7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823178
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Pojawił się kadr z wersji rozszerzonej filmu.

http://3.bp.blogspot.com/_UEbZkrBImcM/S1j0vTejPvI/AAAAAAAAA5g/oiBn_1_S2iU/s1600- h/2w4muis.jpg

Nie piszę reżyserskiej, gdyż sam Cameron w wywiadzie powiedział, że wersja reżyserska jest w kinach, a wersja rozszerzona to wersja 'fanowska' :)

Tutaj cały wywiad:

http://marketsaw.blogspot.com/2010/01/james-cameron-talks-tsutey-death-scene.htm l

ocenił(a) film na 10
milek29a

Chyba rzeczywiście będzie więcej scen z Ziemi. To bardzo dobrze, bo łatwiej bedzie odnieść wyjątkowość Pandory do warunków panujących na ziemi. W końcu Jake mówił, że na Ziemi w zasadzie nie ma zieleni.

Lalu

Tak ta scena będzie w wersji rozszerzonej na początku filmu. Tutaj cały scenariusz tej wersji udostępniono:

http://www.foxscreenings.com/media/pdf/JamesCameronAVATAR.pdf

milek29a

Polecam film "Avatar - Making of Movie"
Jest tam pokazanych kilka scen napewno nie z wersji kinowej! :)

ocenił(a) film na 10
milek29a

2 dni temu ocena 8,20 i 7 pozycja.

od wczoraj ocena 8,80 a pozycja o 1 w dół ???
o co chodzi ?? ocena rosnie a film w rankingu spada ? co to ma byc ?
jakies cuda Boże sie dzieja ??

wookie89

Bo oczyszczaja nie tylko Avatar'a z glupich ocen tylko inne filmy tez. Trolle nie tylko Avatara nie lubia :)

ocenił(a) film na 10
jerry_87

no wlasnie nie

liczba glosow wciaz rosnie, 2 dni temu byl ok 1k glosow mniej
glosy rosna, ocena rosnie a ranking spada

wookie89

Co sie przejmujesz.. Jezeli jestes prawdziwym fanem to Cie powinno "walic" co sadza inni. To Twoj nr1 i basta! :))
Olej to :)

ocenił(a) film na 10
jerry_87

w sumie racja. ale mimo to ladnie wyglada niebieska okladka Avatara w TOP 10 :D

ocenił(a) film na 10
milek29a

Ciekawe. :P Ten obrazek wydał mi się bardzo znajomy... Gdy czytałem
początek scenariusza, wyobraziłem to sobie dokładnie tak samo. :D

ocenił(a) film na 8
milek29a

czy ktoś może mnie oświecić co robi wózek przy ciele zamordowanego brata? Przecież brat bliźniak nie miał chyba sparaliżowanych nóg???

ocenił(a) film na 10
zatracony

Człowieku, ten facet na chodniku to właśnie Jake Sully, w scenariuszu pisze dlaczego tak się stało.

Po prostu wywalili go z baru, i wtedy podeszli do niego agenci RDA, "my w sprawie pana brata"...

ocenił(a) film na 8
doktorno

a widzisz.. dzięki za info.
Pisząc w tym tonie pewnie jesteś strasznie zdenerwowany moją ignorancją.
Sorry, scenariusza nie czytałem:)
Ale i tak dzięki:)

ocenił(a) film na 10
zatracony

Hmmm... A tutaj coś dla fanów oczekujących na wydanie na BR i DVD:

http://james-camerons-avatar.wikia.com/wiki/User_blog:W0LFMAN/Avatar_Blu-Ray_COL LECTOR%27S_EDITION!!!

ocenił(a) film na 10
Mimi007

Nie bardzo rozumiem:
3 dyski z całkowicie pełną wersją filmu, wszystkie sceny usunięte, wycięte itp. - ok.
2 dyski z wywiadami, projektami, behind the scenes itp. - ok.

A co na tych 5 innych dyskach? To samo co na 3, tylko w 3D?

Ta wersja kolekcjonerska będzie kosztowała majątek :|

ocenił(a) film na 10
kik_club

Sądząc po obrazku, to na 3 płytach będzie film 2D, a na tych 5 - wersja 3D i okulary w pudełku.

ocenił(a) film na 10
kik_club

Ten obrazek to podróbka lol , przeczytajcie odpowiedzi do plakatu. Chciałbym żeby wersja orginala wyglądała podobnie :)

ocenił(a) film na 10
kik_club

I co? W trakcie filmu "zmien plyte" troche lipa ale ja tam sie nie znam :)

ocenił(a) film na 8
Mimi007

Eeee, w jakiej niby to miałoby być jakości? Płyta BD to 25GB, czyli 3 płyty to 75GB. O ile się nie mylę, filmy w HD teraz zajmują około 16GB. Może to kolejna kampania antypiracka :P Wyobraźcie sobie ściąganie nawet połowy z tego :D

ocenił(a) film na 8
rAd_

Heh, zobaczcie co pisze w prawym dolnym rogu :P Teraz to zauważyłem :)

ocenił(a) film na 10
rAd_

Tej... Kurczę rzeczywiście. :|
Ehhh... nie ma to, jak "*" (gwiazdki), w dolnych rogach reklam. Niby wyuczone, a jeszcze człowieka w bambuko zrobią! :/ No cóż, Mea culpa.

ocenił(a) film na 8
Mimi007

no tośta się dali złapać:D
----
---
--
-

ocenił(a) film na 8
zatracony

A swoją drogą ciekawe czy jakaś poważna gazeta da się na to złapać...;)

ocenił(a) film na 9
milek29a

W moje łapki właśnie wpadł wczesny scenariusz Avatara :)

(nie ten udostępniony przez FOX)

Taki jeszcze z czasów, kiedy Avatar miał tytuł roboczy 'Project 880', a główni bohaterowie to: JOSH SULLY i ZULEIKA :D

Tam jest dopiero różnica w porównaniu z wersją kinową. Sporej części scen chyba nawet nie nakręcono. Wiadomo tylko, że kręcony był wątek romansu Grace z ich 'przewodnikiem' z rasy Na'vi :)

ocenił(a) film na 6
milek29a

i co mi po wersji rozszerzonej, na domowym sprzęcie to nie będzie to samo co w kinie :(