7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822182
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Zauważyliście, że pani Weaver w ostatnich latach występuje w filmach, w których- odwołując się do swojego emploi- jest taką "wisienką na torcie"?
Poniższy akapit zdradza zakończenia 2 filmów, w których występuje:

"Paul" (2011)- o przygodach gadającego ufoludka przetrzymywanego na ziemi, w którym Sigourney gra postać trzymającą wszystkie sznurki, w czołówce wymienioną jako The Big Guy, która oczywiście, chce złapać kosmitę ;) Albo rewelacyjny horror o różnorakich potworach- "Dom w głębi lasu", w którym widzimy ją w wybuchowym finale.

Oczywiście, w "Avatarze" jej rola to bardzo ważna drugoplanówka, jednak i tak najistotniejsze jest dla widza to, że znowu u Camerona występuje razem z kosmitami i wielkimi maszynami ;)

Zresztą, królowa horrorów (bo carycą jest Jamie Lee Curtis, hehe) i tak tworzy najlepszą rolę w "Avatarze", "kradnąc" dla siebie każdą scenę, w której się pojawia. Ona i Giovanni Ribisi "ciągną" ten film pod względem aktorskim, potwierdzając tylko, że znakomity aktor nawet pomimo słabiutkiego scenariusza potrafi stworzyć bardzo wiarygodną i przykuwającą uwagę kreację.

ocenił(a) film na 10
ed j. rush

Mam nadzieje ze bierzesz pod uwage tez serie o Obcym :)
jesli tak to sie z toba zgadzam
uwielbiam filmy z nia, swoje role potrafi odergac tak zywo jakby zyla w tym swiecie
i nie gra takiej miunkwy, raczej "babe z jajami" :)

BloodyMassacre

oczywiście, że biorę pod uwagę serię o przygodach Alienka- przecież Sigourney powinna mieć na drugie Ellen :D

zresztą, wg mnie najlepszą rolę w karierze stworzyła właśnie w jednym z filmów o Obcym, mianowicie w "Alien 3" ;)

ed j. rush

Przyznaje racje mimo, iż "Alien 3" nie przypadł mi do gustu tak jak pozostałe część, to zdecydowanie Sigourney "aktorsko" wypadła w nim najlepiej. Należy jednak pamiętać, że równie dobrze lub chyba nawet lepiej "zagrała" w "Gorylach we mgle".

shinobi82

taak i to rozdanie złotych globów z 1989 roku, kiedy zgarnęła 2 nagrody za pierwszy i drugi plan ;)
szkoda, że w oscarach nie miała szczęścia...

wracając do jej roli w filmie o niebieskich kosmitach- czy tylko dla mnie jej avatar wyglądał o niebo lepiej od głównej bohaterki? :D

ten cudowny uśmiech Sigourney, ahhh. pamiętam, że chyba największym plusem po wyjściu z kina (jeśli chodzi o stronę wizualną) było dla mnie zobaczenie Sigourney w tak niesamowicie pociągającej wersji. ona ma w sobie ten urok, którego nie utraciła z wiekiem, zaś dzięki technice motion capture poczułem się jakbym cofnął się do czasów pierwszego Alienka i młodej panny Weaver ;)

ed j. rush

Co do urody Sigourney to słyszałem różne opinie, bardzo skrajne. Moim zdaniem chyba najbardziej zachęcająco wyglądała w pogromcach duchów:)

shinobi82

Szczególnie w tej scenie:

http://www.filmweb.pl/film/Pogromcy+duch%C3%B3w-1984-12068/photos#picture-11

shinobi82

hahahha :D

ocenił(a) film na 10
ed j. rush

A kojazysz film "Wielki Podryw" ?
to ciekawe, ze potrafila zagrac takze w komedii :D i to tak zabawnie!

BloodyMassacre

no tak, tak, chociaż dal mnie istniał tam tylko Gene Hackman :D
ale Sigourney była tam niczego sobie ;)

ocenił(a) film na 10
ed j. rush

masz na mysli wyglad czy odegrane role? ;)

BloodyMassacre

no tak, podoba mi się dziadek po sześćdziesiątce o twarzy Gene'a Hackmana :D

ocenił(a) film na 10
shinobi82

mnie tez nie przypadł Alien 3, ale scena gdy rzuciła sie w gorący metal utkwiła mi w pamieci przez 8 lat xD
moze efekty nie byly idealne ale w krotkich wlosach wyglada rownie dobrze co w kreconych :)
PS fajny awatar xD

BloodyMassacre

Dziękuje Twój też niczego sobie:)

ocenił(a) film na 10
shinobi82

:)
ciekawie sie zlozylo :D

BloodyMassacre

Dokładnie Alien i Predator na forum "Avatara" wróży rychły koniec Pandory i jej mieszkańców...:)

ocenił(a) film na 10
shinobi82

Biedna Weaver... jak sobie tym razem poradzi wsrod 3 roznych obcych? XD

BloodyMassacre

Jej szczęście, że odeszła do Eywa:)

ocenił(a) film na 10
shinobi82

a nóż widelec może znowu ją sklonują?
ciekawe jakiego tym razem obcego bedzie miala w sobie? ;D