7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822258
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Chciałem się dowiedzieć na czym tak naprawdę będzie polegała owa rewolucja związana z wejściem Avatar’a do kin. Słyszałem co nieco o nowych kamerach zastosowanych przy nim, o nowej jakości 3D itp…
Ale chciałbym to jakoś uporządkować i mieć pełen obraz a nie tylko domysły i skrawki informacji. Byłbym wdzięczny o szczere odp.

ocenił(a) film na 10
Ma4cin

poszukaj w tematach, jest tego sporo

_morfeo_

nom dokladnie :)

barte27

Nie ma to jak odpowiadanie na post sprzed ponad 3 lat ;D

ocenił(a) film na 7
yvonneD

Nigdy nie jest za późno:)

ocenił(a) film na 1
Ma4cin

Marketingowcy dokonali przełomu - odgrzewany ale odświeżony a'la węgliny z Constaru kotlet Pocahontas nie tylko udało się sprzedać jako świeży, udało się wmówić milionom, że jest jak danie z restauracji z trzema gwiazdkami Michelina, i sprzedać w ilościach bijących na głowę oryginał.

ocenił(a) film na 10
lolobarolo

Tylko po co Cameronowi był ten ogromny budżet i sztab ludzi do pomocy (za samą scenografię odpowiadało 17 osób - sic!), skoro , jak twierdzisz - wystarczą marketingowcy..? Hmm..szkoda,że Hoffman kręcąc "Bitwę Warszawską 1920" ( też jest podobno w 3D) nie ściągnął ich do Polski..Mogliby wtedy wmówić "milionom" ,że mają do czynienia z prawdziwie piękną epopeją narodową ,która jest dla polskiego kina i Polaków tym,czym stała się trylogia Sienkiewicza dla polskiej ksiązki i patriotyzmu.A potem sprzedać w ilościach bijących na głowę wszystkie powieści historyczne i ich ekranizacje razem wzięte.

ocenił(a) film na 1
ynte

Po co ogromny budzet - magia cyferek (ciekawe ile poszlo na pensje aktorow, Camorona i grafikow oraz marketing a ile na scenazystow i ew. prawa autorskie do Pocahontas), ladniejsze opakowanie. Co do scenografii - to samo, dla lepszego opakowania, nie wodac ze produkt stary. To jest jak odswiezanie wedlin. Apropo, 17 osob, tez mi wielka gromada. A co do filmu Hoffmana, porownywanie polskiej i amerykanskiej kinematografii przy przepasci w mozliwosciach finansowych zakrawa na kpine, tyle na ten te,at powiem. Jakbys dal Hoffmanowi budzet na amerykanskim poziomie to mialbys epopeje narodowa.

lolobarolo

chyba popijawe narodową :PP