7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822585
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Film rewelacja a efekty 3D niesamowite:)dodam jeszcze ze Cameron jak i reszta ekipy(aktorzy) najpierw zaprosili na seans a potem usiedli i ogladali film z nami"smiertelnikami" w kinie Empire:)wow niesamowite przezycie.
PS: Bilety wygralam w konkursie Coca Coli

użytkownik usunięty
kika999

Ohhh ale Ci zazdroszcze :D

.

ocenił(a) film na 10
kika999

Właśnie, podaj jakiś link, bo nie wiemy, gdzie te fotki się wgrywają... :P

kika999

juz
oto link
http://picasaweb.google.pl/kiczkodan/Avatar?feat=directlink

ocenił(a) film na 10
kika999

I wszystko jasne. :) Ależ Ci zazdroszczę! :D

LukeR87

Przestan,czego tam zazdroscic,niebieskiego dywanu zamiast czerwonego,zacznij grac w rozne kompetycje to moze tez Ci sie poszczesci,ja teraz co tydzien w totka daje,hehe,jak zadacie jakies proste pytania to sproboje opowiedziec o filmie,hehe.

ocenił(a) film na 7
LukeR87

Dobra,byłaś czy nie byłaś,wszystko jedno,to wygląda troche na chwalenie a dalej nic nie wiemy o samym filmie.

aronn

oj tam przestan zadne chwalenie,chcialam sie podzielic chwila,co mam pisac o filmie?prosze proste pytania dla mnie,zebym sie nie zblaznila,jesli oczywiscie nie jest juz na to pozno:P
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
aronn

A dla czego ma się nie chwalić jak ma czym :D

ocenił(a) film na 10
kika999

Niektóre zdjęcia kiepskiej jakości ale i tak sporo widac :) Mmm to musiało być przeżycie, byc tam na światowej premierze, tak blisko wszystkich aktorów no i samego Camerona :D Zazdroszcze Ci jak cholera :)

pr1nce7

hehe wszystkie straszne,zebym wiedziala ze nie sprawdzali ani nie przeszukiwali nas to bym oczywiscie wziela aparat,ale straszyli ze nie wpuscza i oczywiscie uwiezylylam,bo toz moja pierwsza premiera w zyciu,nie wiedzialam jak mam sie zachowac,hehe.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
kika999

Całkiem dobre zdjęcia jak na komórkę. Tak czy inaczej, przyjemnie się na
nie patrzy. :) Tobie pewnie tym bardziej, bo przypominają Ci o tamtych
chwilach. :P Byłaś tak blisko TAKICH ludzi.

I jak, to 3D naprawdę jest takie super, jak mówią? :) Naprawdę można było
poczuć, że się tam jest?

Osgiliath88

http://picasaweb.google.pl/kiczkodan/Avatar?feat=directlink

kika999

sorrki wkleilo mi sie drugi raz,koncze juz,dobranoc:)

ocenił(a) film na 8
kika999

kiczkodan na zdj 9 to ty??

endriu3

taaa masakra, nastepnym razem sie lepiej ubiore haha:p narazie

ocenił(a) film na 8
kika999

ulalala - dzieczyna jak malowanie!

ocenił(a) film na 10
kika999

Jak fabuła - tylko bez spoilerów, ogólny zarys, czy jest tak jak piszą w
recenzjach? Czy raczej fabuła jest "pocahontasowata" do której tu co
niektórzy porównują... No i czego można się spodziewać po filmie...

