7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823807
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Co sądzicie o wypuszczenie jeszcze raz Avatara do kin tym razem 10min dłuższego. Ile kasy zarobi ?? Ja tam idę.
Dofinansuję Camerona;P

ocenił(a) film na 10
goooofi

40 minut dłuższego, już przeboleję mniejszy ekran (bo w Imax tego nie puszczą, za długi by był)

NommaD79

Jakie 40 minut? Ta wersja to mit i Cameron sam to mówi.

ocenił(a) film na 10
StreetSamurai

Pomarzyć nie można? W kinach ma się pojawić ponownie gdzieś w czerwcu (tylko 3D), nie wiadomo czy w wersji obecnej, czy coś tam dołożą.

ocenił(a) film na 9
goooofi

10 minut - NIE!
40 minut - zdecydowanie tak.

kasy pewnie zarobi sporo.

ocenił(a) film na 10
Stilnes

Są sprzeczne informacje... Były już wątki o tym.

Na pewno ilość wyciętego materiału wacha się między 10 min a 40 min.

ocenił(a) film na 10
Stilnes

Są sprzeczne informacje... Były już wątki o tym.

Na pewno ilość wyciętego materiału wacha się między 10 min a 40 min.

doktorno

Zgadza się, Cameron twierdzi, że to około 12-15 minut, więc między 10 a 40 :D Ja bym chętnie obejrzał i pięciogodzinną wersję, ale się na to nie zanosi niestety.

ocenił(a) film na 5
StreetSamurai

dokładnie chodzi o 10 minut, kina IMAX mają limit na czas projekcji wynoszący 170 minut.

ocenił(a) film na 10
Looney_Kermit

Ale ogólnie nakręcono więcej materiału ekstra, niż 10 min.

doktorno

Ogólnie to nakręcono pewnie z 3 razy tyle, ile puszczono w kinie, jak zresztą w przypadku każdego filmu:)

ocenił(a) film na 10
goooofi

Dwie powinni wypuścić. Jedną do imaxa, drugą, bez ograniczeń czasowych, do D3D. Avatar powinien trwać tyle co rozszerzone wersje Władcy Pierścieni - 4 godziny z groszem :) - nie sprawiałby wtedy wrażenia pociętego na siłę.

ocenił(a) film na 10
goooofi

Poprzedni wątek:

http://www.filmweb.pl/topic/1342727/Avatar+-+wycięte+sceny..html

Jest na co czekać - ale ile z tego będzie?

ocenił(a) film na 3
doktorno

Pamiętam że na podstawowej wersji Powrotu króla wynudziłem się
niemiłosiernie, Wersję rozszerzoną obejrzałem z ciekawości i z czystym
sumieniem mogę powiedzieć że to była droga przez mękę.
Avatar w wersji wydłużnej? nie dziękuję. Zazwyczaj jak coś zostaje usunięte
z filmu to nie bez powodu.

ocenił(a) film na 10
Elmo_Is_Dead

Tutaj przeciwnie, był ogromny powód: IMAX.

ocenił(a) film na 10
Elmo_Is_Dead

Sceny Sulliego na Ziemi dodają kontekstu fabule - więc muszą być.

Dobijanie Tsu'Teya? Cameron przyznał, że to dla niego zbyt dramatyczne... Ale pewnie da.

Dywersja w bazie, pojedynek z Tsu'Teyem itp. - zawsze coś ekstra, szczególnie to pierwsze, bo bardzo brakowało mi większego udziału ludzi po stronie Na'vich.

ocenił(a) film na 10
doktorno

Ja myślę, że dają takie pojedyncze sekwencje z jakiś scen co są w filmie niż całkiem nowe sceny. Prędzej będą na DVD/BR, no chyba, iż będzie wersja 40min. Takie sceny jak: Jake na Ziemi, dodatkowa nauka Jake'a na Pandorze czy tańce i zabawy mogą zostać z powodzeniem wykorzystane w części drugiej jako np. wspomnienia Jake'a czy opowiadanie Neytiri jak to było na Ziemi zanim przyleciał tu lub opowiadanie dziecku (o ile ciąża Neytiri się potwierdzi) jak to uczył się zwyczajów i kultury Na'vi.

BlAcKMeTaL

Cameron mówił, że z poważniejszych scen ukończone są te na Ziemi, ostatnia próba - polowanie i śmierć Tsu'Teya i logika podpowiada, że te właśnie będą dodane (bo Cameron mówił też, że o dokańczaniu innych nie ma mowy), plus zapewne jakieś krótsze powtykane tu i ówdzie (jak np. kilka sekund więcej "seksu"). Akurat daje to czas, o którym mowa, czyli coś między 10 a 15 minutami.

ocenił(a) film na 10
StreetSamurai

I to jest chyba najbardziej prawdopodobne.

Ale chciałbym, aby ta dywersja była... :)))

http://www.surrealaward.com/avatar/imageavatarartists/farahani001.jpg

ocenił(a) film na 10
doktorno

Możliwe, bardzo możliwe... :) zobaczymy, ja idę.

doktorno

Ja bym chciał i 5 godzin, wcale bym się nie zmartwił:)

ocenił(a) film na 10
StreetSamurai

No jasne. Ja już czekam na maraton nocny gdzie puszczą całą trylogię :) Odjazd! Tak było chyba z Władcą pierścieni, moja znajoma była, całą noc w kinie :P

goooofi

ja tam na bank idę, nie wiem jak Wy, ale mnie ten film się strasznie podobał i nawet gdyby miało być tylko 5min
to i tak poszedłbym do kina