7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823519
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Taka...

ocenił(a) film na 9

... baśń dla dorosłych. Ale za to jaka fajna! :D
Przede wszystkim to cieszy oko - piękne krajobrazy Pandory, jej roślinność, zwierzęta - wszystko zapierało dech w piersiach. Nie wspominając już o ostatniej godzinie filmu.
Aktorzy zagrali w porządku. Oczywiście Zoe Saldana jak najbardziej jest ikoną tego filmu :D.
Muzyka też dobra. Idealne, melodie, takie... plemienne. Podkreślające naturę Navi ;].

Do jednego mam zastrzeżenie.
Były takie momenty gdzien ie wiedziałem po prostu co sie dzieje, co z kim, gdzie, po co i dlaczego. Czyli chaos.

Ocena
9/10

ocenił(a) film na 8
telepek

"Były takie momenty gdzien ie wiedziałem po prostu co sie dzieje, co z kim, gdzie, po co i dlaczego. Czyli chaos. "

To wina kina. Imax analogowy ma takie problemy, słyszałem też o Heliosie, choć sam w nim byłem, to poza jakością obrazu (słabe kolory przede wszystkim) wszystko było dobrze widać, chaosu nie zauważyłem.

ocenił(a) film na 9
rAd_

mi chodzi o fabułę, że nagle tu leci sobie jake na ikranie, tu nagle wojna, tu nagle trudy jest zestrzelona... za szybko to wszystko :D

a i w szczecinskim multikinie ogladalem : P

telepek

Ja się podpisuję. :)

Możliwe że wiem dlaczego w niektórych momentach odczułeś chaos na ekranie. Oglądałeś może w Helios?

Jak tak to zajrzyj tu:

http://www.filmweb.pl/topic/1331883/Krew+w+Avatarze+jest%2C+ale+nie+w+Helios..ht ml