To tyle z mojej strony...
Pozdrawiam i gratuluje pobytu na takim eventcie ];)

ocenił(a) film na 10
kika999

A ja mam tylko 1 pytanko :P Ile wkońcu trwa ten Avatar!? xD nigdzie znaleźć nie moge ;p raz tak podają a raz tak ;) Czekam na odpowiedź z niecerpliwością ^^ brnc all :)

ocenił(a) film na 8
wloch3

162 min

ocenił(a) film na 8
endriu3

A ja zjebałem misje tragicznie bo mieszkam w Londynie i mogłem juz poł roku temu albo i lepiej zakręcić się za tymi biletami... :/

No jak tam Kika fabuła ogólnie? (bez spojlerów please;)

A przedewszystkim jak 3D w Odeonie?? (To ważne bo to nie jest IMAX)

pzdr

ocenił(a) film na 9
kika999

Dlaczego światowa premiera nie odbyła się w londyńskim Imax, tylko w zwykłym odeonie? Byłem w tym kinie i szczerze, to jakigoś szału tam nie ma...

ocenił(a) film na 8
milek29a

Też się nad tym głowiłem, ale to chyba dlatego, że tam są organizowane wszystkie premiery na które przyjeżdżaja gwiazdy...
Odeon jak odeon, może to o dzielnice chodzi... Lans i te sprawy ;P

Ale to dobry znak, że nie tylko Imax wchodzi w grę jeśli chodzi o 3D :)

ocenił(a) film na 9
bob_Lazar

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a9/BFI_London_IMAX_at_night.jpg

Coś mi mówi, że jednak tu byłby większy lans. Na LS wieczorami jest młyn i pełno ludzi... to chyba nie sprzyja organizowaniu imprez z celebrytami (dużo cięższa ochrona).

ocenił(a) film na 8
milek29a

Ale tu jest rondo dookoła, to gdzie dywan by położyli?? ;)
W Ldn wszędzie jest pełno ludzi, z okazji takiej premiery tam też by się najechało nie mało.. To chyba Waterloo o ile sie nie myle? Jeśli tak to jest to największy ekran w UK.

ocenił(a) film na 10
bob_Lazar

Ale na dole już chyba ronda nie ma. Z tego, co widzę, rondo jest o poziom
wyżej, niż wejście do tego IMAX'u. Nie widać, ile miejsca jest tam na dole,
ale może na dywan by starczyło.

ocenił(a) film na 9
kika999

no wiedze ze sie temat rozkrecil. Teraz kazdy bedzie jebal laske i nikt nic nie powie o filmie:D

ocenił(a) film na 9
Abraxus

A jak mamy mówić o filmie, skoro nikt go praktycznie nie widział... ja się wypowiem po seansach: imax tył sali, imax środek i helios środek :D

ocenił(a) film na 7
milek29a

Ale założycielka tematu podobno widziała,a pisze tylko że tego widziała i tamtego widziała,miód i wino piła,no i w ogóle...

ocenił(a) film na 10
kika999

W sumie to kika ciągle gada tu o niczym, była, jej sprawa, niech opowie coś o wrażeniach bo do tej pory tylko leje wode, co kogo obchodzą jakieś zdjęcia biletów.

ocenił(a) film na 8
blackpitero

Dobra.Zwracam honor autorce tematu,faktycznie była i jej zazdroszczę spotkania z twórcami ale...
Zdjęcia dały dowód,ok z tym że na dłuższą metę obcych ludzi to nie interesuje.Interesują nas wrażenia z filmu.Jak się prezentuje,co jest najbardziej urzekło,jak wygląda warstwa aktorska i czy Cameron to dalej Cameron czy już cameron.Odpowiesz nam na te pytania kiko?

ocenił(a) film na 10
damek1690

Bardzo grzecznie prosimy ];)

*
**
||
Merry Christmas!

ocenił(a) film na 8
damek1690

Spoko spoko. W sobote o 19:00 lece w kosmos na Pandore ale zaraz po powrocie nieomieszkam podzielić się bezspojlerowo wrażeniami w ramach solidarności ze wszystkimi co muszą czekać do 25.12.
Zresztą w czwartek i piątek już ludzie będą oglądać więc lada chwila ktoś się przypucuje ;)

kika999

Olejcie tą tępą laskę. W dupie mam jej fotki i to czy się zesrała na premierze czy nie. Ja mam słonia w trampkach pod łóżkiem i się nie chwalę.

ocenił(a) film na 8
Kazioo

widze burakas totalny z ciebie kolego.

