7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823018
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie bede pisać o fabule, efektach, przesłaniach itd. Tylko o tym, że ten film zabrał mi kolory życia. Cała historia ludzkości to dążenie do rozwoju technologii, bogactwa i władzy po trupach i to dosłownie. Nie mamy żadnej więzi z przyrodą, szacunku do zwierząt. Co jest ważne dla większości społeczeństwa? Żeby iść w sobote na impreze, pochlać, poderwać laske i zaruchać. Żeby sobie kupić fajny ciuch, rasowego pieska, a jak szczeniaczek dorośnie to pieska oddamy do schroniska bo już nie jest taki fajny...
Więź między ludzmi, świat bez kłamstw, zdrady i fałszu ta całą Pandora to jak raj utracony...
Szkoda, że my ludzie jesteśmy tak beznadziejni. Ja mówie o całokształcie ludzkości, nie o jednostkach bo oczywiście jest sporo fajnych ludzi ale jako gatunek jednym słowem jesteśmy popaprani.

Powinno być więcej takich fimów, a nie jakieś kretyńskie Piły czy American Pie ogłupiające młodzież.

Jest wiele filmów które pokazują zło naszego świata. Są wojny, morderstwa itd. oczywiście większość brzydzi i szokuje ale nie poruszyło mnie tak jak atak na Drzewo Domowe w Avatarze.

ocenił(a) film na 10
zielonooka_Marlen

Fajnie że odkryłeś sens tego filmu a nie zarzekasz tak jak co poniektórzy że film jest do dupy:),na mnie również film zrobił duże wrażenie:D

użytkownik usunięty
agrest1989

Zgadzam się dokładnie

użytkownik usunięty
zielonooka_Marlen

Zapraszam do tematu o podobnej tematyce:
http://www.filmweb.pl/topic/1291268/Eureka!+PRZES%C5%81ANIE+ca%C5%82ego+filmu+). html
:)