtarzalny krzyrzak69. ale cała grupa zwolenników(fanów) zakonu krzyżackiego to krzyżacy

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Krzyrzak bo cię zaczniemy w końcu lubić. Rzuć w końcu coś zjadliwego bo forum klapnie.

ocenił(a) film na 10
dabus

Ja tam go na swój sposób lubię.