Kiczkodan juz sie wypowiedzial o filmie w pierwszym poscie. podejrzewam, ze srednio ja interesuje Sci-Fi jak kazda laskę.

kika999

Witam wszystkich, dawno się tak serdecznie nie pośmiałem czytając posty na filmwebie.... dyskusja rozpoczęta tematem kiki jest wyśmienita :) hehehe
Pozdrowionka dla szczęściary która już film widziała....nie dziwię się wcale damek'ow1690 który prosi o parę szczegółów. Obecnie cierpię na brak filmów s-fc, wszystkie filmy tego gatunku które ludzie polecają na filmwebie juz widziałem i płaczę że nie ma więcej. biję głową w ścianę i modle się żeby ten film mnie wbił w fotel. pozdrawiam

kika999

oczywiście literówka mi się zakradła, chodzi o filmy sci-fi :)

ocenił(a) film na 8
powietrzny

Może endriu3 ma trochę racji w ostatnim poście ale patrząc na zainteresowanie tematem koleżanka z wysp mogłaby troszkę więcej wrażeń przemycić.
No i ma tylko trochę racji bo znam osobiście przedstawicielki płci pięknej lubujących się w Science-Fiction...chociaż może mam farta :)

damek1690

Jezu,
Ta dyskusja jest tylko dowodem na to że Polacy to kraj zawistnych skurwysynów, dlatego wypieprzam z tego kraju.
ADIOS SKURWIELE!

squeeze93

To cześć

ocenił(a) film na 7
AnalTerror

hehee musialem tu zajzec jeszcze raz , wasnie zobaczlem twoja nazwe i tego
avatara hehehehe no chlopie turlam sie ze smiechu browar dla ciebie
ANALTERROR pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
squeeze93

jedz na wyspy popracowac w magazynie - juz na ciebie czekaja.

ocenił(a) film na 7
squeeze93

hehehehehe ale dobry dac mu chleba jeszcze nie wyjechal a juz za nim
tesknie !

ocenił(a) film na 10
Ralph_S_

Avatar anal terrora powiedział wszystko o stosunku do tego gentlemana ;), dobranoc panowie.

kika999

Kika99 chyba coś mija się z prawdą...Pracuje dla firmy Odeon w Londynie(Jednej z największych sieci kin w UK)i to właśnie tam odbyła się premiera dokładnie 10 grudnia na Leicester Square...
Miałem okazje zobaczyć film dzisiaj na prywatnym seansie i cóż wrażenia...
Od strony wizualnej rzeczywiste coś czego jeszcze nie było,CGI 3D robi wrażenie,świetnie się to ogląda...Ale od strony scenariusza...Cóż można go zmieścić na papierku po gumie do żucia,dialogi bardzo "amerykańskie" ale cóż film te mam nam dać wrażenia wizualne i tu na pewno daje rade-warto obejrzeć w kinie z duży ekranem...

ocenił(a) film na 8
Shadow69

tylko nie mów, ze drugi 2012. lepiej nic juz nie mów.

endriu3

witam wszyskich właśnie wróciłem z filmu i powiem szczerze - naprawdę warto
efekty w 3D są powalające , scenariusz może faktycznie trochę pocachontas i ostatniego mochikanina ale to co stworzyli graficy to cudo

ocenił(a) film na 7
grochu2005

nie widze nic zlego w mochikaninie to nawet pasi do takich plenerow wazne
ze realizacja powala dlatego nie moge sie doczekac

Shadow69

Zgadzam się - widziałem Avatara wczoraj w Dublinie, wizualnie cały ten świat w 3D rzeczywiście wygląda fantastycznie. Scenariusz niestety kuleje - wszystko to już gdzieś kiedyś było (i to nie raz), tak więc jest do bólu przewidywalny. Tak więc bardzo fajnie to się ogląda, ale powiedzieć że film trzyma w napięciu byłoby nadużyciem.

ocenił(a) film na 7
ajasin1

Czyli są juz pierwsze zgrzyty :(